Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškození reklamního polepu

Od: iba* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, prosím o pomoc.Mám pronajatý malý obchůdek od jedné společnosti. Na patře jsou 3 další nájemci. Bohužel je mezi nimi jeden, který se tam snaží dělat svá pravidla. Minulý týden jsem si nechala vyrobit remlaní polep ke vchodovým dveřím (kde byla vylepena stárý-neplatný polet po bývalým nájemci- ten jsme strhli a nalepily).Odjela jsem na 3dny.Tento zákeřný nájemce mi mou reklamu strhl a nalepil tam svou. Volala jsem pronajímateli a ten mi řekl,že mu přislíbil reklamní plochu v případě, že je tam stará reklama.Ale,že by nikdy nesouhlasil s poškozením mé věci.

Paradoxně je vedne úplně stejný prostor, kam by to šlo nalepit.

Tato věc mne velmi emočně zasáhla a mám pocit, že se té arogantní paní musím postavit. Můžu od ní vymáhat náhradu?

Děkuji moc za každou odpověď

Iba

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

um56yp
hodnocení

0x

Nevím co řešíš. Pronajímatel přislíbil plochu někomu jinému než tobě. Ty jsi si na cizí majetek bez domluvy s pronajímatelem nalepila svojí reklamu. Z pohledu toho druhého nájemce můžeš být právě ty ta zákeřná.

Vymáhat náhradu sice můžeš, ale pokuď se za tebe nepostaví pronajímatel, tak naopak se to může obrátit proti tobě. Protože ty jsi první zničila předchozí reklamu, která tobě nepatřila. Takže naopak náhradu by mohl požadovat majitel nemovitosti.

Jsi v pronajaté nemovitosti a zde platí 2x měř a jednou řež. Takže příště, až budeš chtít něco takového udělat, tak to předtím projednej s pronajímatelem.

iba*

Děkuji. To máte pravdu, příště budu řešit s předstihem a písemně .

Jen s lidského hlediska - nešlo to nalepit na to místo vedle? Mluvila jsem s pronajímatelem a ten se za mne postavil. S tím, že paní zákeřná neměla právo již mojí reklamu odstranit.

Já si tu reklamu klidně vylepím vedle. Jen mohu od ní požadovat nový reklamní polep? Zničila mi můj majetek.

Tak nejdřív to řešit skrze majitele zda mu něco řekne, pak tu bude totiž zda nepřelepí i tu falší plochu "protože nájemce mi slíbil" a vy budete kde na začátku...anebo v ...

Svým spůsobem by bylo nejlepší oko za oko ale doba je jiná a asi by to vyprokovalo pokud je to agresor ještě k horšímu činu, nicméně osobně by mě to naštvalo, kdyby se alespoň zeptal ale takto hnusně...

Není nad dobrou dohodu mezi lidmi ale je otázka zda to jde...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]