Je to v pohodě?Svému obvoďákovi nevěřím

Od: Datum: 27.10.14 18:17 odpovědí: 8 změna: 28.10.14 20:32

Ahoj chci se zeptat byl jsem na doporučení nemocnice na kontrole TSH a fT4(odběru) a podle výsledku (po telefonu od doktora) jsem zdravý,ale ještě před třemi měsíci jsem měl hodnoty štítné žlázy TSH 4,530 mU/l a fT4 18,210 pmol/l je možné aby se to po třech měsících dalo do pořádku?Beru egilok ale stále pociťuji že nejsem plně zdravý (třes rukou) ikdyž už menší

Uvažuji že si vyžádám další testy ale v nemocnici,protože svému doktorovi nevěřím má svojí pověst :(

Jde to?Mužu si zažádat o testy?Je možné abych se "jen tak" "uzdravil" po lécích na srdce a na tlak za tři měsíce?Neměl bych mít spíše něco na štítnou žlázu?

Díky za názory


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 27.10.14 18:47
avatar

Já bych byl rád, že jsem zdravý, a zbytečně nešpekuloval.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.10.14 19:01
avatar

Dátě na "pověst lékaře" a na názory cizích lidí, míslo abyste se zamyslel nad tím, že svého lékaře přece znáte sám a zkušenosti s ním máte také jen Vy.

Pokud svému lékaři nevěříte, změňte jej. Pokud chcete kontrolní vyšetření, máte právo na konzultaci u jiného lékaře.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 28.10.14 10:43
avatar

Normální hodnoty FT4 jsou 9,8 - 23,1 pmol/l a u TSH 0,37-5,0 U/l - takže v normě jste byl, co se výsledků týče, už před 3 měsíci.

Kdyby to nebylo v pořádku,bral byste léky na štítnou žlázu a léčil byste se na endokrinologii, kde by vám testy pravidelně opakovali a váš stav sledovali.

Pokud máte testy v pořádku i nyní, problém bude v něčem jiném.

Vyžádat si testy můžete, ale lékař vám nemusí vyhovět, protože pokud tam není indikace, pojišťovna by mu to nemusela proplatit. Jsou i laboratoře, kde vám udělají jakékoliv testy, ale musíte si je zaplatit, pokud byste se nedohodl s lékařem a trval na testech. Je to celkem levné vyšetření, viz ceník např. zde http://www.pkbh.cz/17-cenik-vysetreni

Ať už máte nebo nemáte nějakou fyzickou obtíž (a kdo nějakou nemá, že?), doporučuji návštěvu psychologa, který vás naučí se zklidnit, velmi vám to prospěje na srdce a na tlak a třes rukou může ustoupit. Pokud byste měl nějaké psychosomatické onemocnění, velmi vám pomůže i při jeho léčbě zbavit se stresu a naučit se relaxovat.

Pokud nemáte dobrý kontakt se svým obvoďákem, zkuste si najít jiného a přehlásit se k němu. Podívejte se třeba na www.znamylekar.cz na doporučení pacientů u lékařů ostatních, kteří u vás připadají v úvahu, vyberte si nějakého, který má nejvíce dobrých doporučení a zavolejte si k němu, jestli vás přijme. Dřív, než vám potvrdí, že nabírá nové pacienty, se u svého doktora neodhlašujte.

Ale pokud vám nijak neublížil a nic nezkazil, zkuste mu o svých potížích a obavách říci, možná, že je schopen vás uklidnit a vysvětlit vám to. Jednodušší je zůstat u lékaře původního. A on vám do hlavy nevidí, neví, čím se trápíte. Měl jste testy v pořádku, nyní jsou opět dobré, tak pro něj je to z jeho pohledu vyřešené a předal vám dobrou zprávu.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: nikc®
Datum: 28.10.14 14:55

Proč hned návštěva psychologa? Jak víte, že ho zklidní? Mě se třesou taky ruce. Mám jít taky k psychologovi? Jeden psycholog mě jednou tak "zklidnil", že jsem dlouho o žádným nechtěla ani slyšet. Musí narazit na takového, který mu bude "sedět" a bude ho chtít opravdu léčit a pomůže mu. Někdy se to na prvním sezení nepozná. Psycholog může nejen pomoct, ale i uškodit.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.10.14 16:17
avatar

poslyšte kamaráde, taky bych mohl vybalit pár pěkných historek.

