Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plat prodavače

Od: winci* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

uvažuji o práci/brigádě ve velkém obchodním domě a chtěl bych prodávat v obchodě, ke kterému mám blízko. Zároveň bych však chtěl dobré platového ohodnocení. Mohli by jste mi poradit, ve kterém obchodě jsou asi prodavači nejlépe placení? Na mém seznamu jsou obchody adidas Store, Comics Point, Svět Her Albi, Euronics, Samsung, Comfor a Hráč.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Chtělo by to být všestranný. Zvládnout kasu v návalu, umět poradit, mít přehled, doplnit zboží, registrovat, co třeba dochází a bude potřeba objednat. Nakonec třeba i přijmout zboží, udělat objednávku. Ve velikých obchodech jsou asi tyto funkce rozděleny, jeden by nezvládl všechno, ale v menších prodejnách, kde není tolik personálu, tomu tak je, že prodavač musí umět od všeho.

Jaké máte vzdělání? Jste vyučený prodavač, nebo si chcete jen třeba přivydělat při studiu? I na tom záleží.

Jinak - prodavači nejsou příliš dobře placeni, budete rád, když dostanete tak 12.000 hrubého. Platí všechny zhruba stejně, nejsou nijak velké rozdíly. A práce v sobotu, neděli, imrvére furt. Ale je fakt, že někde se začít musí, tak proč to nezkusit? Podle toho, co Vás baví a o čem byste uměl poradit, rozumně pohovořit.

To o Vás má zájem všech těch 6 vyjmenovaných obchodů? I když je fakt, že teď před Vánoci se budou řady zaměstnanců posilovat. Tak ať uspějete.

Na zajištění všech životních funkcí by to nebylo nic moc, ale na přivýdělek ke studiu je to jistě příjemné. Jaga.

winci*
hodnocení

Nyní studuju, ale nejspíš skončím po prvním semestru, protože příští rok se chci přihlásit jinam. Takže na první semestr bych to chtěl jako přivýdělek, ale v druhém semestru by to už měl být zdroj mojí obživy. Jak si tak ale čtu vaši odpověd, tak vidím, že práce takového prodavače asi není to pravé.. Vypadá to, že budu muset hledat jinde.

jmhad*
hodnocení

0x

asi by bylo lepší se zeptat přímo tam. Ale počítej s platem kolem minimální mzdy t.j. 8500 až do zaručené mzdy,které je pro prodavače 9400. Ono záleží na městě a požadované odbornosti. Něco jiného to bude v Praze a něco jiného v okresním městě na Severní Moravě

hodnocení

0x
Ono záleží hodně o jaké město se jedná a v jakém konkrétním obchodě. Vím, že prodavačky s oblečením v Praze si klidně dokáží šahnout i na 20 čistého. Ale mimo Prahu bych asi počítal s platem kolem těch 10 čistého, bohužel.
winci*
hodnocení

Chci právě pracovat v Praze a bavily by mě nejspíš všechny z uvedených obchodů. Takže rozhodnout bych se chtěl nejspíše podle platu.

jmlc*

vemte prosím v úvahu, že byť by vás to bavilo, případné "výběrové řízení" může mít více zájemců... před příchodem s žádostí se trochu naučte pár věcí o daném sortimentu

jmlc*
hodnocení

0x

po vojně jsem nastoupil do práce jako "skladník" jednoho menšího obchodu. Rukama jsem přeházel denně průměrně 25 tun - balíky 10-25 kg.. postoupil jsem na zástupce prodejny - shodná práce, jen vyšší odpovědnost a trochu vyšší plat. Obrat byl cca 3-4 mega měsíčně, všechno prošlo mýma rukama. Po 3 letech jsem s tím seknul - po více než 10ti letech se mi občas o této práci zdává... nic moc..

příjem čistého tenkrát s příplatky za so-ne, svátky, odměny, .. 12-13.000,- Dnes podobní lidi makají za zhruba stejný peníze.. Diskont-Marina-Kaufland...

Obchody specializované na elektroniku, oblečení atd potřebují mít prodejce znalé dané oblasti - proto jim dávají v některých případech až zmiňovaných 20tis. - vše je vykoupeno pracovní dobou (12-14 hod., konec ve 20-22 hod), svátky, so-ne...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]