Nejste přihlášen/a.
Třeba mi někdo poradíte. Jsem strašně nervózní z mojí přítelkyně. Já jsem obecně dost nervózní člověk. I když se třeba učím na zkoušku, umím to, tak se stejně bojím že to nedám. Vždycky když se s přítelkyní mám vidět, tak od rána nemám chuť k jídlu, někdy mám i pocit na zvracení, nemůžu dospat a cítím se strašně pod tlakem a celkově nepozornej a nervózní. Bojím se toho, co bude až přijde, jak to proběhne, jestli si budeme mít zase o čem povídat, atd.. I když vím, že to vždycky proběhlo zatím výborně a skvěle jsme se bavili. Ta nervozita je úplně divná, nemá v ničem žádný základ, proč by měla propuknout. Ona o mě má zájem, já o ní také, strašně dobře se vždycky zasmějeme, je mi s ní dobře. Ale stejně jsem zase nervózní, když jí mám příště vidět. Budu rád za ruzumné rady, ne typu ať se na vztah vykašlu, že na to nemám. Když už se sejdeme, tak je vše v naprostém pořádku. Jde jen o období mezi probuzením se a cestou k ní.
Dobrý den, Vaše obecná nervozita možná souvisí s velikostí Vašeho sebevědomí. Chtělo by to zapracovat na něm. A v tomto konkrétním případě se vlastně nemáte čeho obávat, když to vše probíhá "podle plánu" - tak nemáte důvod být nervózní a stresovat se. Chovejte se přirozeně a raději se na ta setkání těšte. Nebo si třeba říkejte, že to děvče je nervózní také. Zdravím!
Ano,buďto je to malé sebevědomí,jak píše "Ben," nebo,a to nechci strašit,počínající stadium úzkostné poruchy.Tam také bývají tyto pocity.
Joldo, zkus se alespoň zamyslet nad tím, jestli tvá nervozita nepramení z hrozícího nebezpečí.
Já jsem totiž také byl nervózní z holky, kterou jsem si pak vzal, a která mě po pěti letech manželství vzala děti a pokusila se mě okrást o společný majetek.
Tak doufám, že je zahrabaná dost hluboko
No ale vážně - zajímavá odpověď, podvědomí by skutečně mohlo tímto způsobem reagovat na nebezpečí které vědomě nejsme schopni odhalit a touto zdánlivě nevysvětlitelnou nervozitou by se to mohlo projevovat. Tazatele ale spíš podle otázky tipuji na nervózního z potenciálních přítelkyň obecně. Řekl bych, že se to léty srovná - nyní trpí klasickým tzv. "předstartovním průjmem" (může být třeba i jen nevolnost), časem přestane vše brát tak smrtelně vážně, bude to mít jak se říká "na háku". Člověk stejně určité věci neovlivní ať je nervózní nebo není nebo ať se snaží sebevíc. Úplně stačí být uvolněný a ono to buď vyjde nebo ne. A když nevyjde, rozhodně nenastane konec světa. A třeba příště už to bude lepší.
Měla jsem stejný problém, byla jsem nervózní ze všeho ( maturita, místo, na které jdu poprvé, škola ). Bylo mi špatně od žaludku, a pod. Skuste dýchání, procvičování mimických svalů ( před zrcadlem se pobavíte ). Když víte, že to je ok, těšte se na to. Říkejte si, že o nic nejde. Časem to bude přirozenější více, a bude to lepší. Hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.