Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám ženu, která si přestala rozumět s mími rodiči a přerostlo to až v nenávist. Neříkám, že v něčem neměla pravdu, ale řešit to posíláním sprostých a urážejících emailů se mi zdá na čtyřicetiletou ženu krajně nevhodné. Pro klid v rodině jsem raději se svými rodiči komunikovat, ale po roce jsem si řekl, že takhle to dál nejde. Nikdo z nás tu předsi není do nekonečna a jak k tomu přijdou děti, které ani pomalu nevědí kdo je druhá babička s dědečkem. A tak jsem pomalu začal navazovat vztahy, ale po nějakém čase jsem znovu narazil. To když jsem se zmínil, že bych tedy děti odvezl na návštěvu. A je to tu znova, ty jsi zapoměl co ti udělali? ty se jich pořád zastáváš! jsou ti přednější než já a tvoje vlastní děti?a tak dále...následoval další nevhodný email a nadávky na mou adresu a to i před dětmi! Dokonce dětem říká, že je nemám rád... Nejraději bych si vzal pár věcí a odešel někam hodně daleko, ale co děti?! A v neposlední řadě, od základů jsem postavil dům a jako projev velké lásky jsem polovinu přepsal na ženu, která toho teď patřičně využívá a vyhrožuje v hádkách. Vážení, řeknu vám, že je to tak vyčerpávající a deprimující, že po hodině hádky, kdy jsem debil, vychcánek a jiné daleko horší, podvádím s každou ženskou na kterou si jen vzpomene...to bych tu mohl pokračovat do nekonečna, mám chuť vzít něco a s rudem před očima vší silou uhodit! Tak tedy se Vás ptám co s tím? Co mám dělat? Rozvod ano,nebo ne? Hlavně mi nepište, že jsem blbec! To už totiž vím. Díky Petr.
Petře, když to takhle sugestivně napíšete, každý by vám přitakal a doporučil rozvod, hlavně, aby byl už klid doma pro děti, ale tohle nelze odpovědně doporučit. Kdybychom si poslechli vaší paní, její verze bude asi stejně přesvědčivá naopak.
Co je jasné, že se oba hodně zlobíte a poškozuje to vaše děti, které si z toho mohou odnést doživotní následky a to je hodně, hodně špatné. Na to byste měli myslet především.
Můžete se pokusit o něco, čemu se říká konstruktivní hádka, tedy zkuste si s manželkou sednout a vyslechnout ji, všechny její obavy a obvinění, tak, že jí nebudete skákat do řeči, dělat obličeje, vzdychat ap. Prostě ji vyslechnout, vše, co má na srdci. Prosím vás, ale tehdy, když tam nejsou děti, které toto neskutečně trápí. Jistě byste nechtěl ani vy, kdyby se některé začalo pořezávat nebo si něco udělalo, protože pro děti je tohle tak bolestivé, že zaslepení rodiče zlobou ani nemají ponětí jak.
Pak se jí zeptejte, jaký je její návrh řešení. Totéž by měla poskytnout ona vám. Na pravidlech se domluvte předem. Pak se pokuste najít kompromis. Patrně v tomhle stavu rozvratu se to nepovede, ale mohlo by to uvolnit napětí, když vaše žena bude mít pocit, že jste ji aspoň vyslechl a pokoušíte se ji pochopit.
Navrhněte návštěvu manželské poradny, kde byste byli schopni dospět ke kompromisu bez křiku, případně kde by vám umožnili dospět k rozvodu co nejméně bolavou cestou pro vaše děti, které mají absolutní přednost přede vším.
Jestli není možno doma nastolit klid a nejste schopni děti uchránit před hádkami, je lepší odstup a bydlet jinde, někdy tohle vede k uklidnění partnera a stesku po něm, jindy k uvědomění, že je to tak lepší a rozvodu. Je to ale krajním řešením. Lepší varianta je komunikace jen o provozních věcech s tím, že základní provoz domácnosti funguje, tedy platíte složenky a co je třeba a manželka se stará o domácnost. Ne vždy je to však možné.
