Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám druhé zaměstnání na "smlouvu o pracovní činnosti - pojištěnou" s max. pracovní dobou 80h/měsíc. Standardně mi bylo mimo srážkové daně doposud odečítáno zdravotní a sociální pojištění. V minulém měsici jsem odpracoval pouze 22,5h, což vychází na Kč 1,350 hrubého (60/h) a zdravotní a sociální pojištění mi neodečetli.
Můj dotaz tedy zní: do jaké částky hrubého se pojištění nedovádí? Bez těchto srážek by pro mne byla brigáda mnohem zajímavější, byť s celkově nižším příjmem... (takto mi to hodí 50/h jinak 40/h)
Z dohod o pracovní činnosti se neodvádí sociální pojistné do částky 1.999,- Kč. Zdravotní pojištění se podle mě odvádí.
Jediná možnost, jak neodvádět sociální ani zdravotní pojištění, je uzavřít dohodu o provedení práce. Tady se platí pouze 15% srážková daň. Hlídá se ovšem počet hodin, na DPP můžete odpracovat pouze 150 hodin ročně u jednoho plátce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.