Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
Mám známého ,ktereho znám již strašně dlouho .Jeho život stál taky za prd pochazí z detskeho domova rodinu zadnou nemel ,pak se mu narodil synacek kteremu je nyni 12 let , a aby toho nebylo málo umřela jim matka a milovana zena pred peti leti ...kluci zustali sami ...jinak je nyni na urade práce pobira socialni davky a je v hmotne nouzi. Obratil se dnes ke mne s takovou otazkou na kterou ja neumim odpoved a proto se obracím prosím na vas.Chtel by si privydelat ,aby udelal synovi krasne vanoce a že si preje k vanocum nejaky herní pocítac ..počítačum moc nerozumim takze jsem spise chtela at jde rovnou k veci .a jak jsem jiz psala ,ze by si chtel privydelat ,ale od uradu prace ani od socialky odejit nechce .A co dostava od uradu mu zas nezbyva na darek pro syna. tak si sehnal zamestnani na smlouvu DPP a proto jsem se jiz chtela zeptat Vas zda se to posíla na financni urad ,ci zda se to da zatajit? Ujdajne co mi rikal pry ani vedouci z prace si nevi rady tim. Jak a kolik si muze privydelat nebo jak by mel postupovat nadale . Jinak dekuji všem za odpovedi ...chtela bych mu rada pomoci . Na internetu toho moc nevyctu.
V době evidence na ÚP lze vykonávat jenom tzv. nekolidující zaměstnání. Tj. zaměstnání s výdělkem do 4.250 Kč měsíčně, které mu nebude bránit v plnění povinností uchazečů o zaměstnání (nemůže se kvůli němu omluvit z naplánované schůzky na ÚP), a které mu nebude bránit v hledání nového zaměstnání.
Nekolidující zaměstnání je nutné ÚP nahlásit nejpozději v den nástupu (ale radši předem). Potom je nutné dokládat potvrzení zaměstnavatele o výši příjmu.
Pokud by byla odměna vyšší, měl by Váš známý DPP nahlásit jako nástup do zaměstnání a z ÚP se odhlásit. Nedosáhne-li odměna 10.001 Kč, bude si muset hradit zdravotní pojištění (1.148 Kč měsíčně).
Půjde-li o nekolidující zaměstnání, zůstane-li známý v evidenci ÚP, bude muset příjmy doložit i kontaktnímu místu. Tzn., že se jeho příjem promítne do výše vyplácených dávek (dávky se sníží).
Práci na černo nedoporučuji. Zaměstnavateli by hrozila pokuta od 250.000 Kč, Vašemu známému od 10.000 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.