Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu se po trhání zubů pohybovat?

Od: blackcz odpovědí: 17 změna:

Zdravím, za dva týdny mi budou trhat dva dolní moudráky, zrovna den před poslední hodinou tanečních, po té další hodině už máme věneček. Tak bych se rád zeptal, jestli vůbec můžu na ty poslední taneční jít, protože to je podle mě asi druhá nejdůležitější hodina (první je ta úvodní) a ještě bych si rád zopakoval ty tance. :/ Jenže mám strach že nebudu moct. Máte s tím někdo zkušenosti? :)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Klidně jděte tancovat, rána po trhání se poměrně rychle shojí a tak druhý den po extrakci už bude dostatečně uzavřená. *palec*

stirecek*
hodnocení

0x
Mně trhali osmičku dvě a půl hodiny za živa a odpoledne jsem si dal sto kilaku na kole. Tlama ale bolela čtrnáct dní :)
hujer123*

Sto kiláků bych nedal ani ze všema zubama :) Leda s kopce, ale tak dlouhej u nás nemáme.

stirecek*

To jsem se šetřil, jezdím i delší :)

kolista

Von to taky ujel kvůli tý bolavý hubě :-D Ale kolo apod. po trhání není dobrý - velké dýchání pusou a tím riziko infekce. Pokud tedy nedýchal jen nosem :-D

Já jel po trhání na lyže - huba trochu bolela, první dva dny jsem plival krev. Ale celkově v pohodě.

Taneční druhý den - mělo by to být snesitelný, aspoň tě budou slečny obdivovat jak to dobře snášíš ;).

Po trhání to chce dát si pozor na infekci do čerstvé rány = nedýchat moc pusou, nejíst resp. nekousat aby se do rány nenacpaly nečistoty. Já to řešil kašičkama ca dva dny od trhání, pak jsem kousal zubama dál od díry a až po týdnu naplno všude.

stirecek*
Nejel jsem kvůli bolavé tlamě, ale abych nevypadl z formy. No ale po rovině, takže většinu jsem udýchal nosem. Ten den jsem si užil, zubarka se s tím trápila dvě a půl hodiny, pak ho ulomila, takže me poslala jinam, ale tam se prý objednává. Naštěstí jsem druhého zubaře přesvědčil, tak me vzal a za dvacet minut byly kořeny venku, každý na jinou stranu. No užil jsem si, trhali za živa, mel jsem čtyři injekce ale bez účinku. Šití jsem necítil skrz bolest vůbec. Nejvíc to bolelo třetí den, kdybych nejezdil na tom kole denně, tak se umrtvim litrem slivovice :) Jinak ale souhlasím s Lidus, pokud nejsou problémy, nechal bych je tam. Za tři týdny se mi ulomila sedmička, po dvou měsících i šestka. Prý z důvodu, ze tam ta osmička mela svůj význam.

hodnocení

0x

Asi tři hodiny po trhání zubu (stolička) jsem už vesele pracoval ! na stavbě,takové taneční je jen procházka růžovou zahradou!I když každý jsme jiný a každý snášíme jakýkoliv zásah do těla jiak!Něpř jsem poznal lidi co po pendeponu nemohli pomalu chodit a já to ani necítil!Takže asi tak

doplněno 09.11.14 16:43:

Zavináč-i přeto,že jsem diabetik,tak než jsem došel domů od lékaře (cca150m) tak netekla!,prostě jak píšu - kařdý jsme jiný!

doplněno 09.11.14 19:36:

Lidus-dobrý dotaz,mám ale na něj odpo, dcera od doby co ji lezli ven s nima problémy,byť bez kazu,neustále boleli,tak už šli dva ven! Syn pro změnu ani neví ,kdy mu ,na rozdíl od předních řezáků(má ještě mléčné-21 roků!) vyrostli!

Také záleží,jakou máte krevní srážlivost,,jelikož mi vytrhla 2 zuby a zašívali mi rány tekla mi stále krev.No jak komu..

Jenže já beru prášky na ředění krve,,Mi z pusy přímo valila krev.Na tom velice záleží...

hodnocení

0x

Tancovat můžeš, pokud ti nebude výrazně vadit ta bolest po tom trhání už pominou účinky umrtvovací látky. Mě když trhali jednou osmičku tak jsem bolest cítil trochu i po 14-ti dnech a prvních pár dní jsem musel brát Ibuprofen abych vůbec usnul. Říká se, že trhání osmiček nejvíc bolí.

uska*
hodnocení

0x

Klidně běž tancovat, do kapsy jeden brufen, pít nemusíš. Po vytrhnutí se mně osvědčily nanuky, Jak jsem začala cítit bolest, tak jeden nanuk. A to jsme po vytrhnutí šla ihned do práce.

lidus*
hodnocení

0x

Ač zní dotaz jinak, zeptám se., proč si ty "moudré" zuby dáváte trhat? Vyrostly mi tři a mám je stále, dva s plombou. Ptám se proto, že nedávno přišla dcera od dentální hygieničky, že si má nechat vytrhnout své 2 zuby moudrosti, v narkóze a za nemalý peníz, prý aby se ji nekazily. Ve svých 33 letech nemá zatím žádný kaz ale co kdyby, že?

Zcela jistě bych si nenechala trhat zuby pokud to není nutné a vzpomínám si, když mi trhali sedmičku, brala jsem si 3 dny dovolené a k tomu byl víkend. Na tanec jsem zcela jistě náladu neměla ale každý to snášíme jinak.

blackcz
hodnocení

Jdu tam protože se zjistilo, že moudráky mi rostou naležato a tlačí na ty ostatní zuby a je možnost, že by se mi tam udělal kaz, při kterým by už ty moudráky asi ven jít musely, protože když jsou naležato, tak by se to asi blbě dělalo, či co...:/

Moudráky rostou naležato. Znamená to, že jsou ještě v dásni a budou se vysekávat z dásně nebo jsou už venku? To je velký rozdíl. Pokud se budou normálně trhat, tak by to nemělo být nic hrozného. Ale pokud je máte v dásni naležato a tlačí na kořeny sedmiček, tak bych s tanečkem vůbec nepočítala.

asd*

Jasně že pokud nevadí tak je nesmysl je trhat. U mě to bylo "malá huba" = všechny se nevešly na čelist a začaly se mi křížit přední zuby + špatně šly čistit mezizubní prostory. Pokud bych 8 nechal tak bych měl problém.

bam
hodnocení

0x

Otázka je pro mě aktuální, v pondělí mi tahali stoličku, mám jít po neděli na tahání stehů. Mě pomohly od bolesti ledové obklady, které jsem na dobu cca 15 min. přikládal na tvář. Po celý den po výkonu jsem nejedl, pouze pil chladnou vodu. Na štěstí vše proběhlo bez problémů, ale strach byl veliký.

kutululu
hodnocení

0x

Pokud půjdeš na taneční až druhý den, tak už by to mělo být v pořádku. Já byla na trhání dolní osmičky nedávno a krev mi tedy tekla ještě 48 hodin pro extrakci. Ale pokud se nebudeš předklánět a tahat těžké předměty, tak už by tolik téct neměla. A bolesti jsem neměla vůbec žádné a to se říká, že dolní osmičky bolí nejvíc. A dám Ti jednu radu, po trhání si hlavně hned nelehej, v noci spi jen na zádech a nejlépe skoro v sedě a hlavně nevysávej ránu, i když bude téct krev, nesahej si tam jazykem a nevyplachuj si ničím ústa ;) pak se rána zahojí raz dva. Ale pokyny Ti určitě dá i tvůj zubař/ka. Přeji Ti tedy hodně štěstí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]