Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nějaký zákon?

Od: haribo1 odpovědí: 9 změna:

Má zaměstnavatel právo znát data kontrol u MUDr. v době neschopnosti? Pokud mu to nemocný neoznámí, může si to nějak nebo někde zjistit? Nebo toto je součást lékařského tajemství - nesdělovat informace o stavu pacienta - vždyť z frekvencí návštěv se dá vždy mylně dedukovat.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Nerozumím, o co Vám jde. Každého zaměstnavatele samozřejmě zajímá, jak dlouho asi nemoc potrvá, a od kdy asi může počítat s návratem zaměstnance do práce.

Zaměstnavatel potřebuje práci plánovat. Musí se nějak zařídit pro kratší nepřítomnost (např. rozdělí práce mezi kolegy) a jinak v případě delší pracovní neschopnosti (přijetí zástupu).

haribo1
hodnocení

Ano, to je samozřejmostí oznámit začátek, orientačně i návrat a pak konec neschopnosti. Ale on chce znát vždy přesná data kontrol např. jdu v pátek 8.8. , pak 21.8. - nestačí říct, že další kontrola je za 14 dní.

iz*

Z data příští kontorly se nedá nic vydedukovat, myslím, že je zaměstnavateli můžete klidně sdělit. (Sdělíte-li mu přesné datum, pravděpodobně mu ušetříte nějakou práci.)

Četnost (, z níž nelze nic vydekukovat) návštěv bude zaměstnavatel znát i v případě, že použijete obrat "za 14 dnů" ...

ladinpraha*
hodnocení

2x

Nějak tuhle otázku nechápu. K čemu by zaměstnavateli bylo znát termíny kontrol. Komunikovat se zaměstnavatelem by mělo být v tvém zájmu, aby věděl, jestli a kdy s tebou může počítat. Lékař samozřejmě nebude komunikovat s někým, s kým nemá žádný vztah.

haribo1
hodnocení

Příjde mi to jako lehká šikana vůči zaměstnanci, je to případ známého, kterého zaměstnavatel tohle nutí. Diskutovali jsme a já bych nic neřekl, pro mě je směrodatné oznámení začátku, orientační návrat a pak ukončení. Proto se ptám, zda existuje zákon, já se s tím taky nesetkal. Ale není firma jako firma.

hodnocení

0x

Chce vědět kontroly stavu u lékaře,tak aby věděl kdy neposílat kontrolu?

buss
hodnocení

0x

Zaměstnavatel dostává neschopenku, tam pak nejsou datumy?

iz*

Zaměstnavatel má k dispozici jenom začátek a konec nemoci. O data kontrol se podle mne zajímá, protože potřebuje vědět, jak dlouho ještě se zaměstnancem nemůže počítat. (Data kontrol jsou jen v legitimaci práce neschopného.)

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Asi ho může něco zajímat. Když tě platí 14 dní ze svého. Může k tobě poslat i vlastní kontrolu a proto asi chce vědět, kdy budeš doma. Třeba. Poněkud se doporučuje, dodržovat léčebný režim. Vo tom to asi celé bude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]