Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti (pokud někdo má) s prací na aktivní lince? V minulosti jsem pracovala na pasivní zákaznické a ta práce mi nevadila, sice někdy opravdu náročná jak na psychiku tak na vědomosti, ale bavilo mě to... Nyní sháním opět přivýdělek, chodím do školy a musím se živit... Narazila jsem jen na aktivní, konkrétně je to práce pro tel. operátora, kde se volá jen zákazníkům kteří jeho služeb využívají a nabízí jiné služby, proloužení smluv atp. K aktivnímu navolávání jsem neměla niky vztah, tak nevím... Ráda si přečtu vaše zkušenosti...
Kdysi jsem zde uváděla své zkušenosti, klidně si je dovolím napsat znovu.
Nad aktivními operátory neustále stojí (či spíše mezi nimi běhají), "manažeři", mladí kluci, co odposlouchávají všechny hovory, libovolně si je přepínají a pak hodnotí, jak to operátor umí.Mnoho nových jde "na kobereček", že řeklo to a to špatně nebo nepřesně. Někteří vyletěli za týden, jiní za měsíc, je třeba splnit určitou kvótu sjednaných smluv. Když nemáš, letíš. Když máš, postupuješ výše.
Noví operátoři jsou zařazeni k nejhorším prodůktům - většinou obvolávání důchodců, kteří máloco koupí, ale na druhou stranu záleží, jak je operátor ukecaný a jak dovede přesvědčit. Triky a slovní obraty, jak utáhnout zákazníka, se operátoři zamozřejmě učí na začátku.
Je ale jedna věc, co mi opravdu velmi, ale velmi vadila. Hovor nezavěšuje operátor, ale systém, a sluchátko je ještě ze strany operátora pár vteřin aktivní. Kdysi se tu do mně pustil jeden uživate, že je to blbost apod., ale je to tak. Takže zákazník položí sluchátko, ale operátor ještě chvíli slyší. Takže máte příjemný hovor, zákazník sice nic nekoupí, ale aspoň Vás rovnou nepošle do háje. Zavěsí a Vy slyšíte, jak se někdo ptá, kdo to volal. Odpověď? "Zas nějaká kunda z O2". A takových ukončení hovorů máte denně desítky, což je nesmírně ubíjející.
Dělala jsem to dva měsíce a málem se složila, nikdy více, i kdybych měla trávu žrát...
Gotreku, to Vám nevysvětlím, bohužel. Je to zcela mé technické chápání, bohužel to tak je.
Telefon (podotýkám, že to byla vždy pevná linka, což jsem zapomněla uvést), zákazník ho zřetelně položil s oním známým klapavým zvukem zavěšení, a naše strana byla ještě 2 -3 vteřiny aktivní. My nesměli nikdy zavěsit jako první, za to se vyhazovalo.
Ne že bych Vám nevěřil, ale můžete mi vysvětlit, jak je technicky možné, aby můj (zákazníkův) telefon přenášel jakýkoliv zvuk poté, kdy ho vypnu (zavěsím do vidlice). Dle mého soudu je to technicky nemožné... (spíš bych věřil tomu, že věta byla vyřknuta v době, kdy zákazník dal telefon od ucha, ale ještě neukončil hovor).
Tazatelce se omlouvám za to, že můj příspěvek není k tématu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.