Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Náhodou nevíte, který hmyz mě štípe, když ležím celý den pod peřinou a pak najdu dva štípance na nohou a drbu se? Koukala jsem po bytě a našla akorát malou mušku. Nebo jestli to nebylo něco z deky? Štípance jsou to podobné jako od komára. Ale komáry v bytě nemívám ani v létě, natož na podzim.
Děkuju za odpovědi.
Dobrý den, tak, komáři jsou ještě stále aktivní a právě v bytě, kde je tepleji, než venku. Ale, může to být i bleška nebo štěnice - vyloučit se to nedá . Zdravím!
wamp - když komár bzučí, tak se o něm alespoň ví, ale já tu mám nějaké potvory a ty ani nezabzučí a hned štípou. Tazatelka se patrně odkopala a komáři měli hody.
doplněno 21.10.14 22:18:nikc - jak jste to myslela s tím honěním. Docela jsem na rozpacích a asi mám velkou fantazii .
nikc - aha, tak to se omlouvám. Asi jsem si ten pojem honit špatně vyložil. Ale, stejně si myslím, že to budou štípance od komára, protože jich je v bytech dost. A přes den jsou v klidu a s nocí začínají útočit.
Zdravím. wamp měla co honit, já ne. Mušku jsem stříkla biolitem, tak nevím, jestli byla plná krve.
Kéž byste měl pravdu. Ale nemívám v bytě komáry a když jo, tak je najdu. Mám síťku proti hmyzu. Vím, jak jste to myslel předtím, taky mě to napadlo. Byla to jenom shoda náhod, že to vyznělo dvojsmyslně.
Wamp. Zdravím. Taky bych chtěla něco honit, ale není co. U ucha mi nic nebzučelo a to jsem v noci byla vzhůru. Snad to byla ta muška, kterou jsem ráno zabila. Podobná tiplici byla.
Dobrý den, já myslím, že se to letos vše nějak přemnožilo, včera jsem nad ránem rozsvítila a na stěně si spokojeně hovělo asi 5 nacucaných komárů, přes den si někam zalezou, krom toho jsou ted všude blechy, z procházky po lese si běžně přinesu kloše. Mám pocit, že těchto "havětí" tolik nebývalo...
Zdravím. V lese jsem nebyla ani nepamatuju. Jednou vedle mě byla v posteli ryběnka. Komára jsem nenašla.
Jestli jste se nedávno vrátila z dovolené, kde jste spala v jakémkoli ubytovacím zařízení, popřemýšlejte o tom, že to jsou štěnice. My jsme si je z dovolené přivezli před osmi lety. Protože jsem je předtím nikdy v životě neviděla, trvalo mi delší dobu než jsem zjistila co to je a hodně dlouho trvalo, než jsme se jich zbavili.
Jestli si myslíte, že by to mohlo být z postele, prohlédněte počlivě celou postel včetně povlečení. Štěnice zanechávají výkaly, vypadá to jako černé tečky. Mohla jste jí chytit v tramvaji. Vím, že se opakuji, ale do dneška z nich mám velký strach.
Dobrý den. A jak se jich zbavím, když bych je našla? A jak vypadají ty štípance? Včera mě taky něco přes den štípalo do nohy. V noci nic. Tečky na posteli nemám. Je to asi záhada. Dokonce mě napadlo, jestli to není nějaká alergie.
doplněno 23.10.14 18:56:štěnice kousají prý v noci a jinam než na nohy a mě to štípe jen na nohy.
řekl bych, že s největší pravděpodobností to je komár, který se pěkně dovede schovat. Nejvíce jich "nastřádáte" do bytu tehdy, když máte podsklepený a vlhký domek, a kde nejvíce přezimují... Často se schovávají i za skříň, v kytkách, prostě všude.. Pokud nemáte perfektní zrak, tak jej snadno přehlédnete. Pokud si jste jista místem, ukliďte jídlo a osobní věci, včetně peřin , zavřete okna a místnost vystříkejte pořádně Biolitem a místnost na pár desítek minut opusťte. Myslím, že to bude stačit. Pokud máte komáry ve sklepě, tak tam nasaďte protikomáří jednotku - alespoň 2 biolity a pryč. Na pusu si dejte alespoň kapesník nebo ručník..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.