Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem teď druhým rokem na vš a mám pocit, že se mi z každodenního okounění do PC a knížek zhoršil zrak, špatně se mi zaostřuje a už skoro nepřečtu ze zadních lavic co je na tabuli, oči i slzí a chvílema se mi jedno oko oko unaví, že není schopno spolupracovat s druhým okem, čili šilhání. Do toho je mi na omdlení, rozbolí mě hlava a chce se mi spát, přestože mám spánku dostatek a dělají se modřiny pod okem. Neberu drogy a ani nepiji. Nevíte někdo co s tím? Zlepší se ten zrak ,když bych si dal na pár dní pokoj od počítače a knížek? Nebo to může být už trvalé? A jak na únavu?
Takové ty povídačky, že čtení při nedostatku světla nebo koukání na monitor poškozuje zrak, jsou nepravdivé. Spíš bych to viděl tak, že se ti "přirozeně" zhoršil zrak, a tím pádem musíš více ostřit atd. což člověka vyčerpává. To pálení očí a bolest hlavy jsem kdysi míval z toho, že třída byla takhle na podzim/zimu přetopená a nevětraná. Takže člověk šel 20 minut do školy ve větru a zimě a vešel do dusna a vedra.
Mohl by to být i vážnější zdravotní problém, kdyby to nepřešlo, šel bych k doktorovi, příčin může být víc. Třeba nevhodná strava, nevyvážený spánek atd. Odpočinutí od knížek a počítače neuškodí.
Koukání do monitoru ani knížek zrak neničí - pokud by to tak bylo, za nějakých skoro 20 let koukání do obrazovek bych musel být slepý, přesto nemám problém. Oči ničí okolní prostředí a strava. Třeba pokud se pohybuješ často v prostředí kde je zvýšená hladina přízemního ozonu, nějaké těkavé látky, pevné částice, můžeš si tím oči podráždit.
Už na gymplu a později na vysoké jsem to měl podobně, u mě to byl akutní nedostatek železa z nevhodné stravy. Když jsem si o tom zjistil víc a začal se líp živit, byl jsem najednou v pohodě. Může to být i nedostatek dalších látek, třeba vitamínu C, A, D, možná některého z řady B. Doporučuji dodávat jen v přirozené formě, tabletky se špatně vstřebávají a spíš stav zhoršují. Dporučuji se vyhýbat cukru a všem sladidlům, nepřehánět mléko a mléčné výrobky, kořeněná jídla, chemii celkově. Tyto látky překyselují a blokují vstřebávání živin bez kterých nemůžou orgány správně pracovat.
Dojdětě si na oční. Taky jsem myslela, že špatně vidím a zjistili mi, že nemám v jednom oku slzy a proto mě bolí a hůř vidím. Stačí na to jen kapky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.