Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v novém zaměstnání jsem dostala tzv. "růžový papír" na vyplnění (účetní je v zahrničí, takže si s tím musím poradit sama). Více méně vše chápu, jediné, čemu pořád nerozumím je, zda mám hned v 1.bodě přeškrtnout -uplatňuji- nebo -neuplatňuji- slevu na dani; nejsem studentem, nejsem držitelem ZTP, nemám děti, nemám manžela atd.. tudíž na tohle slevu neuplatňuji. Ale jde mi o základní slevu na poplatníka - znamená tedy to, že když růžový papír jen vyplním, podepíšu a v 1. bodě uvedu, že neuplatňuji (protože z žádných níže uvedených důvodů opravdu neuplatňuji) slevu, bude mi ta základní (2070kč) uplatněna? Nebo musím uvést, že uplatňuji (i když žádné níže uvedené důvody nemám), aby mi ta základní byla uplatněna? Někde se na internetu dočtu to a jinde zase ono. Snad je můj dotaz srozumitelný. Díky předem za radu. Lucie
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.