Nejste přihlášen/a.
Dobry den
v praci jsem cely den (12 hodin) v predklonu a montuji za zemi k praci si bohuzel nemuzu klednout a jsem takto v predkolu cele dny. Spodni cast zad me trne je to tupa bolest a prichazi to tak po cca dvou hodinach od zacatku smeny a vydrzet to cely den je za trest. Narovna se parkrat za hodinu na par minut ale vzdy to pomuze jen na chvilku.
Jsem z toho uz zoufaly a nevim jestli vubec se neco da poradit ale pokud by existovala nejaka mast ktera by prispela u uvolneni nebo nejake sciky byl vych moc vdecny...
predem diky...
Dobrý den. Je to tzv. vynucená poloha. Není to běžná poloha a svaly se brzy unaví. Zároveň trpí u Vás bederní páteř. Při poloze, kterou popisujete nebude ani dýchání nic moc. Tělo si samo říká o přestávku, kterou mu poskytnete, ale je to, jak píšete, jenom na chvíli a práci musíte opakovaně přerušovat. Což je zcela normální. To by nevydržel nikdo.
Jak správně tušíte, možnost cvicení a mazání je asi jediná, která Vám pomůže. Cviky na zpevnění zad a svalů okolo páteře by Vám měl poradit rehabilitační pracovník. Nebo kdokoliv, kdo se zabývá cvičením. Sportovní centra apod.. Nějaké cviky jsou možné koupit na videokazetách, CD. Podívejte se na cviky na posílení svalů, které pomohou páteři a vám od bolesti. /www.masazprovas.cz/, nebo cviky paní Ludmoly Mojžíšové. Jsou to cviky na zemi a v kleče a opravdu pomůžou.
Narovnání během práce trochu pomůže, ale přidejte i nějaký vhodný cvik na uvolnění. Alespoň zvednout obě ruce nad hlavu a trhat hrušky.
Jakékoliv cvičení trochu zádům uleví. Ergonomie práce je velmi důležitá, aby jste vydržel celou dobu pracovat. Nepomohla by Vám nějaká stolička /vypolstrovaná/, vytvarovaný kus polysterenu, nebo klekátko?
Dále zkuste záda držet v teple a ve zdravotních pomůckách si kupte jak nahřívací pás, tak zpevňovací pás. Někdy jsou i dva v jednom. Ty nahřívací pásy jsou různého druhu, tak dobře vybírejte, některé dokáží hřát opravdu dlouho. Jinak bych doporučovala zdravotní zpevňovací pás, druhů je též hodně, musíte si jej vyzkoušet, kvůli velikosti a hlavně pohybu - ohýbání do předklonu. Možná bude vše překážet, pak zvolte bandáž na záda.
Pokud máte možnost v okolí bydliště, dojděte si na lehkou masáž zad. Postupně, jak si tělo zvykne můžete zátěž masáže zvyšovat. Masér přitlačí. Platíte si to, případně masáže může napsat lékař, pokud již k nějakému chodíte ohledně bolestí zad.
Dobrý den, zeptám se: vy jste cizinec? Pokud ano, tak OK, ale pokud jste rodilý Čech, tak jste asi chyběl dost často na hodinách češtiny, protože ten článek, který jste napsal se nedá číst a trvalo mi opravdu dlouho než jsem ho přeložil do češtiny. Absence háčků a čárek, totální ignorace čárek za slovem, kde mají být, aby byla věta čitelná a všudypřítomné překlepy... Sakra lidi, když něco vybleju do diskuze, tak si to alespoň po sobě jednou přečtu ne? Já neříkám, že píšu bez chyb, ale někdy číst ty textové paskvily stojí za to.
Jinak k otázce:
Pokud budete stále v poloze, která záda devastuje, různé mastičky Vám pomohou jen dočasně. Někdy pomáhá si na nějakou dobu dát pauzu (např. o víkendu) a v tu dobu volna cvičit třeba jógu, která je balzámem na ztuhlé tělo.
Klaban.
K nám do firmy tu a tam zajde kontrola z bezp. a hygieny práce a ptají se nás, zda se u práce různě střídáme a kolujeme během směny.Podle mě se váš zaměstnavatel dopouští něčeho jako ohrožení zdraví zaměstnance.Informovala bych se IBP, zda je toto vůbec přípustné.Píšete, že je práce dobře placená.Ale až si záda poškodíte, peníze budou na houby...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.