Nejste přihlášen/a.
Abych nebyl nařčen ze zaujatosti, budu věcný. Vyvraťte mi moje omyly.
V učebnici přírodopisu se učilo, že se zvířata rozmnožují, když mají dostatek potravy. Též i lidé. Všimli jste si, jak se tu mladí vietnamci začínají rozmnožovat? Tak se jim asi dobře daří. 1. Ptal jsem se známého, co vlastní železářství a potraviny, jak to jde. A říká: Potraviny musím dotovat. Jak to, ptám se, jsi neschopný? Odpověděl mi, že neprodává "trávu" pod pultem. No comment poprvé 2. Včera jsem viděl za výlohou vietnamského podvodnictví anatomický polštář, vyrobený na Slovensku, potahová látka z Německa. Polštář stál 130 Kč! Téměř to samé jsem si koupil v Lidlu za 350 Kč. No comment podruhé, jsou to prostě šikulové. 3.U nás je jedna viet prodejna s chlastem a podobným ,100 m od Penny. Panáček má černé BMW , na které byste se vy nezmohli a živí to tam zřejmě celou rodinu. Tomu říkám podnikatelský zázrak.
Vy jste to fakt nepochopili, že vás úslužně obslouží a pak se řehtají smíchy, jací jsou ti Češi pitomci?
doplněno 31.10.14 20:33:Nevíte, za kolik jsou u nich ochotny prodávat ty staré české babice? Za dvacku na hodinu?
A co Ti na nich vadí víc? To že se "rozmnožují", nebo to, že mají nové "bouráky"? Až budeš makat dvacet hodin denně, tak si třeba taky na něj vyděláš.
Jo, a ty "starý český babice" jsou rády, že jim někdo nějakou práci dá. A za kolik dělají, je jejich problém.
Jsem s nimi v trochu blišším kontaktu, než běžný spotřebitel jejich zboží, takže si o jejich "poctivé" 20 hodinové práci nedělám iluze. Jsou úlisní, slíbí Vám cokoliv, ale jak to jde, tak Vás podrazí. Mám je už 5 let v baráku a snažím se jich zbavit. Je zvláštní, že ve stejném krámě, kde před nimi zkrachoval český prodavač (po 15 letech), nabízející běžné potraviny včetně čerstvých lahůdek (nedaleko otevřeli Lídl), Vietnamci velmi dobře prosperují. Nabízejí chleba, trvanlivé potraviny a pivo. V krámě skoro nepotkáte zákazníka, ale ani prodavače. Občas přijde cikán, vezme si z regálu sušenky a zase odejde (bez placení). Takže z legálního obchodu asi nebohatnou. Z krámu se začínají do bytů rozlézat švábi. Nemám je rád.
doplněno 31.10.14 21:49:johnycage - nikdo to nemůže dělat jako oni, pokud není členem mafie a neprodává drogy. A věřte, že vím, o čem píšu.
Jsou tu k přečtení zajímavé názory. Ale myslet si , že vietnamská komunita u nás v ČR žije především z drog či jiné nelegální činnosti je mylné.
Kdyby kolikrát nebylo vietnamců, tak si na vesnici či malém městě nekoupíš nic. Často cestuji po památkách a opravdu vietnamec je jediný, kdo ti v neděli v pár tisícovém městečku prodá svačinu. Ale čech raději sedí doma a lamentuje, že si vietnamec koupil zase novou dodávku.
Zkuste si otevřít a provozovat nonstop prodejnu ve 2 lidech. Oni to dokáží.
"...Vietcong neprodá"
Jenže jemu to nevadí, není živ z toho, co prodá oficiálně. To má jen jako krytí prodeje zcela jiného "zboží". V 500 m dlouhé, nepříliš frekventované ulici je takových krámů 5 (se zcela shodným sortimentem) a všichni prosperují i když u nich skoro nikdo nenakupuje (navzdory nedalekému Lídlu a jen o něco vzdálenějšímu Kauflandu). Samozřejmě, nejde je házet do jednoho pytle. Možná, že jsou mezi nimi i poctivci. Já mám ale zkušenost tuhle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.