Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zaměstnavatel po mně chce abych podepsal výpověď s odstupným, protože se ruší moje pracoviště.
V současné době jsem nemocen a mám nemocenskou. Je to v pořádku a běžný postup?
Nehrozí mi nějaký problém?
Děkují za rady...
1x
Výpověď podepisuje ten, kdo ji dává (v tomto případě zaměstnavatel). příjemce pouze potvrzuje převzetí výpovědi (jeho podpis nevyjadřuje vůli ani souhlas). V době nemoci Vám zaměstnavatel nesmí dát výpověď.
Nejde o dohodu o rozvázání pracovního poměru (to není výpověď)? Dohodu lze uzavřít kdykoliv, tedy i v době nemoci zaměstnance.
doplněno 20.10.14 20:58:––––––– Reakce na odpověď Inžinýrky:
Odhaduji, že výpověď podle § 5/... by zaměstnavatel poslal poštou, k výpovědi by nepotřeboval podpis zaměstnance ...
Ale může to být obojí. Snad to tazatel ještě upřesní.
0x
Ruší se Vaše pracoviště? Máte na mysli Vaši pracovní pozici, nebo část (některý z provozů) zaměstnavatele? V tom je totiž rozdíl.
Ano, má to ten vliv, že když je výpověď daná zaměstnavatelem z důvodu rušení z-tele nebo jeho části, nevztahuje se na ni zákaz výpovědi v ochranné době. Zkusím to česky: zaměstnavatel Vám nemůže dát výpověď, když marodíte. TOTO NEPLATÍ, pokud Vám dává výpověď z důvodu, že se ruší zaměstnavatel nebo jeho část. Čili výpověď (nebo dohoda, zde si pohlídejte důvod ukončení prac.poměru, měl by tam být § 52 písm. a)) s odstupným.
Kdyby bylo zrušeno Vaše pracovní místo, je to § 52 c) zákoníku práce, tam je zákaz výpovědi v době nemoci. Pokud začnete marodit ve výpovědní době, prodlužuje se výp. doba o dobu nemoci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.