Je to smutná a složitá situace, která nesmírně vysiluje všechny zúčastněné. Manželka vám nemá co zakazovat návštěvy rodičů a štvát proti vám děti, to je jasné, to už je boj přes čáru, ale je potřeba situaci nějak uklidnit, protože zde už se nejedná racionálně a ubližuje to všem. Přeji hodně sil a doufám, že v zájmu dětí se situace co nejdříve uklidní. Manželská poradna by vám opravdu mohla citelně pomoci.
Dvě nepostradatená moudra úvodem: 1/ Žena si vezme muže a doufá, že se změní, ale marně. Muž si vezme ženu a doufá, že se nezmění, ale marně. 2/ Ne nadarmo tvrdil (zkoušený) Felix Holzmann při hodině francouzštiny, že dítě se francouzsky řekne malér. Zkrátka a dobře, svou vyjednávací pozici jste zprasil takřka k dokonalosti, ale přesto na vaši otázku v titulku odpovídám Ano. Bude to jedině horší.
Dobrý den, kdyby tam nebyly děti a majetek, tak si asi poradíte už dříve. Asi moc možností nemáte - zůstat spolu v tomto "rozpoložení" (takže, neřešit a ustoupit požadavkům). Snad řešit s odborníkem v manželské poradně a pokusit se vztah udržet, odejít z domu někam do podnájmu (a nerozvádět se) nebo ten rozvod. Jenže, ani po rozvodu si moc nepomůžete, protože budete muset řešit děti a asi i ten majetek. Pokud je stav, jaký popisujete a Vaše paní se takto chová, tak by to chtělo dobrého rozvodového právníka a paní "vytřít zrak" - nebo to udělá ona Vám. Zdravím!
P.S. A Vaše manželka se už nezmění a její požadavky se mohou stupňovat.
Co míníte větou: "Žena si přestala rozumět s mými rodiči a přerostlo to až v nenávist..."? K tomu určitě nedošlo ze dne na den a určitě ne jednostranně. Co předcházelo?
Zrušte manželce jednu z možností dalších urážek: založte svým rodičům nový e-mail a starý zrušte.
Navrhovala bych návštěvu poradny, napřed jen Vy, další návštěva se ženou. Odhaduji, že bude potřeba k řešení problému přibrat i Vaše rodiče ... (Chyba nemusí být jen na straně Vaší ženy.)
Ano jsi blbec. Tohle jsi měl řešit hned na začátku a jasně dát pravidla že urážet tvoje rodiče nebude. Co teď s rozjetým vlakem... V klidu si sednout, jasně říct co ti vadí a návrh jak to řešit a jaké její chování je pro tebe přijatelné. Nůž na krk, že pokud nezmění chování, tak bude rozvod, dům se prodá a prachy se rozdělí, děti střídavá péče. V klidu bez hádek - dát jasnou volbu možností. Dětem vysvětli co se děje a že to nějak řešit musíš. Nějak to dopadne. Bohužel půlku domu jsi jí dal, tak na tom možná vydělá...
ahoj,
podle toho co jsem četla tak nejste spolu pár týdnů ale už nějaký ten čásek. Nechápu jak jste to mohli nechat dojít tak daleko a titulovat se "debil" ap. O žárlivosti ani nemluvím. Přece jak můžete spolu žít když si jeden druhého nevážíte? Proč jsi to neřešil už dříve. A největší blbost co jsi udělal je že, bereš dětem prarodiče a sám se s nimi nestýkáš. Jednou až tady nebudou tak ti to vše dojde.
Já bych udělala velký řez: sednout si a v klidu a hlavně slušně probrat co se nelíbí mně a co se nelíbí manželce. Přece řešit problémy tím že budou trpět děti je to nejhorší co můžeš udělat. Chlap musí zůstat sám sebou!Vztah je o toleranci a důvěře. Pokud toto nefunguje tak bych šla od toho.Život je velmi krátký abychom si ho ničili hádkami. Myslíš si že děti tím netrpí? Zkus se jich zeptat a hlavně to řešit.
