Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otec se chová agresivně

Od: andri* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den.Zadam o radu.Máme před soudem o úpravu poměru naší desetileté dcery.Styku otce s dcerou nechci bránit ale chová se agresivně na schůzce s ni.Bydlime už oddělené.Jednou týdne mi zavolá a vysloveně řve do telefonu,vyhrožuje mi ze mu holku musím dat a kdesi cosi.Máme před soudem a všechno je to napjaté.Dcera si na schůzkách musí vyslechnout jaká jsem kur... A ze můj novy partner je cu... A přitom jsem si s bývalým vytrpela svy. Kdy nás honil v noci a řval ze me zabije,napadal me slovně i fyzicky...záznamy z policie...od Vánoc si ji vzal jednou a to jeli spolu do bazénu.Při nedaní prednosti v jednosměrné fyzicky napadl řidiče z protijedoucího auta navíc mu rozkopal dveře a urval zrcátko. Dcera v ty době byla v autě.Po schůzce a předání mi toto řekla.už s nim nikam nechce jít boji se ho a vubec nevim co mam delat.Opet otec zada o styk s dcerou a ja mu rekla ne.proto vyhrozuje a domaha se prava.Navrhla jsem mu ze jedine az budu mit cas ze na tu schuzku pujde zaroven semnou.Pretrpim to.ale opravdu se bojim o dcerino zdravi.poradte mi prosím co dělat a jak postupovat .musím mu opravdu dceru dávat?a co když ne? Jak moc mi to u soudu ublíží? Otec navrhuje comdruhy víkend u sebe,14 dni o velkých prázdninách a co druhy vánoce u něj... Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

4x

Buďte v klidu, už kvůli malé. Záznamy z policie o napadání Vás i okolí (taxikář apod.) mluví ve Váš prospěch, dcerku může vyslechnout soudní dětský psycholog. Řekla, bych, že se jasně prokáže, že se otce bojí a že ten je agresivní.

Můžete u soudu přednést žádost o zákaz styku a podložit to všemi zprávi od policie, z mobilu, svědectvím kamarádů a sousedů. Do té doby se nebojte budoucímu ex říci, že se ho dcera bojí - vyhrožovat může, ale zřejmě nenadělá nic. Klid dítěte by pro Vás měl být přednější, než strach z manžela.

Schovávejte vše, co může hovořit k Vašemu prospěchu, sms, maily, všechno.

hodnocení

3x

dceru bych mu nedával vždy se daj najít výmluvy třeba že marodí atd zažádal bych u soudu aby mu bylo nařízeno psychyatrické vyšetření a podal návrh na zákaz styku s dítětem -tady by měl pomoci právník

a asi by stálo za to si pořídit náké ty telefoní nahrávky a ty předložit u soudu

co se týče výhružek přestal bych mu brát telefony ,mejly atd dále bych si pořídil pepřák či elektrický obušek a při pokusu o napadení bych ho okamžitě využil a volal policii

má přítelkyně si prošla něčím podobným a vím že je to dlouhej boj nejlípší by bylo vzít partu kamarádů a tomu de..ovi upravit řádně obličej

hodnocení

3x

Dobrý den. Pokud k němu sama dcera nechce, nenuťte ji. Dokud soud neurčí kdo ji bude mít v péči a neupraví styk s dítětem, pak nechte dceru, ať se psychicky srovná. Je jí 10 let, soud už může brát v potaz její názor atd. Do rozhodnutí soudu mu ji tedy nedávejte bez Vašeho dozoru, je-li agresivní a dcera se ho bojí. To pochopí i soudce. Z toho všeho bude vycházet, až bude určovat styk s dítětem. U soudu Vám toto nepřitíží, pokud uvedete jaké závažné důvody Vás k tomu vedly. Prostě vyčkejte, až soud vydá rozhodnutí.Zatím Vám žádnou takovou povinnost, připravit dítě ke styku s otcem neurčil, tak se nestresujte.

andri*
hodnocení

Děkuji.Ulevilo se mi.opravdu.zítra skocim na OSPOD a poradím se co se s tím da dal dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]