Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vyhnout zvýšení výživného?

Od: petrn* odpovědí: 18 změna:
Prosím o radu,jak se vyhnout zvýšení výživného,pokud si přivydělám 6-7 tis. na styk s dětmi. Ano,VYHNOUT,neboť se cítím být podvedený a zneužívaný. Po 16 letech si má pí. učitelka našla milence. Zcela náhodná příležitost. Byl jsem dobrý a obětavý manžel a otec. Vím to a slyším to i od překvapených manželčiných přátel... Žel,až příliš a tak jsem se doslova prodřel do PID. Montáže,rekonstrukce domu,jeho a 4 tis. m2 pozemků údržba,samotěžba topného dřeva v Krušných horách...Majetek jsem nechal již před lety napsat na mnž. Z lásky...prostě jsem se nechal přesvědčit,vzhledem k mému zdraví a co kdyby... No a co s invalidou,byť v běžném životě jsem téměř bez omezení. A s dětmi mi dělá jen ztěží uvěřitelné zlo,dodnes nevím proč. Od doby,co jsem přišel na její nevěru,se mnou nekomunikuje. Je to přesně rok. Platím na dvě malé školačky (9-6) 4000,- ze 13000 důchodu. Žel,žijí 200 km daleko a nezbývají mi peníze na styk s dětmi (pouze jízdenky stojí 1500 kc,když si je "půjčím") Tak jsem si našel přivýdělek jako vrátný (nic jiného mi lékaři nedovolí...) za 6-7000. No a již si chce zažádat o zvýšení na 7000. A zase budu tam,kde jsem byl. Bojím se chvíle,kdy budu sám potřebovat nové boty,oblečení,vyšší doplatek na léky a pod. Její příjmy i s mými alimenty jsou bezmála 30.000,nájem ve školním obecním bytě má asi 7000 ( vesnice u Prahy!) . A k tomu půl milionu na účtu z prodeje domu,který jsem zrekonstruoval já. Zůstalo jí i auto Scénic... Vykopla mě doslova s nahým zadkem a také mi dává děti v roztrhaných hadrech a botách. A to mi je dávat nechtěla,tak jsem si za poslední peníze s pomocí právníka vysoudil styk. Rozvádět jsem se nechtěl a do poslední vteřiny u soudu jsem to odmítal. Na ozázku soudu proč se chce rozvést,neboť soudkyně neshledávala důvody,odpověděla,že po 16 letech potřebuje změnu?! Když jsem ji v jejích 20 letech poznal,byla nezaměstnanou prodavačkou,která chodila v teplákách...vykopla mě s tituly Mgr. et Bc. Je chytrá a inteligentní,ale bez mé nejenom finanční podpory by si ke kariéře tak snadno ani nečichla...Nepiji,nekouřím,nikdy jsem jí neuhodil a ani nedal důvod k žárlivosti. Vařím,starám se o domácnost (naprosto sám!) a s mladší dcerou jsem byl i na mateřské. Je tristní stále vidět,jak jsou společností i úřady všichni muži vnímáni jako agresoři a viníci rozpadu rodin a to i přesto,že statistiky v posledních letech stále více svědčí o tom,že rodiny rozbíjejí ženy,neboť vzhledem k větším možnostem,proti minulosti,touží po nezávislosti za každou cenu. A co je nejhorší,že i přes ženskou "slabost a něžnost",dokáží ženy ze sebe vydat to nejhorší,co lze v lidských povahách nalézt. Bezohlednost,neempatičnost,bezcitnost,lež,pokrytectví...a co je nejnejnejhorší,že k dosažení svého zneužívají i vlastní milované děti. Zastavuje se mi dech,když vidím,jak dokáží potlačit i mateřské city,jakékoliv emoce. Co si o tom vlastně myslet? Je to geny? Společností? Státem? Nebo opravdu existuje jakýsi Satan s démony a tuto společnost cíleně ničí...? Rozhodně je to tvrdá a smutná realita a ne všichni muži jsou špatní a pokud někdo nedokáže rozlišovat,jistě s ním cosi není v pořádku. Všem přeji mnoho štěstí a dobré zdraví.
doplněno 09.11.14 21:51: Ještě je třeba doplnit,že manž. změnila (po mém podepsání a ověření podpisu...),tedy padělala výhradně ve svůj prospěch,mimosoudní dohodu o majetku a styku s dětmi. A soudkyně v Kolíně se tím,i přes můj protest,odmítla zabývat!

