Nejste přihlášen/a.
Zdravím,,,jak se zbavit agorafobie,,Je to utrpení ,
Agorafobie je moc nepříjemná a oklešťuje člověku život k nesnesení, neváhejte a obraťte se na dobrého psychoterapeuta, velmi dobré výsledky s touto poruchou docilují terapeuté např. kognitivně behaviorální terapií, kdy vám dají pomocí nácviku do ruky nástroj, kterým tyto stavy překonáte. Je to především práce s dechem a postupné uklidňování a mírné vystavování podnětu, abyste si na něj zvykla a technika, kterou se naučíte, vám zklidní záchvaty paniky.
Někdy je potřeba i medikace, jindy nikoliv. Pokud byste byla jen na medikaci a zvyšovala dávky, nikam se nedostanete, chce to terapii komplexní.
existují speciální stacionáře pro lidi s touto nervovou poruchou. Ve větších městech na doporučení psychiatra zdarma -- platí pojišťovna, můžete zkusit přihlásit se sama bez doporučení (to nevím jistě, až tak přesné informace nemám). Pokud máte možnost dojíždět, bydlíte doma. Když jste zdaleka, tak pobyt přímo na psychiatrii. Něco na způsob pcp.lf3.cuni.cz/...
Úspěšnost těchto programů je velmi vysoká
Souhlasím s předchozím příspěvkem, léky bez psychoterapie špatné řešení. Naopak buď jen psychoterapie nebo psychoterapie + léky, o tom rozhodne psychiatr
Já ji mám léta,,,,někdy je to lepší..Dokázala jsem sjezdit kus světa sama i lodí.Já nepanikařím.,to ne,ale jak člověk není úplě zdráv,tak je mi zle Je mi hrozně líto,že třeba bych někam i jela,ale bojím se.že se mi něco stane.Bojím se sama vlakem a celkově cestování.Psycholog by mi nepomohl a psychiatr ten už vůbec.Musím počkat až to zas přejde asi.Ale mne to moc vysiluje.
video vysílané na ČT1 o paní, která se úspěšně léčí kvůli agorafobii ceskatelevize.cz/...
doplněno 10.11.14 15:11:psycholog tahal peníze...denní stacionáře pro lidi s podobnými fobiemie jsou zdarma, hradí je pojišťovna!
doplněno 10.11.14 15:14:pcp.lf3.cuni.cz/... --- podobné programy najdete ve větších městech. Toto je Praha:
Denní stacionář II --Psychoterapeutická pomoc pro zvládání úzkostných stavů, fobií, deprese a dalších projevů stresu.
Komu je program určen? - Program je určen pro lidi trpící agorafobií, sociální fobií, panickou poruchou, obsedantně kompulzivní poruchou, posttraumatickou stresovou poruchou, generalizovanou úzkostnou poruchu a dalšími úzkostnými stavy a depresí.
Jak program probíhá? Pracujeme v uzavřené smíšené devítičlenné skupině. Jedná se o denní docházkový program od pondělí do pátku, 8.30–14.30 h. Projdeme všemi základními kroky kognitivně behaviorální psychoterapie (KBT), což je terapie směřující ke zvládání různých projevů stresu. Práce ve skupině je zaměřena na konkrétní řešení jednotlivých problémů, nácvik asertivity, relaxace, zařazení příjemných aktivit do života a je doplněna některými prvky arteterapie a pohybové terapie. Docházka je hrazena zdravotními pojišťovnami.
Jak se přihlásit? Objednat se můžete na doporučení svého ambulantního lékaře, ale i pokud nikam nedocházíte na tel. čísle 266 003 138 nebo 777 443 337(dopoledne) nebo přes mail: votavova@pcp.lf3./...
Vedoucí lékařka MUDr. Jiřina Kosová Lékaři MUDr. Katarína Ad/... Terapeutka Jana Votavová, DiS.
Proč se domníváte, že by vám nepomohl psycholog? Zkusila jste to? Proč, když to funguje na ostatní, proč by to nezafungovalo u vás? Kdyby to u pacientů nefungovalo, nikdo by se tou léčbou nezabýval a pojišťovna by ji neproplácela. Nebojte se návštěvy a nechte si pomoci. Sama píšete, že s tím bojujete léta a nikam o nevede, tak je potřeba to zkusit nějak jinak, abyste se v tom neplácala a nezhoršovalo se to.
