Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Územní řízení

Od: mel* odpovědí: 1 změna:

Prosím o radu, protože si už nevím rady co s byrokracií v našem malém městečku.

Dal jsem Žádost o územní souhlas. Protože jsem nedodal všechny potřebné dokumenty, bylo mi otevřeno územní řízení, které bylo hned pozastaveno. Byla mi následně dána lhůta na odstranění vad žádosti. Zde podotknu, že je vše právnicky správně, tedy zde neprosím lidi z www.poradte.cz o radu.

Můj dotaz se týká následujícího. Dodal jsem vše požadované do stanovené lhůty. Jelikož se úřad neozval ani po 14 dnech po konci lhůty, došel jsem se zeptat na úřad, co se děje. Tam mi sdělili, že jsem sice dodal ve správné lhůtě (tj. 17 dní před koncem lhůty), ale lhůta prý neznamená, že musí na úřadě do té doby rozhodnout.

Dodal jsem tedy dokumenty 17 dní před koncem lhůty. Nyní jsou to téměř 2 měsíce od konce lhůty. A já si chci dojít znovu na úřad, protože jsem jim psal žádost o vyjádření, jestli mi řízení obnovili. Nikdo mi neodpověděl.

Ví někdo, prosím, jakou má stavební úřad - ze zákona lhůtu - ROZHODNOUT? Do kolika dní od ukončení lhůty pro odstranění vad žádosti.

Je vůbec informace z 3. odstavce pravdivá?

Nenašel jsem odpověd ve stavebním zákoně. Ale rád bych si na úředníky došlápnul, jestli mě nějak poškodili. Nemohu hnout s prací.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

poseidon*
hodnocení

2x

Dobrý den,

odpověď na Vaši otázku dává ust. § 87 odst. 4 stavebního zákona.

(4) V jednoduchých věcech, zejména lze-li rozhodnout na základě dokladů
předložených žadatelem, rozhodne stavební úřad bez zbytečného odkladu,
nejdéle však do 60 dnů ode dne zahájení územního řízení; ve zvlášť
složitých případech, zejména při postupu podle odstavce 2, stavební
úřad rozhodne nejdéle do 90 dnů.

Měli by tedy rozhodnout do 60 dnů od odstranění vad žádosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]