Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tchýně ničí manžela i mne .

Od: dora* odpovědí: 7 změna:

Srdečně Vás zdravím!

Můj manžel je jedináček, který byl navíc vymodlený, tchýně je asi patnáct let vdova, táhne jí na sedmdesát. Já jsem díky tomu, že nám za celých osm let našeho manželství, ani jeden jediný den nedala pokoj, dost na dně, navíc jsem přišla o práci v podniku,kde jsem pracovala skoro sedmnáct let. Jsem vychovaná tak,abych si vážila starších a byla v určitých věcech pokorná, první roky jsem se opravdu snažila, nechala jsem si od ní dost líbit, až jsem si sama sebe přestávala vážit, začala jsem být z toho ve stresu, snážili jsme se s manželem mít rodinu několik let, celkem jsem sedmkrát potratila.Dítě žadné nemám, doma jsem stále sama, čekám na manžela, jestli mi vůbec přijede od jeho maminky, která má denně deset důvodů, jak ho k sobě dostat ,těch hádek kvůli ní, to si nedovedete představit. Často jsem o víkendy sama, protože ho maminka potřebuje, vlastně každý den potřebuje zbytečnosti a jeho společnost, jsem zoufalá, nemám nikoho, kdo by mi pomohl, kdybych se rozvedla,neunesla bych to psychicky,ani finančně. Nejhorší věc je ta,že svoji samotu řeším alkoholem,kdysi jsem bývala docela pěkná holka s dobrým sebevědomím, nyní nemám nic. Jsem zavřená v paneláku,který nesnáším, přála jsem si bydlet aspoň ve starém domečku a ze začátku třeba topit v jedné místnosti uhlím, potom si to tam všechno postupně udělat a mít z toho radost. Nešlo nic, protože moje tchýně řekla, proč se budeme zadlužovat, když si bydlení můžeme udělat u ní, ale také podle ní. Mohla bych psát celé romány, o tom jakou mám tchýni,ale to by mi snad ani nikdo nevěřil. Udělala jsem jednu velkou chybu, že jsem si ji od začátku nedržela od těla. Nyní se s tím nedá už nic dělat. Je mi na nic. *plac*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lenule*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ahoj,na tohle se těžko radí,dokážu si představit,jak je to hrozné.V první řadě,bych to neřešila alkoholem,ublížíš tím jedině sobě.Neseď doma sama a nečekej.Tvůj manžel by si měl uvědomit,že si vzal tebe a že žije s tebou a ne se svou matkou.Bohužel mu to asi nedochází.Pokus se s ním o tom promluvit a vysvětlit mu,jak se cítíš.Určitě ale neseď doma a neopíjej se.Najdi si třeba nějakou kamarádku a choď s ní třeba do kina a za kulturou.Třeba to pak trkne i manžela,když tě nenajde pokaždé doma zoufalou,jak na něj čekáš.A hlavně mu to na rovinu řekni,chlap.pokud mu to neřekneš přímo si ani nevšimne,že se něco děje špatně.Držím palce a přeju moc a moc štěstí.
delfinek*
Ahojky,
to je mi moc lito, ze mas takovy zivot.. Radit ti je asi zbytecne.
Ja jsem mela podobny problem. Manzel jedinacek, navic jeho tchyne svobodna matka...Ona me ale mela vzdycky rada, jenom se mi snazila porad planovat zivot. Planovat jakou praci budu delat, kolik deti budu mit, jaky vysavac si koupim, a dalsi kokotiny...az jsme se se nemohli snestt, a memu muzi doslo, ze se to bude muset nejak vyresit. Tedkom to mezi nama klape...hm, zni to jak nejaky milostny trojuhelnik :) manzel ja a tchyne...ale hold je to tak! clovek nema na vyber. Doslo ji, ze se nam nemuze do vseho srat, ze jsou veci ktere jsou jenom mezi nama dvema, atd... Muj muz s ni pracuje takze je s ni porad.
Hold to musite prijmout, ze svoji mati strasne miluje, ze bez ni nedokaze zit...to uz se nezmeni. Je to jedinacek. Jako muj muz.
Nejlepsi vec je se odstehovat do jineho mesta. To uz u ni nebude moct vysedavat. je ji 70 to znamena ze je asi hodne sama.
Neni ani minimum sance, ze byste se mohly zacit mit rady? Ze by vas prijala jako svoji dceru? I kdyz po tolika letech jste se uz o to jiste pokousela.
Myslim, ze v prve rade si to musi uvedomit manzel. to jak se trapite, prece neni tak zaslepeny, aby videl jenom vztah mezi nim a svoji mati. Musi prece videt, jak je to s vama. Mel by se nejak poucit, precist si nejakou knihu, kde se pise, ze urcite veci jsou mezi manzely, a nikdo jiny uz je nemuze komandovat. Jenom oni dva. Ze tchyne muze tak maximalne rozhodnout, kolik paru ponozek koupi vasemu muzi k vanocum, anebo jestli vam upece babovku nebo bublaninu. ale o zbyteku by mel rozhodovat muz a vy.

