Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předmanželská smlouva

Od: jaco* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat. Na mého přítele je vedeno několik exekucí, jelikož spolu máme syna chtěli by jsme se vzít. Existuje nějaká předmanželská smlouva, kde bude jasně dáno, že se dluhy automaticky nepřepíšou na mě? (neco jako, že je to jeho problém, když to bylo ještě před manželstvím?) Případně kde ji sepsat a kolik stojí.

Chtěl by dluhy splácet, ale nevíme, jak zjistit kde a kolik dluží.

Děkujji za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

5x

Obávám se, že dokud se nezmění exekutorský řád (, který platí od 1. ledna 2014), žádná předmanželská smlouva ani soudem rozdělené SJM Vás neochrání.

Nyní může exekutor k úhradě dluhů jednoho manžela (i dluhů, jež vznikly před uzavřením manželství) zabavit i majetek, který patří partnerovi dlužníka.

Já bych se sňatkem počkala, než přítel situaci vyřeší (dluhy ohrožují celou rodinu). Minimálně by měl zjistit všechny své dluhy a buď začít splácet (uzavřít s věřiteli dohody o splátkách) nebo zkusit oddlužení.

Přesně tak. Není to tak dlouho, co jsem četla přímo tady na poraďte o pánovi, který se po této novele exekutorského řadu, s manželkou rozvedl - papírově, jinak spolu žijí dal - protože manželka má dluhy ještě z doby před vznikem manželství, které řádně splácí a exekutor by teď mohl odstavit ještě navíc výplatu manžela.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, toto by měl sepsat právník - nejlépe asi notář. Zdravím!

lereve.cz/...

hodnocení

2x

Myslím si, že jste buď naivní a partner Vám nakuká, co chce, nebo se o tyto problémy nezajímáte. Jak to, že ani on, ani Vy nevíte KOLIK DLUŽÍ A KOMU?

To on má tak krátkou paměť, že skutečně neví, kolik a komu dluží? Snad něco podepsal,má určitě na to smlouvy. tak ať se nevymlouvá a platí, jelikož se žene do pořádného průšvihu. A pokud neví, kolik a komu, oni se exekutoři už přihlásí sami. Ti nezapomínají.

Předmanželská smlouva Vás, myslím, v tomto případě, moc neochrání. O jeho dluzích jste předem věděla, věděla jste, do čeho jdete a jak v kostele pan farář při svatbě říká: Stůjte spolu v dobrém i zlém. U Vás to bude asi spíš v tom zlém. Nechci být špatným prorokem, ale nic dobrého za dluhy není.

Jinak smlouvu sepíše každý notář, kolik to stojí, ale nevím. Hlavně si všechno rozumně rozvažte, zda i ten sňatek za to stojí. Abyste jednou mohla svému děcku poskytnout všechno, co bude pro zdravý růst potřebovat. Žena si většinou bere někoho, komu věří, o kom ví, že dokáže zajistit děti, rodinu. A tomu v případě Vašeho druha moc nevěřím. Jaga.

layborr*
hodnocení

0x

Jestli ani nevíte kolik dluží?

Myslíte že bude exekutory zajímat nějaká předmanželská smlouva? Ti berou vše smlouva -nesmlouva .

Ženete se do průšvihu , aby ty dluhy (když nevíte kolik dluží) nesplácely ještě vaše děti ,vnuci ...

doplněno 11.11.14 12:20:

Doufám že neuvažujete si vzít půjčky na sebe a budete splácet jeho dluhy , pokud Vám to ještě nenavrhl , čeká až na tu právnou příležitost či svatbu ale rozvod je někdy velmi rychlý a vám zbudou jen dluhy .

rv*
hodnocení

0x

V česku neplatí žádné zákony, jen zákon silnějšího, což je v tomto případě exekutor

lidus*
hodnocení

0x

Musí sepsat právník, musíte přesně vědět komu a kolik dluží, smlouva se vztahuje jen na výslovně uvedené. Rada, nevdávat se ale to asi slyšet nechcete, tak druhá rada, nechat si rozdělené SJM. Když si přečtete NOZ, zjistíte, že ta první moje rada je ta správná. Vždycky jsem byla pro sňatek, společné problémy i radosti, životní zkušenost a hned mám názor na sňatky a vše společné odlišný. Řešit to lze i pak ale naše soudy pracují tak "rychle", že se to může vléct i několik let.

jirkazxc
hodnocení

0x

Může si vzít jako Váš manžel nové půjčky, kterými zaplatí ty staré a rázem je to jako by jste dlužila Vy sama a předmanželská smlouva ja Vám k ničemu pokud nemáte doklad, že o ní věřitel věděl. Pokud o ní věřitel neví (musíte prokázat u soudu) je to jako by nebyla a může se zahojit na Vašem veškerém majetku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]