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
hodnocení

4x

Neměl jsi štěstí na partnerku.Já jsem takové trable neměl a v Kolíně mě rozvedli bez problémů.Tady ti neporadí dobře žádné ženy,asi drží při sobě a mužům nevěří.Jedině vydržet a najít si jiného soudce,který tomu rozumí.

cabas*
hodnocení

3x

Baby jsou mstiví harpije,něco podobného mám za sebou,okamžitě přestat dělat,spočítat si životní náklady a zažádat si o snížení alimentů,na děti nebrat ohledy,ty se vám stejně odcizí protože je zmasíruje,už tomusíte vidět,že vám je posílá otrhané,aby jste jim musel koupit něco na sebe,nelitovat je,myslete na sebe,a hlavně NIC dětem neříkejte,že máte práci protože jí to okamžitě řeknou,přestat se litovat,myslet na ní,na to jak s váma vyjebala,stejně už nic nenaděláte a začít si užívat NOVÉHO života,hovg.A tady ta zajda to bude taky něco takovýho,už podle těch keců,jo oni ty čarodějnice držej spolu.

ertl
Dobře cabas *palec*

petrn: nejsem vdaná ani mi neutekl s jinou,protože nejsem ženská

cabas: a necítím se ani jako čarodějnice.

Holt tazatel má do chlapa daleko,vařil,luxoval,staral se o domácnost,prostě se jako chlap nechoval.Která ženská má doma ráda bábovku?

A je mi jedno,jestli se vám moje názory líbí nebo ne.

petrn*
hodnocení

:))...no dobrý,že nejste ženská ani čarodějnice. A máte pravdu,pokud jste toho názoru,že muži dost vyměkli. I já jsem na své ženy měkouš. Ale jinak zase takový "nechlap" nejsem. Jsem bývalý montér oc. konstrukcí,lezec na VVN. Zrekonstruoval jsem dům,těžil dřevo v horách,cvičil N.O. Nicméně,nedokáži na ženskou zařvat,natož ji přehnout přes koleno... A vaření je můj koníček...vlastně byl,než se stal povinností. A pravda také ale je,že ženy touží vždy po takovém muži,jakého doma zrovna nemají...problém je,že ne každá na to nemá náhled a své touhy si zrealizuje,bezohledně. Ale takoví jsou vlastně i chlapi. Doma mají "jedničky" a chtějí aspoň "3" a naopak.

hodnocení

3x

Musím silně souhlasit s radou od dejavu. Nejdříve je třeba, abyste se z toho "vzpamatoval" a získal nějakou stabilitu a nadhled.

S Vaší snahou vyhnout se placení výživného Vašim dětem souhlasit nemůžu, ale samozřejmě chápu, proč to tak chcete. Až dojde k soudu (jestli k němu vůbec dojde), a pokud bude soud s navýšením souhlasit, navrhněte, že budete dětem kupovat oblečení, obědy ve škole, výlety, vstupné na akce se školou a podobně (předem promyslete, co všechno). Samozřejmě až do určité částky - té, kterou soud odsouhlasil. Vyhnete se tak tomu, aby Vaše ex-manželka použila peníze na něco jiného a nebudete vypadat, jako že ty peníze svým dětem dát nechcete. Pevně věřím, že chcete, a jen se bojíte zneužití finančních prostředků bývalou manželkou...

petrn*
hodnocení

Njn,to se bojím. Např. tím,že její milenec žije 130 km daleko a ona i s dětmi za ním jezdí. A to jí stojí 2-3 tis. měsíčně. V tom vidím,že to případné zvýšení výživného,by byl můj příspěvek pro její "lásku". Jinak,navrhnul jsem jí,že jí budu dávat tisíc navíc,že budu přispívat naturálně tak,jak píšete. Ona souhlasila,ale chce,abych jí poslal kopii výpl. pásky. Což mě rozhodně uráží a je to drzé.

No, ten příjem byste stejně u soudu musel doložit, pokud se nemýlím. Je pravda, že jí do toho nic není, ale zvažte, jestli by Vám to nemohlo naopak pomoci, třeba má pocit, že vyděláváte více a nevěří Vám. Můžete v pásce začernit některé údaje a ponechat tam jen tu konečnou částku.

Nevím, jak je to teď, ale když byly soudy ohledně výživného na mě i sestru, tak máma předkládala veškeré účty za letní tábory, školní výlety, zdravotnické pomůcky, oblečení... prostě všechny vyšší částky za vše kromě jídla. Já např. potřebovala často speciální brýle, takže výživné na mě bylo vyšší. Je takto docela jasně vidět, jaké jsou celkové náklady na dítě - často vyšší, než si zhrzení otcové (či matky někdy) myslí... Budu Vám držet palce, aby Vám bylo dovoleno kupovat dětem věci místo placení ex-manželce.