1/ Lékaři mi při normálním náhodném krevním odběru našli žloutenku a že prý mám zanícená a nahmatatelná játra. Já jsem sice tvrdil že žádnou žloutenku nemám, játra že mám natvrdlá z úplně jiného důvodu, ale to jim bylo fuk. Odexportovali mě rovnou na infekční oddělení, pak mě tam pár týdnů drželi, dokud se nález nepotvrdí. Nález se nepotvrdil, žloutenku jsem neměl, poslali mě domů a drželi mě doma v karanténě další tři měsíce, jestli jsem se tam nenakazil.

2/ O pár let později : Kvůli zdravotní prohlídce mě poslali mě na ultrazvuk a zase jsem měl nález na játrech, tentokrát prý ne žloutenka, ale steatoza. Hned mi napařili dietu a jakési zaručeně kvalitní prášky s kvalitním doplatkem 916,- KČ a poslali mě na krevní rozbor. Pak se mě zeptali, jestli mě občas nebolí nohy. Řekl jsem že ano a to byla chyba. Hned jim podle nálezu bylo jasné, že mám revmatoidní artritidu, začínající pakostnici a sklerotické změny v nártních kůstkách. Marně jsem tvrdil, že nohy mám zhuntované z fotbalu. Hned mě začali kurýrovat. Dostal jsem další kvalitní prášky s kvalitním doplatkem 406,- KČ za dvě čtyřistagramová balení a měl jsem chodit na pravidelné kontroly k revmatoložce. Té jsem řekl, že moje revma je úplná hloupost a ona začala vzteky mlátit do stolu, že prý to musí vědět líp. Tak jsem se zvedl, odešel a už se tam nikdy neukázal.

O dalších pár let později jsem se přestěhoval, změnil lékařské zařízení a nechal si ten ultrazvuk a krevní rozbor udělat ještě jednou. Nenašli mi nic. Vůbec nic.

Takže asi tak. Je vám jasné, co vám teď radím?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.10.14 19:58

Občas je zapotřebí léčit a nikoliv vyléčit, aby měl džob výrobce, distributor, lékař, lékarník a.t.d.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dd
Datum: 28.10.14 18:05

jděte s výsledky na endokrinologii

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.10.14 20:32
avatar

Třes rukou může mít různé příčiny. Jen jednou z těchto příčin může být zvýšená funkce štítné žlázy a z ní plynoucí zrychlený pulz. Egilok je celkem problematický lék, který se snaží řešit důsledek. Utlumí činnost srdce čímž občas třes ustane, ale nic neléčí.

Doporučil bych spíš než lítání po doktorech se zamyslet nad svojí stravou, protože pouze to co jíte a pijete může být příčinou Vašich problémů, nic jiného. Chtít něco na štítnou žlázu je naivní, pokud budete stále do sebe cpát věci, které Vám nesvědčí, neexistuje nic čím by se Vaše štítná žláza mohla dostat do normálu. Všechny "léky" na štítnou žlázu se berou trvale, protože defakto tento orgán neléčí, jen řeší důsledky jeho chybné funkce.

Nepíšete o sobě naprosto nic, takže můžu poradit jen obecně. Vypusťte ze stravy veškerou chemii, všechny druhy sladidel, hodně omezte mléčné výrobky a vše kořeněné, plné konzervantů a dochudovadel, stabilizátorů, kyselin. Zaměřte se na zvýšenou konzumaci poravin s vyšším obsahem železa. Kromě běžných jídel zařaďte co nejvíce obilovin, kaše, třeba z jáhel, rýži. K tomu zelenou listovou zeleninu, zelí (všechny formy), kapustu, saláty. Maso pouze kvalitní, nejlépe červené, žádné uzeniny plné svinstev. Pokud se dokážete přinutit změnit stravovací návyky, problémy pravděpodobně odejdou samy i bez "léků", vyšetření a budete se cítit celkově mnohem lépe.

Je zde ještě jedna možnost - problémy teoreticky může způsobovat nějaký "parazit" - třeba borelie. Ale to jen hádám, bez podrobné diagnostiky se nedá říct nic konkrétního.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.