Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zde poradit, zaměstnavatel mi nechal obnovit vyhlášku elektro 50, zkoušky jsem udělal a on nyní chce abych mu vyhlášku zaplatil.
Je to mou povinností?
Pro zajímavost kolik stojí obnovení vyhlášky? (obnovoval jsem si ji, ale neměl jsem ji ještě propadlou).
Děkuji
Pokud o Vás a Vaši práci zaměstnavatel stojí, většinou to zaplatí. Jeho povinost to ale není. Pokud Vy naopak stojíte o nabízenou práci, je ve Vašem zájmu si zkoušku udělat a také zaplatit. Jinak se může stát, že Vás zaměstnavatel vymění za někoho, kdo platné oprávnění má.
doplněno 07.11.14 08:30:Denko - jeho poviností není ani obnovení platnosti Vaší způsobilosti. Pokud to udělá, je to jen jeho dobrá vůle. Je to Vaše kvalifikace Vy jí musíte ve vlastním zájmu udržovat platnou.
Cena se alespoň v našem regionu odvíjí od školeného paragrafu, platíme externí firmě při hromadné obj. cca 10 lidí za parag. 8 částku kolem 1800Kč / os. se školením. Na učilišti vychází pro absolventy par.6 se samostudiem na 600Kč. Pokud k výkonu práce vyhl. potřebujete, je téměř neslušné Vám ji nezaplatit. Ale vynutit to nelze, je to na dohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.