Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plny invalidni duchod ve dvou statech

Od: udeeska odpovědí: 3 změna:

Dobry den.Je mozne pobirat plny invalidni duchod v CR a soucasne byt na socialni podpore v jinem state?Hrozi ztrata PID pri prokazani,ze pobiram socialni castky v jine zemi?Dekuji Roman Svoboda

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zikjasa*
hodnocení

0x

Velmi zajímavé je na tomto dotazu i autorovo jméno a příjmení.Rád si počkám na odborné odpovědi.

udeeska
hodnocení

Vicemene se to tyka moji byvale zeny,ktera ani neni tak nemocna jako spise chytra(i kdyz ji jeji nemoc neupiram,ale videl jsem opravdu nemocne lidi,kteri se presto nekvalifikovali ani na CID).Hledam pro sebe nejake body,ktere by mi mohli pomoci ve valce,kterou ma byvala odstartovala a nehodlam utocit,pouze se branit.Jmeno je moje a tedy nesmyslene a tak na nem nevidim nic zvlastniho.R.S.

hodnocení

0x

Pokud Vám vznikne nárok na PID (tedy na to, abyste se mohl považovat za invalidního), bude to proto, že Vaše schopnost pracovat se snížila o 66 a více %. Nárok na jeho výplatu (tedy na to, aby Vám chodily každý měsíc peníze) Vám pak vznikne, pokud splníte podmínku pojištěné doba nejméně 5 let v 10 letech předcházejících přiznání důchodu. Tyto dvě podmínky musí být splněny.

Otázka by spíš měla znít, jestli budete mít nárok na sociální dávky v jiném státě, když pobíráte v ČR invalidní důchod. To ovšem záleží na podmínkách poskytovatele dávek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]