Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Zkus si o tom s mámou promluvit a požádat ji, ať nekouří v bytě, ale chodí ven. Ať vám, dětem, dopřeje žít v nezakouřeném prostředí. Jistě ví, že to škodí nejen jí, ale i vám. Když už nemyslí na své zdraví, ať myslí na zdraví svých dětí. Kouření je její volba a pokud sama nebude chtít přestat, neudělá to. Ale mohla by začít brát větší ohledy na vás...
Když to je těžko, milá Sasharon. Kouření je pro člověka drogou, takže i to odvykání je kolikrát těžké, nemá-li člověk motivaci. Spousta lidí sáhne pro cigaretu ze stresu, a pak si neumí říci dost. Snad bys mohla rodičům říci o tom, že tě z jejich kouření bolí v krku. Tady nejde pouze o vašeho pejska, ale hlavně o tebe a o tvou sestru a vlastně i o tvé rodiče. Takže obě dvě, ty i tvoje sestra denně mamku bombardujte tím, jak vám její kouření vadí.
Myslím si, že je jen tak lehce nepřesvědčíš. Museli by chtít sami, zamyslet se nad sebou. Kouřila jsem kdysi taky, kouřil i můj manžel, dneska jsou z nás nekuřáci. Kouř nám vadí, pokud chceme někde pojíst, nikdy v kuřácké místnosti.
Člověk k tomu nejspíš dojde věkem. Že je to zbytečné. Smrdí kouřem, je to cítit z oblečení. Když jsem učila ve školce a nějaké dítě si mi vylezlo na klín, spolehlivě jsem poznala, zda rodiče kouří či ne. Nekuřácké děti voněly mýdlem, děti kuřáků - to byli malí tchoříci. Kteří za to nemohli.
Kouření je v současné době omezováno na veřejných místech - restaurace, nádraží, zastávky, nemocnice. Protože to není nijak pokutováno, třeba na zastávce přesto vidím plno špačků, lidé to prostě nerespektují. Takže je to jen takové zbytečné TY TY TY.
Kdybych byla Tvojí matkou, asi nejvíc by mi vadilo, že za blbou krabičku cigaret mám dát 60 - 80 korun. A vydrží mi den. Táta zrovna tak. Tedy 2 lidi x 80 Kč x 30dní v měsíci = 4.800 Kč za měsíc. 57.600 Kč za rok. Měli byste za to všichni každým rokem nádhernou zahraniční dovolenou v hotelu u moře.
Nebo bych za to koukala přilepšit vám, dětem - nějaké banány, pomeranče, jogurtíky, prostě něco dobrého.
Schválně to mamince takhle spočítej, uvidíš, co na to řekne. Pokud máte peněz dost a žijete v nadbytku, asi to s ní nehne, ale pokud penězi příliš neoplýváte, mohla by se nad tím aspoň zamyslet. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.