Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrátí FÚ 24.840,-Kč

Od: lilil odpovědí: 10 změna:

Chci se zeptat pracujících důchodců, zda jim stát vrátil za rok 2013 zaplacenou částku 24.840,--Kč o které rozhodl Ústavní soud, že byla neoprávněně zaplacená? Žádáte o to nebo jak se k tomu stavíte?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Stát nic nevrátí, požádejte FU.

lilil
hodnocení

No právě na to se ptám, zda někomu FÚ vrátil na základě žádosti tuto čásktu?

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Pokud je ,,Prduch,, stále zaměstnán, měla by to dodatečné přinání k dani, zařídit účetní zaměstnávající firmy. U které se podepisoval ,,Růžový tiskopis,, . Za loňský rok. Za část letoška by to měla udělat také při letošním přiznání daně. Ty dva litry, se už několik měsíců, lidem nestrhávají. Jakou to děvčatům udělalo radost.

lilil
hodnocení

A jak to má udělat prduch, když není zaměstnán, ale je OSVČ. To má za rok 2013 požádat o vrácení této částky, nebo jak to dostat z FÚ?

humbucker*

Tak v takovém případě je postup podobný, jen ve své vlastní režii. Sám si podával Přiznání k dani, sám si zažádá o tu vratku. Už to po novu funguje asi 2-3 měsíce. Návštěva Berňáku, by mohla pomoct ve věci. Vzal bych si staré-loňské Přiznání s sebou.

doplněno 03.11.14 15:20:

Ahoj. Právě mi sousedka říkala, že v Právu něco o tom psali a že by jí to měl Berňák, prostřednictvím mzdové účetní-, za rok 2013, vrátit ještě letos s výplatou. Jen teď nevím, jestli za říjen, nebo listopad. Jak budu vědět, tak to doplním. Ahoj.

doplněno 03.11.14 15:22:

Ještě, pro zaměstnance to po podpisu ,,Růžového prohlášení,, dělá zaměstnavatel sám.

xx*

vrací se samozřejmě jen do výše tehdy uhrazené daně.

lilil
hodnocení

Já jsem si požádala a nechtějí mi to za rok 2013 vrátit. Proč?

uska*

Koho jste požádala? FÚ nebo zaměstnavatele? Jakým způsobem jste žádala? Ústně? Nebo jste si podala opravné daňové přiznání? Kolik jste zaplatila daně za rok 2013? Je z čeho vůbec vracet?

Prosím, doplňte vaši odpověď, pomůžete druhým ve vyřizování vratky daně.

lilil
hodnocení

Požádala jsem dopisem FÚ o vratku této částky. V daňovém přiznání jsem si tuto slevu odečetla ale na FÚ řekli že to musím doplatit, tak jsem to doplatila a teď to nechtějí vrátit. Co mám dělat?

uska*

Musíte podat dodatečné daňové přiznání. Sami ode sebe nic nevracejí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]