Nejste přihlášen/a.
to atj sebod: asi máme každý na tu věc jiný pohled, já bych nepátral.
to lukas: napadlo mne jedno možné řešení. Pokud to byla sebevražda: každou sebevraždu prověřuje policie - resp. v té době Veřejná bezpečnost. Vlastní spis už nejspíš bude po tolika letech skartovaný, ale každý útvar vedl "protokol událostí". Je to kniha do které se zaznamenávaly stručně veškeré události a tato kniha se archivuje trvale. Takže pokud byste si v archivu ministerstva vnitra požádal o nahlédnutí, nejspíš byste v případě, že se jednalo o sebevraždu, našel záznam typu "Dne .. v .. oznámene sebevražda pana XY oběšením na půdě rodinného domku v ..."
V místě kde otec zemřel požádejte o kopii úmrtního listu. V něm je příčina smrti napsána.
Amper - upřímně netuším... všechny úmrtní listy, které mi prošly rukama obsahovaly informaci o příčině úmrtí. Nevím o tom, že se tam něco měnilo.
Dobrý den, mám dotaz k dotazu: Vystaví kopii původního úmrtního listu? Domnívám se (nevím to), že úmrtní listy jako takové se nearchivují a bude tedy vystaven nový úmrtní list podle současných pravidel. Na kterém kolonka příčina úmrtí jaksi schází, alespoň na mně dostupném tiskopisu není. Jistější by snad bylo požádat o doslovný výpis z matriční knihy. Ale fakt nevím. Jen mám pochyby a ptám se.
doplněno 08.11.14 14:39:Aby bylo vidět, o čem tu s @gotrekzagary diskutujeme. Je to chybějící kolonka příčina úmrtí v nynějších úmrtních listech. Že by za to mohl zase onen zatracený ZOOÚ?!
Zrejme matka má na úmrtí svoj podiel, ak išlo o samovraždu následkom manželských / partnerských nezhôd .
Mne otec zomrel v r.1960, spáchal samovraždu v nemocnici, kde sa liečil. Mal som už 17 rokov. Doteraz som nepátral v rodine čo ho k tomu vidlo, prípad vyšetrovala vtedajšia VB. Ale nakoľko som ešte nebol plnoletý, potrebnú dokumentáciu dostala do rúk moja staršia sestra a tá mi doteraz neprezradila príčinu a dôvod. Ani matka, už nežije, predpokladám, že v tom mala svoju vinu. Tak potom ani nepátram.
Na vtedajšom tlačive bola rubrika príčina smrti. Po latinsky, keď som žiadal o kópie, ktoré som potreboval do škola k vybaveniu štipendia, tam už nejaká hlúpa úradníčka napísala príčinu smrti jasne a zreteľne po slovensky, aby každý vedel. Veľmi pekne som jej poďakoval !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.