Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi 15 a včera jsem měl jednu akci, kde jsem měl skleničku bílého vína. Okolo 21:00 a docela nalačno asi hodinu jsem před tím nejedl. Dneska jsem se probudil a je mi docela na zvracení, hlava mě nebolí a motá se mi možná kapku. Včera večer jsem byl uplně ok.
Po 1 skleničce vína to nebude (pokud bylo víno v pořádku). Taky by Vám asi bylo špatně mnohem dřív. Hodina bez jídla neznamená "na lačno", to byste musel nejíst aspoň 8 -10 hodin před tím. Popřemýšlejte, co jste na té akci pozřel jiného (jednohubky, oříšky, uzené maso...).
doplněno 24.10.14 11:03:kokynek - tak to bych viděl na ty párky. Ty dokážou být prevít. Pokud byly balené a ještě máte obal, koukněte na datum spotřeby.
doplněno 24.10.14 11:13:Nikdy před tím jste víno neochutnal? Není vyloučené, že máte na víno alergii (potíže Vaší matky by tomu nasvědčovaly). ale to by se projevilo do pár minut po konzumaci. Nejjednoduší způsob, jak to zjistit je, když si za pár dní trochu vína vypijete. Když se budou potíže opakovat, navštivte alergologa.
Po skleničce jsem přijel tak za hodinu domů, kde jsem měl nějaké těstoviny a potom párky...
doplněno 24.10.14 11:19:jinak možná jednou červené, ale už to bude par let
Ok no, ale to víno opravdu nepřipadá v uváhu? Protože třeba mé mamce se po vínu dělá hodně špatně, nevím koli skleniček, ale vím že vetsinou po vinu druhy den lezi a zvraci...
Nevím, jestli se smát nebo plakat... když někdo ví, že mu po víně bývá špatně, proč to pije? Hraničí to s nemocí Sebepoškozování ...
Ve vašem případě bych souhlasil s těmi párky... no a o víně si můžete reakce ověřit, až se vám uleví
Ok děkuji no, ale ja tusim ze matce vždy bylo hned po vínu normálně az taky rano se ji udelalo spatne. Nebo to moje muze byt i reakce k dlouohobé obavě v které jsem asi 2,5 měsíce, vůbec nevím. Víno si ale potom zkusim dat znova )
to je taky možné - jak se říká "Věř a víra tvá tě uzdraví" - to samé je i naopak - když si myslíte 2 měsíce předem, že vám bude špatně, on ten mozek to dokáže celkem zařídit...
Víno si dejtě po normálním obědu - deci stačí - pokud bude nevolnost následovat, navštivte svého lékaře (jak bylo uvedeno...)
Ok děkuji, fakt to zkusím. Tak hrozně mi zas něni, ale proste nazvracení a tolik zas už ne, takže fakt netuším z čeho by to mohlo být ://
Já mám bílé víno docela ráda, ale zase se potýkám s jiným problémem - pálí mě po něm žáha. Tak ho taky nevyhledávám. Pokud ano, pak jen vinný střik, tam je víc sodovky než vína a to mi problém nedělá.
U Vás je tomu jinak. Vám není špatně ze sklenky vína, Vám je špatně z obžerství. Počítejte laskavě se mnou:
21.00 - vypitá 1 sklenka vína
22.00 - příchod domů, jak píšete, asi hodinu poté
No a pak jste do sebe naskládal těstoviny a párky. Někdy ve 22.30. To už není normální, osprchovala bych se, vyčistila zuby a na ty párky a těstoviny bych zapomněla. Proč jste se nacpal tak pozdě?
Žaludek na to není asi zvyklý, evidentně mívá už touto dobou "padla". A najednou musí trávit těstoviny a párky. Proto se mu nedivte, že se bouří, pracuje totiž už přesčas.
Takže to víno je v tom nevinně. Příště se v tak pozdní hodinu ničím už ničím neládujte,pokud budete mít hlad, tak opravdu jen pár soust něčeho a ne se nacpat takovou hutnou stravou. Já být Vaším žaludkem, úpím taky.
Takže je Vám teď prostě těžko od žaludku. Co jiného jste po té noční večeři čekal? Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.