Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Česká pošta - balík se sklem

Od: filla odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

objednávali jsme si z eshopu cca 80 skleněných lahví. Od prodejce přišel email, že balík pošle ve dvou sdružených balících, protože kdyby to posílal v jednom, váha by překročila 30kg. Zaplatili jsme tedy dodatečné poštovné a teď balík přišel. Máme ho zatím uložený na poště.

Otázka zní, dá se nějak zkontrolovat, že láhve v balíku nejsou rozbité? Když nebude viditelně poškozen. Než se balík převezeme? Nebo až po převzetí na poště s někým ze zaměstnanců? Či balík převzít a poté případně řešit reklamaci? Poradí někdo? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

klidně bych to otevřel na poště před osobou co tam vydává balíky, na pozdější reklamaci nespoléhejte, nic byste nedokázali

doplněno 07.11.14 12:32:

krabicou zaštěrchejte, pokud se ozve zvuk střepů, je jasné, že balík cestoval přes Hoštice *smich*

hodnocení

2x
Ano,balik musite prevzit.Az pote zkontrolovat a v pripade rozbiteho,poskozeneho zbozi poslat zpet - reklamovat.Nedavno jsem objednavala sadu brousenych sklenic,byly zabaleny v bublinkovem obalu a jeste v papire.Vse v poradku,takze bych se nebala,byt vami.
doplněno 07.11.14 14:32:

Atj : Není pravda co říkáte .Balík se nesmí otevírat před podpisem,až po něm ! Zřejmě jste si ještě nikdy nic z eshopu neobjednával...

atj*
hodnocení

0x

Ahoj,

před převzetím balík zkontrolovat, nahlédnout dovnitř. Máte na to právo. Jakékoliv viditelné poškození na krabici i vně ihned nafotit na foták. Sepsat s ČP protokol o poškození zásilky. Vše dělat na poště před zaměstnanci. Kontaktovat dodavatele o poškození zásilky. Domluvit se s ním zda zásilku převezmete nebo ne.

cocinkamichalka*
Nemáte pravdu. Balík před převzetím nelze otevřít!
K otázce: pokud není balík viditelně poškozen, převezměte ho. Poté jej můžete zkontrolovat. Pokud bude něco poškozeno, lze hned na poště sepsat Zápis o poškození zásilky. Zásilka ale v tom případě musi zůstat na poště celá, kompletní, vč. obalu . Pak proběhne náhradové řízení, kde se posuzuje zabalení zásilky, cesta atd. V případě, že došlo k poškození vinou pošty, pak posta vyplácí náhradu.
atj*

No možná na ČP ne, ale jinak dělal jsem ve skladu vedoucího takže panáček hezky počkal na zkontrolování zásilky.

Ale udělal bych to klidně i na poště. Přece nebudu kupovat zajíce v pytli *zed*

ohneta*

Ale tady se bavíme o poště, ne o kurýrních službách.

buss

A kde jste na to přišla, balík je váš po převzetí!

ohneta*

Bussi, píše před převzetím, jste se přehlídl asi.

cocinkamichalka*

Ohneta, díky za zastání :) Balíček si může adresát rozbalit kde chce, klidně i na poště, ale až po převzetí :) Před převzetím rozbalit opravdu nelze.

hodnocení

0x

Po mé zkušenosti s přepravou křehkých věcí ČP, už bych si takto neobjednala nic, co by nešlo nahradit - resp. před několika lety jsem na aukru objevila takový podnos na cukroví, který měla babička. Dostali ho příbuzní jako svatební dar a nikdy nerozbalili z dárkové krabice. Z nostalgie jsem ho objednala a přišly mi jen střepy :( Pošta mi reklamaci uznala a škodu zaplatila - o peníze jsem tedy nepřišla.. ale ten podnos už jsem nikde jinde v takovém stavu neviděla..

Balík jsem otevřela až doma a šla ho reklamovat až druhý den. Sepsali se mnou reklamační protokol. Paní na poště mi řekla, že jednou takhle někdo posílal perníkovou chaloupku a adresát dostal jen drobečky. Žádný nápis "křehké" ani nic podobně prý nefunguje.

Takže záleží na tom, jak šikovně to odesílatel zabalil. Rozbalit rovnou na poště a v případě škod reklamovat u pošty, nikoliv odesílatele. Sepíší s Vámi reklamační protokol a pak mají nějakou lhůtu (30 dní?) na vyřízení.. U mě to bylo mnohem rychlejší..

filla
hodnocení

Tak to dopadlo tak, že jsme balíky převzali a pak zkontrolovali a můžu říct, že to bylo všechno tak precizně zabalený, že je všechno absolutně ok. Jinak děkuju všem za odpověď :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]