Nejste přihlášen/a.
zdravím všechny, poslední dobou dostávám podobné maily s žádostí o mou adresu a jméno a telefon - házím do spamu, ale zajímalo by mě, k čemu jim tyto informace jsou, jak je můžou zneužít? nedělám si iluze, že by šlo o něco jiného...
Možná se budete divit, ale kontakty na lidi jsou dneska jedním z nejlepších obchodních artiklů a je z toho ohromný výdělek.
Hezká a příjemná slečna Vás osloví před supermarketem, dáte jí na sebe kontakt /slibuje s úsměvem pěknou výhru/ a pak se databáze všech, kdo poskytli údaje točí dál za velice solidní prachy. No a pak se člověk nemůže divit, když mu následně chodí nabídky kdečeho. Přemýšlí, kde vzali ten kontakt. Na to, že ho kdysi sám poskytl, už dávno zapomněl.
Děláte dobře, mazejte dál.Pokud nic nevsadíte, nekoupíte si los, nemůžete přece nic vyhrát. Je to pitomost, založená především na chtivosti našeho národa. Jéjej - já vyhraju? Vážně? Tak si teda pište: Pepa Novák, tel.123456789.
Svého času jsem také bývala naivní, až blbá. Pak mi chodily telefony typu: v čem spíte, z čeho jíte, v čem vaříte...? Dneska neposkytnu nikomu nic i kdyby mě dusili. Na to mám právo. Dělejte to také tak a vyhnete se mnoha problémům. ** Jaga.
Jedna z možností zneužití: Až získají vaši adresu, napíšou vám něco jakoo že peníze jsou na cestě, ale je třeba zaplatit předem nějaké administrativní poplatky. Následně bude potřeba ještě zaplatit něco jiného atd. atd. dokud budete platit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.