Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
s kamarádem se dohaduju, on mi tvrdí, že když koupím zboží tady v ČR jako plátce dph v ČR například za 8000 Kč bez dph, tak když ho prodám například za 12 000 Kč na slovensku (v eurech), nemusím z toho 21% odvádět, jako tady v ČR a zůstanou mi celé 4000 Kč. Oproti ČR, kde bych odvedl 21% a zůstaly by mi cca 2000 Kč.
Má pravdu? děkuji
Děkuji za odpověď, ale teď tomu nerozumím vůbec..
píšete, že mu budu fakturovat JEN 12000, ale více ani nemůžu...to je s dph...a pak píšete, že neplátci budu fakturovat také s dph...Děkuji za odpověď,
Jo, no tak jeste jednou, psal sem y mobilu. Je treba rozlisit prijemce jeslti je nebo neni platce.
Vase nakupni cena je 9680 kc s DPH (8000 bey DPH), prodejni cena je 12000 s DPH (9917 bez DPH).
1. JE platce DPH. Fakturujete mu onech 9917 (to je castka na fakture k platbe) a on vam je zaplati. DPH si resi uz pak sam na slovensku.
2 NENI platce DPH. Fakturujete mu 12000 a ty vam zaplati. Z nich odvedete DPH a zustane vam zase jenom tech 9917.
Ve vysledku budete mi tzisk vzdy 1917 Kc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.