Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak založit nebankovní společnost?

Od: 21 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

chtěl bych zhodnocovat svoje peníze a přemýšlel jsem založit nebankovní společnost poskytující rychlé půjčky. Jednalo by se o půjčky do výše 10 000 Kč. Myslíte, že je to možné v tomto oboru se nějak udržet a něco i vydělat? Popřípadě je tu někdo kdo s tím má nějakou zkušenost? Nebo jak postupovat při založení společnosti? Děkuji..

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

1x
Není jednodušší penizky jednoduše zdravě investovat nez je pak pracně dlouhá léta vymáhat?

filip17*
hodnocení

0x

kolik bude RPSN? :-D Můj osobní názor je takový, že v ČR je už tolik společností, že nevim zda je to dobrý business, musíte udělat pořádnou mediání masáž, aby o vás lidé slyšeli a nečím zaujmout, když o vás lidé ví a mají zájem tak na úrocích vydělavají tyto společnosti šílené peníze, to ví přece každý. Provident funguej jako s.r.o a Homecredit jako a.s.

michal30
hodnocení

0x

V jedné čtvrti nejmenovaného českého města byla prosperující prodejna. Našel se další podnikatel, který se rozhodl urvat něco z tohoto koláče a rovněž si otevřel prodejnu. Konkurence snížila ceny a zisky obou prodejen. Někdo další si řekl, že když se uživí ve stejné čtvrti dvě prodejny, uživí se i třetí. A to už bylo moc. Nakonec dvě zkrachovaly a zůstala jedna. Co je tím řečeno jistě každému dojde.

Kromě toho, z Vaší otázky je zřejmá až extrémní naivita, což není zrovna ideální vlastnost pro podnikání a už vubec ne v oblasti financí. Co očekáváte, že vám lidé odpoví? Pokud by se domnívali, že na trhu ještě místo je, tak by ho využili pro sebe, nemyslíte?

ohneta*
hodnocení

0x

A pokud i přes varování chcete peníze půjčovat, zkuste aukce půjček, např. bankerat.cz

stirecek*
U bankerat je přes 85% půjček nesplacených... Tam si půjčují jen lidé kteří uz předem vědí, ze platit nebudou. Proto souhlasí i s 40ti% úrokem.
filip17*

jen tak ze zvědavosti, tam se to pak řeší exekucí nebo jak je možné že je jich tolik nesplacených?

michal30

Patrně proto, že tam půjčují peníze soukromé osoby, čili amatéři, kteří dost často nemají zkušenosti ani schopnosti dlužníka důkladně prověřit. Pak nepomůže ani exekuce - pokud dlužník nemá žádný majetek, nedostane z něj nic ani exekutor.

ohneta*

Nemám to nastudované, ale pohledávky vymáhá přímo společnost, která bankerat provozuje.

doplněno 05.11.14 10:59:

@stirecek nemám to nastudované, tak nevím přesně jak to tam probíhá. Každopádně jsou to zoufalci, co přistoupí na takovou lichvu. Buď jsou totálně finančně negramotní, nebo to opravdu nechtějí splácet.

stirecek*
Teď tam někdo poptava 10000 na nákup pračky, nabízí 84% na 12 měsíců. Tak mi řekněte co je to za zoufalce. Pračku vám dají kdekoliv a bez dokazování příjmů.

Vymáhání sice zařídí ona společnost, ale poplatky platí věřitel, takže do toho sype další peníze. Čeká se na soud, pak se čeká AZ si dlužník vyzvedne soudní rozhodnutí, poté to jde exekutorovi, takže věřitel platí další poplatky... A pak vám exekutor napíše, ze dotyčný nemá žádný majetek...
doplněno 05.11.14 17:23: Ohneta: no jasně. Ja to stránky znám delší dobu, ale kdyz mi napsali, ze skoro všichni nesplácí, tak jsem šel od toho pryč. Vymáhal jsem od "kamaráda" 13 tis, dalších 12.5 me to stálo a trvalo to sedm a půl roku...
michal30

Omyl - bez dokazování příjmů ano, ale splátkové společnosti prověřují nebankovní registr, takže lze předpokládat, že v něm dotyčný/-á má problém. Kromě toho se lze domnívat, že to dotyčný/-á nechce na pračku, pouze si to vymyslel/-a jako důvod na co peníze potřebuje, aby z někoho tu půjčku dostal a pak ji nesplácel/-a.

buss

Joo je to tak, projíždí registr, i když píší, že je nezajímá! Byli by blbové, kdyby půjčili někomu s n exekucemi. Co z něj vyrazí? Jsou to ježíšci?

stirecek*
Však to píšu, ze to jsou zoufalci a nic nemají. Člověk hned pochopí, ze nejde o pračku, ale o peníze. Právně to vymuzete, ale peníze fyzicky neuvidíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]