Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zhoršení zraku a únava

Od: kamaradd odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, jsem teď druhým rokem na vš a mám pocit, že se mi z každodenního okounění do PC a knížek zhoršil zrak, špatně se mi zaostřuje a už skoro nepřečtu ze zadních lavic co je na tabuli, oči i slzí a chvílema se mi jedno oko oko unaví, že není schopno spolupracovat s druhým okem, čili šilhání. Do toho je mi na omdlení, rozbolí mě hlava a chce se mi spát, přestože mám spánku dostatek a dělají se modřiny pod okem. Neberu drogy a ani nepiji. Nevíte někdo co s tím? Zlepší se ten zrak ,když bych si dal na pár dní pokoj od počítače a knížek? Nebo to může být už trvalé? A jak na únavu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

qt
hodnocení

4x

Takové ty povídačky, že čtení při nedostatku světla nebo koukání na monitor poškozuje zrak, jsou nepravdivé. Spíš bych to viděl tak, že se ti "přirozeně" zhoršil zrak, a tím pádem musíš více ostřit atd. což člověka vyčerpává. To pálení očí a bolest hlavy jsem kdysi míval z toho, že třída byla takhle na podzim/zimu přetopená a nevětraná. Takže člověk šel 20 minut do školy ve větru a zimě a vešel do dusna a vedra.

Mohl by to být i vážnější zdravotní problém, kdyby to nepřešlo, šel bych k doktorovi, příčin může být víc. Třeba nevhodná strava, nevyvážený spánek atd. Odpočinutí od knížek a počítače neuškodí.

hodnocení

3x

Koukání do monitoru ani knížek zrak neničí - pokud by to tak bylo, za nějakých skoro 20 let koukání do obrazovek bych musel být slepý, přesto nemám problém. Oči ničí okolní prostředí a strava. Třeba pokud se pohybuješ často v prostředí kde je zvýšená hladina přízemního ozonu, nějaké těkavé látky, pevné částice, můžeš si tím oči podráždit.

Už na gymplu a později na vysoké jsem to měl podobně, u mě to byl akutní nedostatek železa z nevhodné stravy. Když jsem si o tom zjistil víc a začal se líp živit, byl jsem najednou v pohodě. Může to být i nedostatek dalších látek, třeba vitamínu C, A, D, možná některého z řady B. Doporučuji dodávat jen v přirozené formě, tabletky se špatně vstřebávají a spíš stav zhoršují. Dporučuji se vyhýbat cukru a všem sladidlům, nepřehánět mléko a mléčné výrobky, kořeněná jídla, chemii celkově. Tyto látky překyselují a blokují vstřebávání živin bez kterých nemůžou orgány správně pracovat.

hodnocení

2x

A nepotřebujete brýle? Dejte si změřit oři, Buď u očaře, ale optometristu najdete i v řadě optik, kde vám to udělají za poplatek.

eulalie*
hodnocení

1x

A nezkoušel jste jít k očnímu lékaři a nechat si předpsat brýle? Z únavy se vám asi zhoršil zrak, to je docela logické. A potvrdí vám to i oční lékař.

hodnocení

0x

Dojdětě si na oční. Taky jsem myslela, že špatně vidím a zjistili mi, že nemám v jednom oku slzy a proto mě bolí a hůř vidím. Stačí na to jen kapky.

hodnocení

0x

Zkuste kapky na suché oči,,,Hypromeloza-P také je užívám, je to i na unavené při koukání se na počitač,jsou volně dostupné I lékárnice vám je asi doporučí.Zkuste a pak jedině k lékaři.Oči jsou oči

hujer123*
hodnocení

0x

Nechte si změřit krevní cukr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]