Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký přípravek na posílení imunity?

Od: wamp® odpovědí: 11 změna:

Hezký večer všem :) Přátelé,prosím Vás,co užíváte na oslabený imunitní systém? Na trhu je nepřeberné množství přípravků,tudíž nevím,které z nich opravdu dobře fungují.Moc děkuji za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

layborr*
hodnocení

5x

Velkým pomocníkem ve zvyšování odolnosti organismu jsou také probiotika. Doporučená denní dávka pro dospělého je 10 - 20 miliard bakterií, pro dítě 5 - 10 miliard. Stále známějším pojmem jsou také prebiotika, která ovlivňují růst množení probiotických bakterií ve střevě. Pokud se rozhodnete pro probiotika, nezapomeňte se zajímat o to, zda daný přípravek dosahuje na hranici doporučené denní dávky, jak jsou probiotické bakterie v produktu chráněny, kde získáte záruku, aby nebylo v přípravku menší množstí bakterií než je garantováno, zda je ve výrobku i prebiotická složka.Co se týká formy, imunitu nejčastěji posilujeme formou tablet, tobolek, sirupů, bylinných kapek, žvýkacích či rozpustných tablet.

Existuje řada přírodních produktů k posílení imunity. Buď se používají jako prevence nebo pro rychlejší zotavení po prodělané nemoci. Účinné látky obsahuje například hlíva ústřičná, česnek, echinacea, rakytník, aloe vera a mnoho dalších rostlin.Prostředků ke zvýšení imunity je celá řada. K nejznámějším patří Preventan, Lactoter, Imunostim.

Mnoho doplňků stravy nabízí posílení imunity jako jeden z více příznivých účinků. Zvažte, zda chcete posílit celkovou odolnost organismu nebo se zaměřit na konkrétní část těla. Pokud zkombinujete některý z produktů na podporu imunity s výše uvedenými zásadami, pak by mělo být Vaše tělo mnohem odolnější před náporem nemocí.

A nebo se otužovat - ti, co se pravidelně otužují, mají před ostatními velký náskok. Dostatečný spánek je také zaručeným receptem. Podstatné je v jakém prostředí se pohybujete, kde pracujete, zda se často vyskytujete v kolektivu ostatních lidí. Každý, kdo prodělává stres, snižuje svoji imunitu.

Možná se pletu, ale tato odpověď zavání cílenou reklamou na konkrétní produkty.

Probiotika sice jsou důležitá, ale nic se nesmí přehánět. Pokud člověk jí rozumně a vhodné bakterie si ve střevech trvale neničí, probiotika nepotřebuje. Pokud si naopak probiotickou kulturu stále devastuje silně překyselující stravou, stejně i nově dodávané bakterie "pochcípou" - v nevhodném prostředí nepřežijí. Jinak řečeno, myslet si, že do sebe budu cpát kdejaké svinstvo a vyrovnám to probiotiky, to je hodně naivní představa. Kdo se pro probiotika rozhodne, měl by velice pečlivě sledovat, z čeho všeho se dané tabletky, tobolky, atd, skládají. Někdy obsahují defakto jedovaté podpůrné látky a celkově spíše škodí než pomáhají.

Podobné je to s vysokými dávkami vitamínu C - pokud se doporučená denní dávka překračuje 10x, může si člověk přivodit klidně zažívací problémy nebo ledvinové kameny. Čím víc "chemická" podoba vitamínu je, tím hůř. Třeba je nesmysl cpát se "česnekovými tabletami", když si můžu dát klasický čerstvý česnek a tím získat mnohem víc.

Ale naprosto zásadní je nepřekyselovat si zbytečně organizmus - v kyselém prostředí se viry a bakterie množí mnohem snadněji, jejich nástup potom může být tak rychlý, že imunitní systém nestihne dost rychle reagovat a v tom okamžiku propukne nemoc naplno. Pokud si někdo sladidla a chemii nedokáž odříct normálně, měl by se jich vzdát alespoň ve chvíli, kdy už onemocní - velmi se tím urychlí léčba.

host*
hodnocení

3x

chodit pěšky, mýt se studenou vodu, pít vodu, jíst naše ovoce a zeleninu, usmívat se, zpívat nahlas...?

hodnocení

2x

osvědčilo se mi sníst každý den jeden kus ovoce, prostě každý den... i když na něj nemám chuť. Funguje to obstojně.

isoprinosine
hodnocení

0x

Virostatika,

Isoprinosine-na recept , na imunologii.

hm*
hodnocení

0x

Myslím, že nejlépe zabírá dobrá životospráva. Přiměřeně se oblékat, aspoň trochu se pohybovat venku, baštit (tedy kromě hlavních jídel, která jsou hlavně pro energii) pokud možno to, co vyrostlo na nějaké zdejší zahrádce, nezdržovat se ve společnosti nemocných.

Takové ty chemické přípravky - no já nevím. Tvrdí se, že třeba uměle připravený vitamín C není tak účinný, jako C z ovoce a zeleniny. I když jsou obě Céčka úplně stejná. Přisuzuje se to přítomnosti dalších látek v přírodní stravě, které v umělém C samozřejmě nejsou.

honzacz*
hodnocení

0x

Myslím, že používat různé tabletové přípravky je totéž, jako kupovat si balenou vodu. Za hodně peněz málo muziky. Imunitu nejlépe posílí vhodná strava a případně sport, takže jím hodně ovoce a zeleniny, jezdím na kole, chodím na výlety, otužuju se, ...

paw*
hodnocení

0x

Trojkombinaci. Mel sem sam omezenou imunitu, coz vyvrcholilo 2x ruzi v kratke dobe po sobe a 2x za zimu jsem byl nemocny.

Uz pres pul roku bastim kazde rano hlivu+cesnek (3 tablety)+vitamin C (500 mg). Letos jsem jeste nachlazeny nebyl,rychleji se mi hoji ranky a zmizel mi zanet ze zubu. Nevim, co z uvedene kombinace pomaha vice a co je tam jenom do poctu, ale tak nejak to funguje.

hoi
hodnocení

0x

Luivac, Subcivia, Imunor, Imodin.

hodnocení

Ještě jednou všem veliké díky :)

blanka78*
hodnocení

0x

Momentálně užívám "obyčejný" vitamín C /500mg/ s šípky a postupným uvolňováním. Doporučila mi to doktorka a musím říct, že od té doby shledávám celkem zlepšení. Neříkám, že mě to vytrhne ze všech nemocí a nachlazení, ale vždy to u nás bylo tak, že jsem prvně onemocněla já, pak ostatní. Teď jsou nemocní všichni, kromě mě :). Takže nevím, možná je to náhoda, ale cítím, že vydržím odolávat trochu více, než tomu bylo dříve.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]