To je můj názor,nežila bych v takovém vztahu. A barák? Dá se prodat a koupit 2 malé byty.
Dobrý den, hrozně se mi líbí to místní klišé, "v klidu si sednout".
To je jako když vám budu radit aby jste šel pohladit chřestýše. Prostě jste to popsal tak jak to cítíte a každý váš další ústupek je ničení si vlastní zašlapané osobnosti. Tady není možno radit něco o nějakém lepení vztahu. Taková ženská vám zničí zbytek života a tak se do toho pusťte se stejnou mírou egoismu jako se chová druhá strana. Za tohoto stavu budou děti trpět určitě víc, než když si to mezi sebou pořádně vyřešíte. V neposlední řadě pokud nic neuděláte, tak si vás synové budou vážit stejně jako jejich matka a to jako špinavé onuce.
bratr si vzal svoji zenu...nejprve jezdila k nám na navštivy a styděla se...ani pomalu nepromluvila...to trvalo cca 2-3 roky...po tomto čase si už se svoji panímámou tykala... všechno bylo ok...asi po 10 letech už ale vystrkovala pěkné růžky..a začala se projevovat...a ohrnovat nos na nimy..mí rodiče...Také je nejspíše nenávití... Až dodatečně jsem se dozvěděl...že ji mamka dávala peníze...ošacení a pod...Ale jakmile jí je přestala dávat..tak pro ní ´´kamarádství´´ skončilo...
Dávno vím, že ji voní pouze peníze..., na práci nešáhne..líná jak veš...pouze jí je slyšet..ani děti vychovávat neumí...
Jednou mym rodičům v hádce řekla, že když by se měla znovu vdávat , tak né za žádného chudáka..Je to pouze otázka času...kdy se rozejdouejspíse až odrostou děti... I mého bratra někdy sekůruje..
Až bratr od ní odejde...tak to bude s kufrem..i když do domu, který patří rodičům narvat mnoho set tisíc...
Prostě myslete už na zadní kolečka...
Podle mě...pokud se někdo ke chová sladce..tak to neznamená...že je to ´´dobrý´´ člověk...a bude se chovat dobře i k druhým...Asi by se měl člověk právě posuzovat, jak se chová k těm druhým.. To jistě nebude přetvářka
To jak tady kdosi napsal..že Zena doufá, že se muž změní...a že muž doufá, že se žena nezmění se mi moc libí...U švagrový to sedí dokonale..
Hodně Vás lituju...nevěřím, že to poradce vyřeší...člověk se nemění.a když , tak krátkodobě..
Pokud máte své rodiče normální, tak je rozhodně navštěvujte a taky je k nim posílejte své děti...Jistě by jim to bylo v pozdějších letech líto, ze tu moznost neměli... Muj děda s babičkou , byli pijavice..Vysávali druhý..Tak se nedivým, že nás od nich naši drželi dál...
drzím palce
"zip", napsal jste to v rozladění a sám píšete, že měla manželka v něčem pravdu. Na hádky musí být dva, neříkejte, že Vám z pusy nic nevypadne. Víte jazyk je, jako meč na obě strany ostrý a udělá na srdci rány. Jedna stará kniha radí, aby muž opustil otce svého a matku svou a přidržel se manželky své, což platí i pro ženu. Ti dva jsou s dětmi rodina, nikdo jiný by se do nich neměl plést. Rodiče je správné navštěvovat, mít o ně zájem, jak o jedny rodiče, tak o druhé, jsou to přece babi a děda pro vnoučata. Rozvod? To je krajní řešení. Já rozvody nenávidím, protože jsem to zažila u svých rodičů. Pro děti je velice těžké se s rozchodem rodičů smířit. Jste s manželkou léta, přece je nehodíte za hlavu. Všechno se dá řešit, třeba za pomoci odborníků. Snažte se jednat v klidu, a stát také při své ženě. Držím palečky. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.