Nejste přihlášen/a.
Je to o vašich směrnicích na podniku... Já měl před 3-4 roky bez potíží propustku s uhrazením celého dne, protože bydlím dál než 40km od místa pracoviště a doktora mám na druhé straně - cca 60 km od pracoviště.
Jenže pak přišel někdo nový na mzdovku a začal tvrdit, že si mám zajistit lékaře v blískosti pracoviště a že cesta je můj problém... a tuto výhodu ve směrnicích nechal zrušit... Tupec...
Od té doby chodím k lékaři v době dovolené nebo si vezmu § na pár týdnů - na den se mi to totiž vůbec nevyplatí...
Na to se budete muset zeptat zaměstnavatele. Pokud jste lékaře nemohl navštívit mimo pracovní dobu, náleží Vám náhrada mzdy za nezbytně nutnou dobu potřebnou k návštěvě lékaře nejblíže Vašemu bydlišti nebo pracovišti.
Máte-li lékaře dále (trvá-li cesta déle), omluví zaměstnavatel delší nepřítomnost, ale náhrada mzdy za tuto dobu nenáleží. Propustka neznamená automaticky "proplacení 4 hodin". V některém případě by to mohlo být moc, jindy naopak málo.
Záleží i na tom, co přesně Vám lékař na propustce potvrdí.
na propustce by měly být časy příchodu a odchodu, ten kdo vám dělá, resp. schvaluje, pracovní výkaz (píchačku) tam může připočíst adekvátní čas strávený na cestě dle vzdálenosti místa ordinace lékaře od místa zaměstnání, tak to by vám tento čas omluvili, resp. uznali jako překážku v práci ze strany zaměstnance, zbytek dne máte neomluveno a musíte napracovat
meee, zde nenajdete správnou odpověď, páč to bychom museli být v pozici Vašeho šéfa a znát podrobnosti.
Když budete tvrdit, že Vám doktorka zrasovala zuby, asi 3 injekce a prášky na uklidnění a proti bolesti, zkrátka budete si věrohodně vymýšlet, můžou Vám omluvit celou šichtu.
Osobně, u mne v práci byste nepochodil, i když některým kolegům zaplatím celou směnu, když mi to logicky vysvětlí...
Proplaceno máte mít, nezbytný čas, nikoliv jen 4 hodiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.