Nejste přihlášen/a.
Pokud je to tvůj dobrý kamarád a chceš mu nějak pomoct aby se kvůli tomu nedostal do vážných problémů tak bych doporučil mu co nejdříve, pokud už není pozdě, se pokusit domluvit aby ty peníze tomu člověkovi co nejdříve vrátil zpět a omluvil se mu za to co provedl. Jen tak by možná mohl uniknout tomu všemu co tu psali jiní. Pokud domluvu odmítne tak se asi nedá nic dělat než ho nechat v tom ať si pořádně odskáče vše za to co provedl. Také bych zvážil zda takového člověka považovat za nejlepšího kamaráda.
Samozřejmě, že mu hrozí. Protože je jasné, že si to kupec líbit nenechá a podá trestní oznámení a dále to bude řešit policie. Pokud to již opakoval a nasčítá se mu to nad hranici 5000 Kč, je to trestný čin, pokud pod, policie to předá k řešení OÚ a bude to řešit odbor vnitřních věcí a dostane pokutu a budou ho tlačit to samozřejmě uhradit věřiteli, který má důkaz o převodu peněz na jeho účet. Též věřitel může odprodat pohledávku vymahačské firmě a pak teprv kamarád pozná, co jsou bezesné noci. Ještě do toho mohou zasáhnout provozovatele inzertního serveru, přes který to prodal a ti mají ještě své právníky, protože samozřejmě poškodil i jejich pověst. Např. Aukro, Fler ap.
Měl by to okamžitě napravit a vrátit kupci peníze.
a taky se může stát, že si pan kupující udělá výlet, jednoho krásného dne zazvoní na domek, po otevření někomu hodně nehezky rozbije ústa... a tak by to i mělo být...
hmm: Možná by to bylo zpravedlivé, ale nemyslím si, že by to tak bylo dobré řešení. To by pak pan kupující kromě toho, že přišel o 3500 Kč mohl přijit ještě i o mnohem více když by ho ten nepoctivý prodávající pak za to udal a on mu musel ještě zaplatit za ublížení na zdravi, soudní poplatky a kdo ví co ještě.
Nejen číslo účtu, ale nemůže zfalšovat ani IP adresu a policie si to dohledá, neboj. Již jsem podala 2 trestní oznámení na takovéhle vyčíhánky a falešná adresa jim byla čočku platná a své peníze jsem dostala zpět, i když se jednalo jen o pár stovek, jsem alergická na to, když mne někdo podvede, takže to řeším vždycky.
Spíš mne zaráží tvůj přístup, člověče. Místo, abys mu domluvil, se tu ujišťuješ, že je to v pohodě a nic se mu nestane. To mu jako fandíš, aby mu to vyšlo? Já bych kamaráda donutila to napravit nebo kdyby to neudělal, kopla bych ho do zadku, protože lidi, kteří ubližují ostatním, z hloubi duše nesnáším. Je mi zle z něho i z tebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.