Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po dobrání antibiotik - od kdy je možné pivo?

Od: milhauz odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Dnes ráno v 6:00 jsem dobral poslední prášek antibiotik - penicilinu Ospen 1500.

Otázka zní: Od kdy po požití posledního prášku si mohu dát alkohol - tím myslím pivo?

V příbalovém letáku jsem nic o alkoholu nenašel...

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Cca po 24 hodinách po dobrání.

doplněno 09.11.14 19:23:

Dejavu,nevím sice,co se na farmakologii všechno učí,ale zde je příbalový leták,ve kterém je jasně psáno,že se alkohol na něj nesmí ! Ospen 1500.

jmhad*
hodnocení

0x

dvě klidně večer místo další dávky penicilinu,víc raději ne.Tak mi to doporučil doktor

dejavu*
hodnocení

0x

Budete se divit, lékaři to většinou tají, ale alkohol se nesnese jen s jedním určitým typem antibiotik a penicilin to není. :) Poraďte se s lékařem, pivo můžete rovnou, určitě vám to potvrdí. ;) Dcera se to zrovna minulý týden učila na farmakologii.

doplněno 09.11.14 19:28:

Všeobecně na jakékoliv léky by se neměl brát alkohol, je to šetrné k játrům, kterým léky dávají už tak dost zabrat, ale s jedním antibiotikem cefalosporinové řady dělá alkohol v těle obzvláštní paseku, jako by se přepíjel antabus alkoholem.

Dejavo-oni lékaři toho tají daleko víc!*palec*Bral jsem kdysi nějaké léky a ptal se primáře co je vhodné na zapití (bylo mi cca kolem 20 a poprvé ve špitále) a on se začal smát,něco jako ve stylu blbej kluk,a že klidně i rumem,takže se řídím vlastním rozumem. antibiotika jsem sice bral nekdy před 30 roky,ale dle četnosti dávkování-pkd po 6 hodinách ,tak po šesti od poslední tablety,pkd dávkování po 12hodinách tak bírek až po 12 od poslední tablety!

jonny*
hodnocení

0x

Slyšel jsem že když si das antibiotika a zapil bys to hned alkoholem tak by se mel spiš učinek leku vyrušit tzn v takovem připadě si ho ani nemusiš brát :) ale nejsem doktor, neberu antibiotika a když jo tak stím pivem počkám až na to opravdu cítím :)

honzacz*
hodnocení

0x

Běžná antibiotika se můžou i zapíjet pivem, pokud ho teda nedáš 10 kousků za stojáka. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]