lomaks*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ahoj, skoro jako bych četl vlastní příběh, jen jsem v roli muže. Je dost možný, jako je tomu u mý tchýně, že se tě ta tvoje, kromě toho, že chce přítomnost syna, snaží zničit (že nechce, abys byla s manželem). Dlouho jsem tomu nechtěl věřit, byl jsem k ní hodnej, ochotnej, bezelstnej, choval jsem se k ní s úctou. Ona mi ale pod falešnýma dobrotivýma zástěrkama šikovně srala na hlavu, hrála si se mnou jak kočka s myší, přitom tvrdila, že nechce náš rozchod, deptalo mě to. Dnes už vím, že proto, aby se mě jako zetě zbavila . Takže v tomto případě bych ti radil vykašlat se na tchýni, brát jí jako nepřítele, nejlépe se jí vyhýbat (ona se potom nejspíš taky moc nepohrne), alkoholem to rozhodně neřeš už proto, že by to bylo to, co ona chce, a pokud jde o manžela, jak radí ostatní, vzbudit jeho zájem tím, že budeš chodit taky trochu za zábavou. A snaž se o to, abyste spolu s manželem k sobě měli blízko.

lomaks*
01.06.06 14:51doplnit odpověď
hodnocení

0x

lomaks*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ahoj, skoro jako bych četl vlastní příběh, jen jsem v roli muže. Je dost možný, jako je tomu u mý tchýně, že se tě ta tvoje, kromě toho, že chce přítomnost syna, snaží zničit (že nechce, abys byla s manželem). Dlouho jsem tomu nechtěl věřit, blbec jsem k ní byl hodnej, ochotnej, bezelstnej, choval jsem se k ní s úctou. Ona mi ale pod falešnýma dobrotivýma zástěrkama šikovně srala na hlavu, hrála si se mnou jak kočka s myší, přitom tvrdila, že nechce náš rozchod, deptalo mě to. Dnes už vím, že proto, aby se mě jako zetě zbavila. Takže v tomto případě bych ti radil vykašlat se na tchýni, brát jí jako nepřítele, nejlépe se jí vyhýbat (ona se potom nejspíš taky moc nepohrne), alkoholem to určitě neřeš už proto, že by to bylo to, co ona chce, a pokud jde o manžela, jak radí ostatní, vzbudit jeho zájem tím, že budeš taky trochu chodit za zábavou. A snaž se o to, abyste spolu s manželem k sobě měli blízko.
dora*
hodnocení

Hezký den!

Děkuji Vám všem za vaše odpovědi, nebojte se, já to všechno zvládnu, ale někdy je toho na mě asi moc, chtěla jsem se trochu vypovídat, nyní je manžel zase u maminky a asi přijede pozdě, tak si můžu psát co chci. Připadám si někdy jako blázen, zvykla jsem si hodně na samotu a zjistila jsem , že mi to vyhovuje. Mám pár přátel, kteří jsou hodně fajn a určitě se občas vídáme. Minulý týden jsem zajistila dovolenou pro osm lidí, tak se máme s manželem na co těšit, ovšem vím, že jeho máti ani tam ho nenechá na pokoji a bude ho telefonicky kontrolovat jednou nebo dvakrát denně. Hlavně jestli přežil, co jedl, jestli mu nebila zima a td. Manželovi jsem kolikrát řekla, že je jeho matka chycená a zapomíná kolik mu je a no to, že má mě.Kolikrát mu udělala i ostudu, když s ním jednala jako s harantem nebo s otrokem. Bohužel využívá svého věku a také toho, že už není nejzdravější, někdy manželovi vyhrožovala i svým zdravím, jenom aby přijel. Člověk by jí pomohl se vším, ale ona nestojí ani o to , abych jí umyla okna, prostě nemá to ráda, abych jí tam něco dělala.Bude otravovat, vydírat, naříkat a kontrolovat.Vánoce jsem ji nikdy nenechala samotnou, ale byly to především její svátky, protože jsme byli u ní, tak se všechno dělalo podle ní. O moje cukroví nejevila zájem a dárky mi vracela, nebo je někam pohodila.Bylo mi to líto, nikdy jsem na ní nešetřila.Přála jsem si kdysi mít krásný štědrý večer jenom s manželem, ještě jsem to nezažila. Minulý rok jsem navrhla,že na žádné vánoce k jeho máti nepojedu,ať si jsou spolu sami, manžel byl z toho dost přepadlý, tak jsem tam nakonec zase jela. Kdyby můj manžel nebyl dříč a slušný chlap, nebyla bych s nim ani minutu. Jak to všechno dopadne v budoucnosti, nevím, hlavně bych nerada skončila v blázinci.

Zatím se mějte všichni moc fajn .

al bunda*

Na dovolenou neberte telefon, nebo zahoďte simkartu :).

To ostatní je řešitelné, buď více zapojit manžela do svého života, nebo začít něco dělat sama. Jestli to chcete probrat,"cinkněte"mi na mejl. Pomohu Vám s motivací.

Skvělý den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]