Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestal jsem jíst prášky

Od: deprik® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.

Léčím se pět let s depresemi a jednoho dne mi došly tabletky. Tak jsem je přestal jíst. Je to asi osmý až desátý den a zatím jsem se nezhroutil. Funguju se standartním omezením, ale na sebevraždu to nevypadá. Co myslíte, jak to dopadne? (doktorka to samozřejmě neví a ptát se jí nebudu)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Léky se vytvořila a udržovala hladina nějaké látky v krvi. Většinou jsou to hormony. Když je nebereš, nějakou dobu hladina pomalu klesá, ale když látky vymizí, může to být tragédie. Určitě za doktorkou zajdi a vysvětli jí, že se bez léku cítíš dobře. Velice pečlivě poslouchej, co ti řekne. Co ti nebude jasné, zeptej se. Hodně se ptej. Dej se do klidu, nerozčiluj se, nehádej se, nekřič, buď klidný, argumentuj. Poslouchej a rozmysli si odpověď. Nebuď jako čert ze škatulky. Děláš to pro sebe, ne proto, abys měl pravdu nebo dokázal doktorce, jak se plete. Protože ona půjde domů a bude si žít svůj život. Trápit se budeš ty. A ty musíš najít to, co ti pomůže a ne že budeš uzlík nervů, na pokraji zhroucení. To musí být peklo pro tebe i pro okolí. Drž se! *hej*

doplněno 27.10.14 07:19:

Depriku, já si myslím, že o schopnostech svého lékaře někdy pochybujeme všichni. Myslíme si, že své tělo a své reakce známe lépe, než kdokoliv jiný. Ale jen lékař ví, jaké zákony, tedy průběh nemoc má. V podstatě jsme všichni stejní, jen každý z nás reagujeme subjektivně a doktor objektivně. Víš, já mám hodně roků a ve špitále není oddělení, kde bych už nějakou dobu nepobyla. Vlastně na psychiatrii jsem nebyla, ale chápu, že bolavá duše je strašnější, než bolavé tělo. Ale zase, tam se na tu nemoc neumírá. Všude jinde ano. Musím ti říct, že té zubaté jsem párkrát fakt zdrhala. A některé léčby byly na poskládání se. Občas to vypadalo na zabíjení, než na léčba. To mi věř! Jenže bez nich bych nebyla. Ale jsem! Naučila jsem se důvěřovat a když se mi něco nezdá, ptám se, nechám si vysvětlit a pak se zeptám, jestli by to nešlo jinak. A taky jestli já sama ještě nemohu něco udělat, aby léčba byla úspěšná, protože je to moje tělo. Nikdy, nikdy nedělám něco proti příkazu lékaře. Nikdy! A žiju! Jím ty šílenosti, ze kterých je mi blbě, padají mi vlasy, tloustnu, špatně spím, jsem lítostivá. Protože vím, že bez nich bych v bolestech vylezla na strop a skočila z okna. (:-D bydlím v 1.patře. Pokus o humor). Nauč se jednat s doktory, aby si nemysleli, že jsi navíc b*lbec. Braň se jako chytrý mužský, ale tak, aby ti to prospělo a neuškodilo. Chlapče, drž se! *pusa*

hodnocení

Hezká a upřímná odpověď. Díky. Víte, když už pět let nejste spokojeni s léčbou a široko daleko není jiný lékař, pak začnete experimentovat na vlastní pěst. Protože své pocity znáte lépe než doktorka. Jsem objednán an 19.11., do té doby to risknu. Pak dám vědět, jak to dopadlo, mohlo by to být poučné i pro ostatní trpící.

dejavu*
hodnocení

3x

Nevím, co jíte za léky, v jakém množství a jakou máte diagnózu. Jak tu zaznělo, AD na bázi serotoninu mají určitou hladinku, která se tvoří a pak zas pomalu mizí, to, že se vysadí, zpočátku nemusí vadit, pak ano. U benzodiazepinových tlumičů může nastat po vysazení, zvlášť při vysokých dávkách i epileptický záchvat, ač tam dříve epilepsie nebyla.

Je výhodnější ty léky vysazovat postupně pod lékařským dohledem, pokud máte dojem, že by to bylo lepší a obejdete se bez nich.

Krom psychiatra byste měl navštěvovat i psychologa - psychoterapeuta a řešit s ním svůj problém tak, abyste byl spokojený. Pokud je to reaktivní a ne endogenní deprese, bez toho se vpřed nepohnete a žádné prášky vám výrazně nepomohou. Psychiatr je fajn na prášky, ale málo z nich má čas a umí dělat i kvalitně psychoterapii, na to si najděte dobrého psychologa, který vám sedne. Někdy je to těžší než najít partnera pro manželství, ale, věřte, stojí to za to.

Držím palce.

junkers*
hodnocení

1x

Zkusit to můžeš, přinejhorším se objednáš ke svýmu felčarovi a zas to začneš zobat.

hodnocení

1x

pokud vím, tak antidepresiva vytvoří v těle jakousi hladinu a když párkrát vynecháš, stále máš ty látky v těle a nic se neděje - ale pak se tvůj stav může najednou rapidně zhoršit... proto taky vždycky říkají, že efekt účinku léků se projeví až po měsíci braní *nevi* - já bych si asi pro prášky došla, ale zkusila bych při té příležitosti snížit dávky - třeba si brát prášky jenom obden, a když to bude ok, po měsíci zkusit vysadit úplně - takhle ze dne na den vysadit, po pěti letech, by si netroufla *nevi*

mases*

Ahoj a nevadí že se teď berou prášky o hodinu pozdějš?Ať jsou to antidepresiva či beta-blokátory?

podle mě ne, ale klidně si vem 1.den o půl hodiny a další den zase o půl hodiny, jestli chceš mít jistotu... :)

Přečtěte si příbalový leták, co dělat, kdyř zapomenu. Určitou informaci to dá. Ale za ssebe souhlasím s Mindou

rv*
hodnocení

0x
Asi to neni dobry napad.

hodnocení

0x
Pokud se zatim citis dobre,neni duvod se cpat leky.Muze se ale jiste stat,ze se ti udela hure,tak bys tam mel supajdit.Nezname presne tvou diagnozu...

Možná není, ale j důvod, ale já bych si to netroufl radit.

Ta ženská ze Žďáru (to měla ovšem jnou diagnozu) možná taky přestala brát prášky. Jak říkám, je to jiný případ, ale já bych si,jako laik, a ještě bez bližších informací netroufl radit. Tak ani tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]