Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zubní hygiena-bolest

Od: noumi odpovědí: 4 změna:

Byla jsem dnes u zubní hygienistky, mám opuchlé dásně a bolí mě každý zub. Na internetu ukazují , že se zuby na zubní hygieně čistí ultrazvukem, ale mě to dělali takovými háčky, bolelo to velmi a krvácelo ještě víc a ještě ty nehorázné peníze za to. Už to nechci nikdy zažít! Už jste absolvovali něco podobného?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Háčky se snad oddělával zubní kámen někdy v pravěku. Mně tedy čistili zuby opravdu ultrazvukem. Co to bylo za sadistku zubní hygienistku? Kupte si Corsodyl a vyplachujte si ústní dutiny tím. Snad to pomůže proti těm opuchlým dásním.

h75®
hodnocení

0x

Jojo, u mě to taky začínalo takovým středověkým nástrojem, byť na elektrický pohon. Chvílema bolest dost intenzivní. Ale asi to určitý efekt mělo...zuby čistý jak ve čtrnácti, fleky od kafe pryč. Dásně mě taky dva tři dny bolely, ono to přejde. Údajně stačí absolvovat hygienu 1x ročně, u paradentiků 2x ročně. Taky zvažuji, zda má cenu to znovu absolvovat...není to nejlevnější.

meruzalka1
hodnocení

0x
Ano. Toto jsem absolvovala při paradentoze a při zánětu dásní. Opuchlé a oteklé dásně - to je jasná příčina gingivitidy čili zánětu dásní. Proto Vám také možná dásně i krvácí. Nejlepším lékem na vymizení otoku a i zánětu je každý den začít s dentální hygienou. To znamená:koupit si dentální mezizubní kartáčky (jsou to ty malé, čístí se jimi mezizubní prostory, zejména na stoličkách, existují růžné velikosti,ale pokud jste je ještě nikdy nepoužíval, doporučuji začít od těch nejmenších.) Na přední zuby a řezáky se takto doporučuje zubní dentální nit. Zkuste vydržet toto praktikovat a čistit alespoň kažký večer. Vím,že to bude zkraje možná i trošku bolestivé,ale uvidiíte, že za týden nebudete mít ani stopy po zánětu a po oteklých dásních. Vím co zde píšu. Měla jsem to samé a k tomu ještě 2. nástupní stupeň paradentótzy. Ikdyž to dlouho bolelo a měla jsem s tím vším potíže nakonec jsem proti tomu v boji zvítězila. Nakonec uvidiíte sám,že se takto dásním uleví a stahnou se Vám a už nebudou tak oteklé. A jistě bude to pro ně to nejlepší.

Doporučuju to vyzkoušet.

sallomena
hodnocení

0x

Mně, když nemám kamene moc taky zubařka ,,rve" kámen normálně manuálně. No je ptřeba zuby čistit, aby se tolik netvořil.. Za mě doporučím pastu Pronamel, která pomáhá zpevňovat zubní sklovinu a chrání zvláště citlivé zuby před zubním kazem, takže ta by mohla vyhvovat i vám. Čistit ěkně měkkým kartáčkem a neflákat ani mezizubní prostory. Markéta, GSK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]