Nejste přihlášen/a.
Mam nezvestnou dceru jiz ctvrty den.Potrebuji poradit co mohu udelat krome toho ze jsem to oznamila na policii.Chtela bych radu na nejakou nadaci nebo na organizaci kde by my mohli pomoci.Dekuji za odpoved
Nahlášení policii je nejdůležitější. Sama bych asi začala pátrat v okruhu jejich přátel. Zda víte, kde se pohybovala v poslední době, s kým kamarádí a zda má nějakého stálejšího přítele. Dále bych asi zvažovala, zda neodešla ze strachu před vysvědčením - to musíte sama posoudit. Důležité asi je zmapovat poslední dny před odchodem. Potom bych se zaměřila na širší okruh rodiny, kam by se mohla vypravit. Také je důležité, zda je to její první odchod od rodiny a nebo jestli už nějaké problémy řešila podobně (třeba útěk k babičce). Záleží samozřejmě i na tom, jaké máte vztahy mezi sebou, jak spolu komunikujete a zda ji něco v poslední době nenaštvalo - kdyby třeba u Vás hrozil rozvod a nebo něco podobného. Myslím si, že každá taková maličkost pomůže najít souvislosti a důvody odchodu. Ale to je opravdu málo informací na to, jak postupovat. Určitě bych zkusila i nějakou výzvu na stanici, kterou poslouchá. Využila internetu na její email, může někde využít i služeb na připojení třeba knihovny a možná, že na nějakou zprávu od Vás čeká. Ale jak říkám, neznáme pozadí tohoto odchodu, nad tím se musíte sama zamyslet a hledat příčinu. Potom Vás třeba napadne něco, co se zdá sice banální, ale může to pomoci k jejímu nalezení. Moc bych Vám to přála co nejdřív, vůbec si to nedovedu představit v reálu. Asi bych zvážila i službu nějaké soukromé agentury - s tím nemám žádnou zkušenost, ale člověk by asi využil každé možnosti. Ale určitě do toho zapojte celou rodinu, může lépe poradit, protože znají Vás a Vaší dceru a mohou lépe posoudit možnosti. Od nás to jsou pouze obecné rady. A nezapoměňte na mobil, oslovte jejího operátora, zda ho nemůže zaměřit - nejsem technický typ, ale snad je to možné. Víc mě už opravdu nenapadá. Hodně štěstí!
Mně kdysi dcera v 15 letech utekla z domu kvůli škole - ale nejdřív se nám neozvala, tak jsme nevěděli, jestli utekla, nebo ji někdo unesl nebo se jí něco stalo... Na policii se s námi vůbec nebavili, když jsme připustili variantu, že mohla utéct z domu, řekli, že máme přijít za 3 dny, pokud se nevrátí. Rozjeli jsme pátrání na vlastní pěst, obvolali jsme snad všechny lidi, o kterých jsme věděli, že ji znají, oni nám dávali informace a sami zjišťovali další... Stopa nás dovedla do jiného města, kde jsme taky kontaktovali policii, tam byli naopak velice vstřícní, ale nakonec jsme ji stejně našli sami, po 4 dnech neúnavného pátrání, v zapadlé vesničce víc než 100 km od domova. Naprosto nechápala, jak jsme ji mohli najít, ale nasedla do auta, vysvětlili jsme si to a i tu školu pak dokončila v pohodě.
Proto prosím nespoléhejte na policii, zjistěte sami, co se dá, objíždějte a obvolávejte, ukazujte fotky, a hlavně nepropadejte panice.
doplněno 09.06.09 08:22:A samozřejmě se podepisuju pod to, co napsala Lidka.
že jste to nahlásila na policii je první a správný krok na začátek, ale musíte pátrat hlavně sama a to, že obejdete její nejlepší kamarády a kamarádky aby vám řekli jestli se jim nesvěřila třeba s nějakým problémem atd. V tomto věku by mohlo jít i o nějakého mládence se kterým chce být, ale vy jste jí ho třeba neschválila. Uvidíte, ale určitě to dopadne dobře držím Vám palce
Moc dekuji vsem co mi odpovedeli.Musim rict ze to bohuzel neni prvni utek a neni to ani kvuli skole.Dcera byla odmala odlisne dite ikdyz jsme si to dlouho nechteli pripustit.Cim se zvysoval jeji vek narustaly i problemy.Vymysleni,hadky,problemy ve skole i mezy spoluzaky.Nikdy nemela dlouho zadnou kamaradku a pratele hledala vzdy u starsich deti.Navstivili jsme vsechny mozne poradny i odborniky od psichologu ,psichiatru,diagnostickych center ale situace se zlepsila jen na nejakou chvili.Stale doufam ze se ozve ikdyz jsem zjistila ze prodala svuj mobilni telefon aby mela na vstup na diskoteku v Praze v Roxi klubu.Poslala jsem do klubu fotky ,kontaktovala jeji posledni kamaradky i jejiho pritele ktery je bohuzel o mnoho let starsi o tom jsem se dozvedela teprve pred tremi dny ale patrani po dceri zatim neprineslo uspech.Dekuji vsem co mi drzi palce,urcite to potrebuji protoze si myslim ze se kazdou chvili zhroutim.Ale mam jeste 12leteho syna takze musim myslet take na nej.
Tak se držte mamino, už kvůli synovi. A určitě, pokud budete ještě něco potřebovat, tak zase napište. Když to bude v našich silách, moc rádi pomůžeme. I kdyby to mělo být jenom dobré slovo. I to někdy pomůže, když si myslíte, že už to dál nejde. Podle toho, co píšete, tak ji asi nehrozí nějaké akutní nebezpečí. Je to pravděpodobně jenom její další úlet, kdy nebere ohledy na rodinu a nepřipouští si fakt, jak se její matka i ostatní trápí. Tak pevné nervy a ať to všechno dobře dopadne.
Děkuji všem kteří mi drželi palce a těšili mě alespon prostřednicvím emailu.Dceru už konecne vcera nasla policie.Spise revizor v metru protoze jela bez jizdenky a tak ji predali policii a ty pak zjistili ze je pohresovana.Bohuzel tim nase trapeni neskoncilo protoze policie ji prevezla do diagnostickeho ustavu a tam usoudili ze by si mela nejaky cas pobyt v nejakem vychovnem zarizeni protoze by nejspis zase utekla.A tak nase trapeni nekonci protoze neni vubec lehke ji nechat v takovem zarizeni.Jen doufam ze ji dojde co udelala a dostane nekdy rozum.Drzim palce vsem rodicum kteri vychovavaji takove trochu vic neposlusne deti.
Moc jsme Vám palce drželi, určitě všichni, kteří si Vás příspěvek přečetli. Alespoň je dcera živa a zdráva, i když toho rozumu by už konečně měla pobrat víc. Třeba skutečně ji trochu vyléčí ten pobyt ve výchovném zařízení. Ale hlavně, aby to byla pro ní odstrašující zkušenost a ne "špatná škola". Trápení Vám nekončí, to je fakt. Jenom bych Vám chtěla říct jednu věc. Netrapte se tím, když se někdo bude špatně koukat a nebo pomlouvat, že jste třeba holčinu špatně vychovala. Pošlete je do háje. Můžete jí dát sebelepší výchovu, ale uklouznout v životě může každý. To by si ti pomlouvači měli uvědomit. To Vás možná hodně trápí, ale věřte mi, že rozumný člověk Vám spíš pomůže. Vždyť nikdo neví dopředu, do jaké situace se v životě může dostat. Takže hlavu vzhůru, pevné zdraví i nervy a ať se to štěstí už k Vám neobrací zády.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.