,Ne že nikam to nevede,,ale mámstav,že mne to drží třebadlouho i let ,ale bez panik ,,prostě nevysvětlím co to je.Pak zase mám ix let klid.Já si myslím,že mi chybí podle toho jak to vypadá někdo blízký ,se kterýn si budu moct popovídat,tak pookřeji a Žiji.Těším ne to co budu dělt třeba zítra a pod.Chci se každopádně osvobodit od těchto situací.Ale pychlok se bude zajímat podrobmostma,které já nepotřebuji.Zkrátka já už nejsem suverén a to mne svazuje.Zajét si někam mezi lidi na nějakou výstavu ,nebo se bojím a neco slíbím a pak to dolehne a mají mne pak vypadám jako nezodpověná osoba...ale já se opravdu necítím Mám oční zákal a to mi také dělá paseku --hlava se mi pak po špatné brýle toč a proto také sedím doma.Asi tak .Omlouvám se za přklepy mám šptnou klávesnici ,někdy vůbec nereaguje na dané písmenko..
Promiňte, ale to jsou jen výmluvy. Vy nevíte, čím se bude psycholog zabývat, ale už víte, že je to zbytečné a hloupé. Máte špatné brýle, ale sedíte s motolicí doma a nejdete je na oční nebo na neurologii to reklamovat.
Dovedla jste zcestovat svět i lodí, ale do ordinace je to pro vás najednou nemožné atd. Pokud nechcete, nikdo vás nebude nutit. To je jasné.
Možná, že by neškodilo být upřímná aspoň sama k sobě, tady se zpovídat nemusíte, ale přiznat si opravdový důvod, proč tam nechcete a vlastně tahle porucha vás sice oklešťuje, ale nějak asi něco přináší nebo máte nějaký důvod, proč s ní ve skutečnosti dělat nic nechcete, protože jinak byste využila všech možností, jak se jí zbavit. Jistě jste si o ní něco přečetla a víte, že sama nezmizí a i její výskyt v obdobích bez vztahů s lidmi kolem napovídá, že tam bude problém hlubší a vázaný. Možná na něco, před čím se schováváte, na co nemáte sílu a chuť řešit, ale je to jen vaše volba, váš život, vás to omezuje, možná je to jen strach z nového, možná strach a nechuť někam dojet, nevím. Je to na vás.
Jestli doufáte, že někdo poradí zázračné cvičení nebo vitamín nebo vás uklidní, že to samo odezní, tak nic takového se, bohužel, nestane. Moc bych vám to přála, ale prostě to tak nejde.
Pokud máte dojem, že to vlastně není takový problém a stačí vám si popovídat někde s přáteli, porozhlédněte se v okolí, co se tam kolem vás děje, co by vás táhlo. Jsou různé chráněné dílny, kluby seniorů, kluby pacientské s potížemi, kroužky výtvarné a jiné, kde najdete stejně zaměřené přátele, aniž by se něco významného dělo, když tam nedorazíte. Člověk není stavěný na to být sám a lidi kolem sebe potřebujete, to je celkem pochopitelné. Přeji hodně síly a odvahy vylézt z ulity a najít je. Dají se najít i na internetu, pokud zahodíte tu špatnou klávesnici, se kterou nemůžete komunikovat normálně a přečtete si, co jste napsala, ale přátelé živí jsou 1000x lepší než to, co najdete na internetu, navíc, pokud máte oční vadu, asi ani nějaká netová závislost na diskuzních klubech pro vás nebude vhodná, počítač je namáhavý na oči.
Já bych asi začala na tom očním, případně na neurologii, aby vám odstranili nebo zlepšili to točení hlavy a zákal a mohla jste ten bludný kruh někde přetnout.
dejaví,,
já to nemám jak jsem psala stále psychiatr mne vyzpovídá.dá mi tablety,na které si zvyknu a to je konec- -budu závislákJsou lidé,kteří takové případě tablety berou preventivně -co kdyby.Na očním jsem byla ,měla jsem jít na opku,ale k vůli Něčemu jinému jsem to musela oddálit.S páteří mám také problémy.také chodím.Psychog akorát vyinkasuje prašule a řekne mi to,co vím i já.Mimo jiné svého času jsem pracovala jako saninářka zrovna neurologii.Já mám zálib spoustu zahradu ,maluj,i modeluji různé bystečky.Jo-a s těma očima to není tak jak píšete,,,snad malé děti. Je to hezké,,ale nemáte ,nebo to neumím tak napsat.Mám co na práci.
Kdybyste měla se pokusit klaustrofobika třba do výtahu tak to by byl jeho konec.Já na oční samozřejmě půjdu,ale až mi to dovolí doktor,J á se před něčím neschovávám tomu tedy nerrozumím,co je tím myšleno.Ještě tohle znám dost lidí ,kteří byli u psychologa ten jim nepomohl a jen tahal peníze...asi tak
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.