Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, umřel mi známý náhle a ja vím, že měl napsanou závět říkal mi to..Nevím na koho to napsal, ale říkal že jeho sourozenci dva nedostanou nic a že v závěti nejsou..že vse co má napsal někomu jinýmu..Jak to je teda? budou mit nárok ikdyž nebudou v závěti?
No řekl mi že ji nechall sepsat notářkou a že zaplatil 2200kc..Takže ji má notářka..akorát neřekl komu...to se asi člověk dozví za 3měsíce možná až bude dědické řízení..
Pokud závěť sepsal notář, pak je u něj uložena a je o tom záznam v centrální evidenci pořízení pro případ smrti, kterou vede notářská komora. Notář, který bude pověřen dědickým řízením nejdříve lustrujeˇv této evidenci. Zjistí, u kterého notáře je závěť uložena a tohoto notáře požádá o tzv. "prohlášení závěti" t.j. poskytnutí informací o závěti včetně jejího obsahu. Stejně se postupuje v případě, kdy zůstavitel napsal závěť vlastní rukou a u notáře si ji uložil do úschovy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.