Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léky po mozkové příhodě

Od: kocourovec* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, měla jsem mozkovou příhodu, po operaci všechno dopadlo dobře. Neurolog mně předepisoval léky a najednou napsal jiné, že u těch, co jsem 6 roků brala se zjistilo, že jsou to léky na bércové vředy? Nové, co mně teď neurolog píše (Cavinton), jsou pro mě dost drahé. V dnešní době je to normální, ale pozastavila jsem se nad tím, že už ve třech různých lékárnách se mně lékárníce ptaly, jestli vím, že se platí celá částka a že VZP na to nepřispívá. Když jsem na VZP napsala, bylo mně vysvětleno, že ty léky ještě nejsou vyzkoušené a že není potvrzeno, jestli jsou vhodné na to, na co mají být. Už mám 8 roků po mozkové příhodě a zjišťuji, že nevím, jestli mně ty léky vůbec pomáhaly a pomáhají. Tady jde o to, že kdyby se něco stalo, tak už bude, pro mě pozdě, něco zjišťovat. Neurolog řekl, že jiné nejsou, obvoďačce je to jedno a lékárnice mně neodpověděly, jestli existuje něco s příspěvkem a hlavně je doopravdy na to, na co "jsou". Myslíte, že by mně poradil nějaký neurochirurg nebo nevíte nějaké stránky, kde bych si přečetla víc? Nechtěla bych někoho otravovat.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Lékárníci nemohou podat více informací k dostatečně nevyzkoušenému léku. Praktický lékař se pravděpodobně spoléhá na odborného. Neurolog může mít z předepsání určitého léku nějaký prospěch. Netvrdím však, že tomu tak je v tomto případě!

Máte právo/nárok na bezplatnou konzultaci u dalšího lékaře. Obraťte se na "svou" zdravotní pojišťovnu a nechte si doporučit jiného neurologa ke konzultaci.

cobrak*
hodnocení

3x

Dobrý den. Cavinton je "sourozenec" léku jménem Vinpocetine. Cenu Vám bohužel říct nedokážu, ale zavolejte si do lékárny a tam se jí jistě dozvíte. Je to úplně to samé jako Cavinton => jsou to dva zcela záměnné léky. Něco jako je třeba Amoksiklav a Augmentin nebo Paralen a Panadol.

hodnocení

1x

najdi-lekarnu.cz/... Proklikejte to velice důsledně a dozvíte se více, než na co se ptáte. A také, když tam napíšete všechny léky, napíše, které se nesnášejí. Je to kouzlný serwer! ;) Zadejte do Google nebo seznam.cz název léku a dozvíte se úplně všechno. Kdy a jak se lék používá, kolik stojí. ;) Jaké otravování? Však to, se vší úctou, žádný z doktorů nedělá zadarmo.

isteron
hodnocení

0x

Ja som mal mozgovú príhodu pred 4. rokmi. Už asi 3 roky mám predpísaný Cavinton forte, nemám s ním problémy, ale súhlasím, že je drahý, ani mne ich , istá súkromná ZP neplatí celú sumu. Beriem balenie 90 ks, ( 12,86 € ) vraj to vychádza lacnejšie. 2 x denne po 10mg,

uska*
hodnocení

0x

A co MYDOCALM? Doplatatek za 30 tablet je málo přes 30,- Kč. Přečtěte příbalový leták a zkuste navrhnout lékaři.

martinaa*

Pozor, Mydocalm je pěkný svinstvo, které může páteř odrovnat - užívání může vést k jejímu zborcení.

kocourovec*
hodnocení

Díky za info, už si říkám dlouho, že něco začnu dělat a pořád nic. Teď to dle Vašich rad zkusím dotáhnout do konce. Ještě jednou dík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]