Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké stavební spoření pro nejjednodušší úvěr

Od: petr123* odpovědí: 3 změna:

Do budoucna, cca za dva roky, plánuji větší investici do pořízení nové nemovitosti. Na to budu potřebovat úvěr, počítám tak v úrovni 50-70% hodnoty nemovitosti.

Jako podnikatel jsem pro každou banku nedůvěryhodný klient (přestože jsem nikdy neměl jakýkoliv problém se splácením, tak to prostě v našich bankách chodí - být důchodce nebo zaměstnanec s minimálním příjmem tak mi půjčí každý...) a tak chci využít stavební spoření kde je podle mých zkušeností získání úvěru přece jen jednodušší než u hypotéky. Můžete mi poradit u jaké společnosti je nejjistější úspěšné získání úvěru ze stavebního spoření?

Případně uvítám i zkušenosti u kterých spořitelen je získání úvěru nejspožitější abych se jim zdaleka vyhnul.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarmik*
hodnocení

1x

Jsem osvč, ale neměl jsem problém prokázat příjmy, takže v tomto ohledu nebyl problém nikde.

První jsem měl od buřinky, pán na pobočce České spořitelny byl ochotný, ale tragédie nastala, že nebyli schopni komunikovat mezi ČS a buřinkou. Nevěřil jsem vlastním očím, že to dopadalo tak, že pán z ČS posílal doporučené dopisy na buřinku, co teda s naším úvěrem je. Mj. nám buřinka ztratila úvěrovou smlouvu a příkaz k čerpání, čili bylo jen na benevolenci stavební firmy, že nám počkali s placením, protože se muselo uzavírat znovu. Ani slevu z tučného poplatku za to nedali.

Jinak ale od ČS jsem měl pak hypotéku a ohledně hypoték to proběhlo hladce, rychle a paní byla kompetentní.

Měli jsme pak dva menší úvěry ze stavebka od lišky, paní též kompetentní, průběh v pohodě.

katerina*
hodnocení

0x

i když si založíte stavební spoření u kohokoliv tak není nejjednodušší získání úvěru taky budete apsolvovat spoustu papírování. Každý úvěr má své pro a proti. Když si budete zakládat stavební spoření dávejte pozor aby tam pak byla stálá úroková sazba. Jinak nejlepší nebo alespoň já nemám problémy s Liškou.

Jinak Jak dlouho podnikáte nezdá se mi, že by vám nepůjčili. Pokud vykazujete zisk a máte alespoň zasebou dvě daňová období tak by vám určitý obnos půjčit měli teda nevím kolik chcete půjčit. Jinak U nebankovní půjčky jsem dělala půjčky i u podnikatelů kteří podnikali pouze rok Dobrá společnost je SMART HYPO za tuhle firmu bych dala ruce do ohně jsou spolehlivý a při neschopnosti splácet se s nimi dá dohodnout.

alf*
hodnocení

0x

mám zkušenosti s wustenrotem, spořitelnou i liškou a všude v pohodě. Vyřízeno tak během tří týdnů, v podstatě jen než dopis dojde do jejich centrály a potvrzený se vrátí zpět. U podnikatelů je problém jediný, nechtějí platit daně tak to prostě "nějak" udělají a pak se diví, že byť mají desetitisíce měsíčně tak jim banka nechce půjčit protože vykazují něco nad hranicí chudoby. Stačí prostě rok předtím pustit něco státu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]