Nejste přihlášen/a.
Do budoucna, cca za dva roky, plánuji větší investici do pořízení nové nemovitosti. Na to budu potřebovat úvěr, počítám tak v úrovni 50-70% hodnoty nemovitosti.
Jako podnikatel jsem pro každou banku nedůvěryhodný klient (přestože jsem nikdy neměl jakýkoliv problém se splácením, tak to prostě v našich bankách chodí - být důchodce nebo zaměstnanec s minimálním příjmem tak mi půjčí každý...) a tak chci využít stavební spoření kde je podle mých zkušeností získání úvěru přece jen jednodušší než u hypotéky. Můžete mi poradit u jaké společnosti je nejjistější úspěšné získání úvěru ze stavebního spoření?
Případně uvítám i zkušenosti u kterých spořitelen je získání úvěru nejspožitější abych se jim zdaleka vyhnul.
Jsem osvč, ale neměl jsem problém prokázat příjmy, takže v tomto ohledu nebyl problém nikde.
První jsem měl od buřinky, pán na pobočce České spořitelny byl ochotný, ale tragédie nastala, že nebyli schopni komunikovat mezi ČS a buřinkou. Nevěřil jsem vlastním očím, že to dopadalo tak, že pán z ČS posílal doporučené dopisy na buřinku, co teda s naším úvěrem je. Mj. nám buřinka ztratila úvěrovou smlouvu a příkaz k čerpání, čili bylo jen na benevolenci stavební firmy, že nám počkali s placením, protože se muselo uzavírat znovu. Ani slevu z tučného poplatku za to nedali.
Jinak ale od ČS jsem měl pak hypotéku a ohledně hypoték to proběhlo hladce, rychle a paní byla kompetentní.
Měli jsme pak dva menší úvěry ze stavebka od lišky, paní též kompetentní, průběh v pohodě.
i když si založíte stavební spoření u kohokoliv tak není nejjednodušší získání úvěru taky budete apsolvovat spoustu papírování. Každý úvěr má své pro a proti. Když si budete zakládat stavební spoření dávejte pozor aby tam pak byla stálá úroková sazba. Jinak nejlepší nebo alespoň já nemám problémy s Liškou.
Jinak Jak dlouho podnikáte nezdá se mi, že by vám nepůjčili. Pokud vykazujete zisk a máte alespoň zasebou dvě daňová období tak by vám určitý obnos půjčit měli teda nevím kolik chcete půjčit. Jinak U nebankovní půjčky jsem dělala půjčky i u podnikatelů kteří podnikali pouze rok Dobrá společnost je SMART HYPO za tuhle firmu bych dala ruce do ohně jsou spolehlivý a při neschopnosti splácet se s nimi dá dohodnout.
mám zkušenosti s wustenrotem, spořitelnou i liškou a všude v pohodě. Vyřízeno tak během tří týdnů, v podstatě jen než dopis dojde do jejich centrály a potvrzený se vrátí zpět. U podnikatelů je problém jediný, nechtějí platit daně tak to prostě "nějak" udělají a pak se diví, že byť mají desetitisíce měsíčně tak jim banka nechce půjčit protože vykazují něco nad hranicí chudoby. Stačí prostě rok předtím pustit něco státu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.