petrn*
hodnocení

Tak je to i dnes,to dokazování výdajů...jinak,ona dobře ví,že nemám šanci legálně vydělat více,než ona. Což ještě před pár lety pro mě bylo normální. Totiž, dnes jsem v plném inv. důchodu a lékaři mi nedovolí jinou práci,než "zvedat klacek" na vrátnici. A mé léty dřiny pro rodinu zničené tělo mi také "háže klacky pod nohy...". Žena si za mé peníze a moji podporu při studiích a budování kariéry udělala 2 VŠ a je skvěle zajištěná...nemluvě o tom,že jí zůstalo půl milionu a auto. Já byl vykopnutý se dvěma krabicemi osobních věcí. Ale opravdu si nad tím nezoufám,jenom mě uráží její přístup a nevděk. Ale díky za článek...:)

pb®
hodnocení

3x
Člověče, přestaňte si zoufat a začněte využívat zákonné možnosti. Víte, že existuje něco jako výživné na rozvedeného manžela? To se přiznává ve chvíli, kdy ten, co se rozvádět nechtěl, má po rozvodu výrazně nižší životní stadard, než druhý z manželů. Pokud bývalka má mzdu 30tis. a k tomu 4 od Vás na děti a Vám zbyde na živobytí 9tis. je to dost nepoměr. Ohledně dojíždění za dětmi. Myslím, že nikde není psáno, že jeden bude pendlovat a druhý bude sedět doma. Trvejte na tom, že ona děti přiveze o vy jí je pak dovezete. Tedy předpokládám, že děti tráví minimálně každý druhý víkend u Vás a nesouhlasil jste s občasnou návštěvou. Taky můžete zažádat o střídavou péči nebo rovnou o svěření dětí do vlastní péče. Pokud jste doma a pobíráte ID, tak vlastně máte lepší podmínky pro péči o malé děti a můžete se jim více věnovat, než zaměstnaná matka.
petrn*
hodnocení

No...o to výživné na inv. mnž. jsem u soudu v Kolíně žádal,ale soudkyně se tím odmítla zabývat...Dost mě to překvapilo a zároveň psychicky srazilo...vím,že je to max. 3.000/měs. až na 3roky. A nebylo to to jediné,co soudkyně nepokrytě ignorovala. Např. jsem až do konce trval na tom,že chci,aby v zápise bylo mé odmítnutí rozvodu a nezapsala to tam. Asi bych musel mít dobrého advokáta,ale kde na něj vzít a nekrást. Je to bezmoc,před českými soudy,neboť je stále zvykem hledět na muže jako na viníka a o to více,je li soudcem žena ve středním věku. Pouze mi byli "přiklepnuty" děti 1x měs.,nějaké ty prázdniny,ale o to jsem tak žádal,na víc jsem neměl právě ty příjmy. Njn...ale jak jsem již výše zmínil,jsem na cestě to vyřešit a obelhat jí. Je to poprvé v životě,kdy budu někoho blízkého obelhávat,ale jinou možnost zřejmě nemám,byť to mému svědomí velmi vadí,ale aspoň že "nepoteče krev"...;))

dejavu*
hodnocení

2x

Dobrý den,

doporučuji vám zahájit psychoterapii, co nejdřív. Je to možno i na pojišťovnu, můžete kontaktovat i manželskou poradnu. Je ve vás mnoho hořkosti, která vám otravuje život a kterou potřebujete zpracovat, jestli nemáte skončit jako osamělý člověk, který každému na potkání vykládá nekonečné historie svého rozvodu a od nějž lidi prchají.

Zatím, jak je vidět, jste nedospěl vůbec k náhledu, jak jste se na celé situaci podílel sám a na rozvod musí být vždy dva. A i kdyby jeden byl ďábel a druhý anděl, je to vina i toho anděla, že to dopustil, aby mu bylo ubližováno.

Neporadím vám tedy, jak oblafnout manželku a skrýt výdělek, ale jak se z toho vyhrabat a neotrávit si celý zbývající život. A to je podstatně větší výhra.

S dětmi neztrácejte kontakt, ale zásadně s nimi neřešte vztahy s matkou, ani ji nepomlouvejte před dětmi. Až dospějí, udělají si samy obrázek a pochopí. Pokud s nimi nepřerušíte všechny kontakty a nebudete jim kapat do duše jed a nenávist, protože ony musí s matkou žít a tohle by neunesly.

