Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám dotaz tykající se autonehody s černou zvěří.
V pátek jsem měl nehodu kdy jsem srazil prase. Policie přivolána, záznam vyhotoven. Zajímalo by mě kdo je odpovědný za černou zvěř a zda se dá požadovat náhrada škody. Na internetu jsem si přečetl, že mám smůlu, ale zajímalo by mě, když neodpovídá myslivecké sdružení ( na komunikaci není značka o nebezpečí zvěře), zda neodpovídá stát, který honitbu pronajíma. Protože jsem si nezpůsobil škodu úmyslně, tak teď jsem poškozen na majetku, tak se domnívám, že by někdo odpovědnost měl mít. Děkuji za odpověd
Zvěř jako taková není ze zákona nikoho...Zvíře (kráva, kůň, pes( má majitele a po něm byste mohl požadovat škodu...)
Přivlastnění sraženého divočáka a jeho sežrání má ovšem ještě jeden aspekt: trichinelóza čili svalovec. Dobrou chuť !
Kromě toho bývá maso tak rozbité, že sek ničemu nehodí a velice rychle se kazí
Svalovec nehrozi, kdyz to poradne upecete. Jinak souhlas s tim, ze po srazce vetsinou rozmasirujete vintrnosti a to je potom humus
Zdravím, udělal správně. Policie je volá, pokud je způsobena škoda na majetku třetí osoby či nějakém zařízení a pod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.