Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měla jsem mozkovou příhodu, po operaci všechno dopadlo dobře. Neurolog mně předepisoval léky a najednou napsal jiné, že u těch, co jsem 6 roků brala se zjistilo, že jsou to léky na bércové vředy? Nové, co mně teď neurolog píše (Cavinton), jsou pro mě dost drahé. V dnešní době je to normální, ale pozastavila jsem se nad tím, že už ve třech různých lékárnách se mně lékárníce ptaly, jestli vím, že se platí celá částka a že VZP na to nepřispívá. Když jsem na VZP napsala, bylo mně vysvětleno, že ty léky ještě nejsou vyzkoušené a že není potvrzeno, jestli jsou vhodné na to, na co mají být. Už mám 8 roků po mozkové příhodě a zjišťuji, že nevím, jestli mně ty léky vůbec pomáhaly a pomáhají. Tady jde o to, že kdyby se něco stalo, tak už bude, pro mě pozdě, něco zjišťovat. Neurolog řekl, že jiné nejsou, obvoďačce je to jedno a lékárnice mně neodpověděly, jestli existuje něco s příspěvkem a hlavně je doopravdy na to, na co "jsou". Myslíte, že by mně poradil nějaký neurochirurg nebo nevíte nějaké stránky, kde bych si přečetla víc? Nechtěla bych někoho otravovat.
Lékárníci nemohou podat více informací k dostatečně nevyzkoušenému léku. Praktický lékař se pravděpodobně spoléhá na odborného. Neurolog může mít z předepsání určitého léku nějaký prospěch. Netvrdím však, že tomu tak je v tomto případě!
Máte právo/nárok na bezplatnou konzultaci u dalšího lékaře. Obraťte se na "svou" zdravotní pojišťovnu a nechte si doporučit jiného neurologa ke konzultaci.
najdi-lekarnu.cz/... Proklikejte to velice důsledně a dozvíte se více, než na co se ptáte. A také, když tam napíšete všechny léky, napíše, které se nesnášejí. Je to kouzlný serwer! Zadejte do Google nebo seznam.cz název léku a dozvíte se úplně všechno. Kdy a jak se lék používá, kolik stojí.
Jaké otravování? Však to, se vší úctou, žádný z doktorů nedělá zadarmo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.