Existuje i otcovská skupina, kde se řeší problémy, které vás tíží, kde by vám mohli pomoci a podpořit vás. unie-otcu.cz/...

petrn*
hodnocení

Dobrý den. Děkuji Vám za snahu mi poradit. O té psychoterapii jsem již zjara uvažoval...ale vsadil jsem spíše na svoji zálibu,cyklistiku a hory. S tou hrozbou osamělosti máte možná pravdu,ale proto,že jsem se přece jenom uzavřel do sebe,moc s lidmi nejsem v kontaktu,takže si nikde srdce příliš nevylévám a naštěstí ode mě nikdo neutíká. Spíše naopak...v zaměstnání,tedy na té vrátnici,chce většina kolegů sloužit se mnou. Aspoň mi to před pár dny oznámila šéfová. Netuším sice proč,ale je to svým způsobem příjemné. Ten náhled jsem si udělal. Dokonce jsem si to sepsal (...že bych byl fakt na hlavu? ;) ). Závěr? Opravdu jsem si ženu rozmazlil. S luxem v ruce jsem jí neviděl dobrých 5-6 let a vařit neumí dodnes.Dětem "vaří" z polotovarů a mraženek (naštěstí jedí ve škole a školce). Také jsem o 10 let starší a prací jsem skončil v plné invaliditě. 30.000 již nikdy nevydělám a také nemohu,kvůli kolenům a ploténkám,tahat těžké věci,takže i jako tramp jsem skončil. Krosna na zádech má až 30 kg...Tak jsem manželce umožnil,naivně,aby s dětmi jezdila na vandry a potlachy sama...no a tam se seznámila se zdravým trampem,byť ještě o 2r. starším.než já. Staví barák a má děsný pupek...:) Manželka je na peníze a majetek vysazená,takže se vlastně ani newdivím. Nelituji se,byť ta hořkost podrazu ve mě je,přirozeně. Také si nestýskám po manželce. Ale po dětech ano. Kontakty s nimi udržuji,jak to jenom jde. Neštvu je proti matce,leč ona to dělá a jak zjišťuji již dnes od dětí,doplatí na to. Což mě mrzí. Nejsem mizera,vždy jsem byl přirozeně čestný chlap. Vím,že dnes to není "moderní" a stále více lidí se dobrým vlastnostem vysmívá a pohrdá jimi (s tím se celkem často setkávám a dokonce takoví jsou její rodiče),ale to mě nemůže přimět být sobeckým a pokryteckým prospěchářem. Jsem na to hrdý. Přeji Vám hodně štěstí a děkuji za odpověď na můj článek,který jsem napsal ve slabé chvilce. Šlo mi o to,že žena má příjmy 30.000 a na účtu 500.000,které jsou z domu,který jsem já zrekonstruoval a zhodnotil a mé auto. A já 9.000 a po zaplacení nutných výdajů mi nezbývá na mé radosti a boty,oblečení a hlavně na styk s dětmi. Tak jsem potřeboval radu,jak čelit jejímu chamtivému vydírání. Ale již jsem si pomohl a tak článek vymažu... Milá dejavu,Vaše snaha mě potěšila.

hodnocení

2x

osobně bych se šel poradit s advokátem budeš muset dokázat že si nemajetný,máš malý výdělek jenž ti sotva stačí na to aby ses uživil sám atd.

pohanka*
hodnocení

2x

Náhodou jsem natrefila na stránky Adikia - bohyně bezpráví sestra lusticie. Je to moc smutné, zajímavé, velmi poučné, někdy i úsměvné čtení. Myslím, že Vám toto čtení hodně pomůže, uvidíte, kam až může neznalost, zaujatost, někdy i nenávist zajít.

Takže ano, můžete se snažit, ale výsledek je mnohdy nejistý.

A netrpí pouze manželé, ale většinou se s nimi svezou i prarodiče.

petrn*
20.11.14 00:22
hodnocení

Děkuji...:)

hodnocení

0x

Nezáleží na tom,jak se cítíte Vy,důležité je,jak rozhodne soud.

Když s Vámi nekomunikuje,jak ví,že jste si našel práci vrátného? Bydlíte od sebe přece 200 km ...

Pokud jste přesvědčen,že manželka padělala úřední dokument,je třeba se obrátit na Policii a podat trestní oznámení a neutápět se ve vlastním pseudožalu.

Víceméně,po přečtení Vašeho příspěvku,se nedivím,že potřebovala změnu.

petrn*
hodnocení

Jak se dozvěděla,že si přivydělávám...bydlím ve stejném,malém městě,jako její rodiče,známí...a co více,byl jsem kdysi u toho,když si zjišťovala na jistém úřadě jisté údaje,na jistou osobu a to tak,že se představila jako jistý úřad a vše jí vyklopili. Takže si to dokáže ověřít např. na zdr. poj. a pod. S tím dokumentem...policie to odmítla řešit,když jsem to podepsal. Jste vdaná a nebo vám utekl s jinou..? Nedivil bych se a pokud to ještě neudělal...udělá to. Po přečtení Vaší "jedovatosti" si jsem jistý. Pa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]