Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpis ze zdravotní karty

Od: kristina33* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

jsem pojištěná u ZPMV ČR a nechala jsem si zřídit elektronický přístup ke své zdravotní kartě. Dnes jsem se tam poprvé přihlásila a nevěřila jsem svým očím. Před pár lety jsem chodila na pravidelná vyšetření k psychiatrovi, před dvěmi lety jsem ale skončila léčbu, dle zdravotní karty chodím k psychiatrovi jednou měsíčně dál... Paní doktorka si vykazuje úkony za neuskutečněná vyšetření jakoby se nechumelilo. Co s tím? Mám kontaktovat paní doktorku nebo zdravotní pojištovnu?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

pokud to chcete řešit, tak to nahlaste na zdravotní pojišťovnu...

buss
hodnocení

0x

Logicky, proplácela to ZP, takže se obrátt na ni. Dokážete svá tvrzení?

kristina33*
hodnocení

To právě netuším, jak bych dokazovala to, že jsem tam dva roky nebyla :(

Ale tohle přece nejde, aby si doktoři vykazovali co se jim zachce..

fg

Doktorka nic nepřizná.Bude zatloukat.Jedině nahlásit pojišťovně.

cabas*
hodnocení

0x

to kristina33-dobrý den,chtěl bych se vás zeptat,jak bych měl postupovat,chtěl bych si ji /elektronickou kartu/zřídit taky,ale nevím jak na to,já jsem u vojenský,děkuji.

Pošlete mail se žádostí o přístupový kód, do své pojišťovny. Nejspíše vám bude stačit možnost nahlížet do výpisu.

hodnocení

0x

Nahlásil bych to na Policii ČR jako podvod. Ta zajistí u doktorky příslušnou dokumentaci a pak podle času údajných vyšetření můžete prokázat, že jste byla v té době např, v práci nebo mimo republiku.

hodnocení

0x

V prvé řadě bych zdvořile požádal lékařku, zda nemohlo dojít k omylu, aby platby ověřila (nemusíte na ní hned spustit bandurskou, stává se docela běžně, že se zamění zdravotní dokumentace, splete RČ, a pod.), pokud k omylu došlo (což by přiznala i kdyby to bylo záměrně), tak jí požádejte, aby celou věc napravila. Pokud se ale bude bránit a zapírat, tak jí vysvětlete, že použijete všech prostředků, aby se tyto platby ověřily (a nejen u vás, ale i u ostatních pacientů), předpokládám, že pak začne jednat jinak a povolí (otázkou je, zda dostane strach a spraví to i u všech ostatních pacientů, pokud to dělá takto i u nich, ale asi ne, to by na sebe moc upozornila). No uvidíte.

bambula*
hodnocení

0x

Nejdříve si zajistěte náhradního lékaře, jinak je to komunita která se společně hájí

kristina33*
hodnocení

Zítra to nahlásím pojišťovně. Léčbu jsem skončila roce 2012 a od té doby tak "chodím" jednou měsíčně na vyšetření, "platím" regulační poplatky jak divá, to na nějaký omyl opravdu nevypadá. Paní doktorka prostě vykazuje, něco co neprovedla, prostě krade.

Tím, že k těmto údajům přístup mám a nenahlásila bych to, bych s tím souhlasila. Pak by někdo při nahlídnutí do mé karty zjistil, že jsem strávila dvacet let u psychiatra?

Uvidím, co se s tím dá dělat a co se dá či nedá prokázat. Alespoň doufám, že s tím poté ihned přestane a dá si většího majzla. Zajímalo by mě, na kolika lidech se takto rejžuje.

kristina33*
hodnocení

Dobrý večer všem,

přišla jsem vám povědět, jak to celé dopadlo. Nahlásila jsem vše mailem na zdravotní pojišťovnu a do 14 dní jsem dostala odpověď, že došlo ze strany lékařky k administrativní chybě, peníze lékařka vrátí a mně se omlouvá. Ze zdravotní karty mi to vymazali.

hm, aspoň že tak... stejně mi to připadá spíš jako úmyslný podvod, než administrativní chyba... ale když to pojišťovna vyhodnotila takto, už bych to víc neřešila...

zwiki*

To se divím,že za podvod nejde rovnou sedět.Možná se dělila o ty peníze s nějakým referentem ze zdravotní pojišťovny.Tady jde všechno...

nedovedu si představit administrativní chybu, která se opakuje každý měsíc, no bordelstát na všech frontách, dál raději nekomentovat

uska*

pavouk - dovedu si představit chybu opakující každý měsíc. Pokud při vkládání pacienta do registru pacientů u lékaře se překlepnu v rodném čísle a to tak, že RČ bude pasovat na jinou osobu, tak je vymalováno. Na chybu nepřijdu neboť pojšťovna úkony hradí a já nemám potřebu u všech pacientů překontrolovávat RČ. Něco jiného je, když se trefím do neexistujícího RČ, tak platbu pojišťovna neuhradí a chyba se musí dohledat.

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud bude takových pochybení více, tak se pojišťovny nemohou nikdy dopočítat, kde se ztrácejí peníze. Protože těch úniků je plno na všech frontách. Pak se neustále bude zvyšovat zdravotní pojištění a pořád peníze nebudou. Na paní doktorku by to chtělo vyslat hloubkovou kontrolu. Až budete potřebovat, tak k této již nechoďte, najděte asi jiného odborníka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]