Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Útěk před bolestí

Od: dawe19* odpovědí: 8 změna:

Zdravím tu všechny. Velmi, velmi dlouho jsem trpěl bolestmi kloubů a svalů, asi 10 let bez toho že by to naše věda lékařská našla odpověď proč je tomu tak. Zlom nastal v loni, kdy jsem narazil na experimentální medikamenty a bolest téměř zmizela, začal jsem žít, ale po necelém roce se začínají oobjevovat znova tyto bolesti a nabírají rychle na síle... A já mám strach že to bude ještě horší s těmi bolestmi než dřív. Zase chodit o berlích, nemoct do schodů, nemožnost normálního života. Prosím o radu jakou koliv. Jak utéct od bolesti...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ráda bych Vám pomohla,ani nevíte jak ! Napadlo mě konopí...Prosím Vás,nikoliv kouřit,ale pít čaj,pravý domácí.O konopí se málo ví...Je to vlastně zázračná rostlina,dokáže léčit i tam,kde běžná medicína si neví rady...Zkuste sehnat a jak říkám,pít čaje a také si od prodejce kupte i mast.Domácí je domácí !

Prosím kolegy,aby mně pro tuto radu nijak neodsuzovali,ani nenapadali...Děkuji všem.

doplněno 23.10.14 17:15:

Martí,nemluvíme o hulení,nýbrž o čaji.

pb®

O konopí se ví, akorát naši zákonodárci zakazují lidem tuhle báječnou rostlinu pěstovat a v lékárnách se za drahý peníz prodávají masti z konopí technického, tedy bez účinné látky. Myslím, že se ani tak nebojí závislosti, ta totiž na konopí nevzniká, narozdíl od cigaret a alkoholu a to zakázané není. Jde o prachy, nic by z toho stát ani farmaceutické firmy neměli, každý by si vypěstoval rostlinu na zahradě měl zadarmo lék účinný a bez vedlejších účinků.

martinaa*

Máte velkou pravdu, až na jedno.

Na konopí vzniká psychická závislost. A to docela brzy a docela silně (pokud mluvíme o hulení).

doplněno 23.10.14 17:26:

Wampíku, ty ano, ale u Pb si nejsem jistá, jestli nešlo o konopí obecně.

Jinak lepší mast než konopná není;)

hodnocení

3x

Bolest je pouze důsledek, který nám signalizuje nějaký vážný problém v organizmu. Stejně jako když se na přístrojovce auta rozsvítí ikona "motor". Když kontrolku odpojíme (analogie k použití léků proti bolesti) důsledek vyřešíme, ale závada nám časem motor zničí.

Je naprosto nezbytné najít příčinu bolesti, vše ostatní je jen stráta času. Takto na dálku mohu pouze hádat na základě pravděpodobnosti. Můžete udělat 2 základní věci:

Zaprvé, zajděte si k lékaři a nenechte se odbýt. Potřebujete kompletně všechny dostupné testy kterými se zhruba zjistí, zda nebo které orgány jsou poškozené. Pokud bolí klouby a svaly, není téměř jistě problém v těch kloubech a svalech, bolest v nich je také jen důsledek. Jaterní testy, ledvinové, krevní obraz, speciálně si nechte zjistit zda máte dost železa v krvi - teoreticky můžete trpět nějakým skrytým krvácením. Pokud je to možné - zažádejte o vyšetření na boreliózu a příbuzné parazity, teoreticky ji můžete mít v chronickém stádiu. Požadujte test imunoblot nebo ještě lépe rozbor pod mikroskopem - pokud máte imunitu hodně poškozenou, antigeny se v krvi nenajdou a imunoblot bude neprůkazný.

Za druhé, začněte se pečlivě zabývat tím, co jíte a pijete. Bolesti kloubů mohou být důsledkem poškození ledvin, bolesti svalů třeba zase např. špatně fungujícími játry. Musíte začít bezpodmínečně jíst spíše neutrální a zásadité potraviny, zcela vynechejte vše co hodně překyseluje - kompletní seznam na internetu, je to hlavně chemie, sladidla, kořeněné pokrmy, atd. Je možné, že překyselení už dosáhlo hranice, kdy máte akutní nedostatek vápníku a dalších látek, které tělo ke snížení kyselosti potřebuje. Můžete měnit stravu a sledovat, zda dojde ke zlepšení. Dokud není jistá příčina problémů, složte stravu spíše z obilovin (jáhly), zelí (vařené, saláty), rýže (nejlépe natural), zelené listové zeleniny, spíše se vyhnout lilkovitým rostlinám. Žádný alkohol, cigarety, prostě nic co by mohlo zatížit játra a ledviny. Kompletní seznam potravin vhodných ke snížení překyselení na internetu. Můžete vyzkoušet i nějaké doplňky stravy, např. nutridrink, wobenzym, ale raději opatrně a sledovat reakci organizmu.

Trpíte kromě bolestí i nejakým chronickým onemocněním (např. cukrovkou) nebo čímkoliv jiným? Typicky třeba otoky, obezitou, častými záněty, vysokým/nízkým tlakem, alopecií? Co pravidelně jíte a pijete? Pokud dodáte více informací, mělo by být možné přesněji odpovědět.

hodnocení

1x

Píšete, že asi 10 let bez toho že by to naše věda lékařská - přesto prověřit zda nemáte dnu, pít přiměřeně čistící detoxikační bylin. čaje...

Až pak tlumit následky. Pravou "konopnou" mast používám a velmi pomáhá. Účinek citím až 3 den a přetrvává. Masti Voltaren, Indobene mi už nezabírají. Na internetu je obrovské množství receptů na výrobu konopných mastí - doporučuji.

hodnocení

1x

Jakou máte diagnozu? Jak doktoři pojmenovali vaše problémy? *vezen* Sežeňte si dostupné informace o biologické léčbě. Na netu najdete i lékaře, kteří jí provádějí. A pokuste se ji získat. ;)

stirecek*
hodnocení

1x
Čekal jsem AZ to napíše Megacruiser :) nechtělo se mi to v mobilu vyťukávat. Problém je převaha kyselinotvorne stravy! Bolest kloubů, kostí značí zvýšené odbouravani vápníku. Je to patrné zejména na podzim a v zimě, kdy kvůli nedostatku slunečního svitu chybí v organismu vitamín D, který je zodpovědný za vstrebavani vápníku ze stravy. Vápník nehledejte v mléce nebo v sýru, musíte hledat organicky, tedy v syrové stravě, tedy ovoce a zelenina. Vitamín D v rybách, rybím oleji a pobytem na slunku.
doplněno 23.10.14 12:26: cs.m.wikipedia.org/...

hodnocení

1x

Co přesně znamená ,,experimentální medikamenty" ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]