Nejste přihlášen/a.
Zdravím, Znám jednoho kluka, který se mi líbí a nedávno jsem s ním byla v hospodě. Když sme se bavili, tak všechno pořád opakoval a mezi tím, co říkal bylo i to, že řekl že se mu líbím.Pak se to všechno nějak rozjelo a druhej den si to asi ani nepamatoval (ale nespali sme spolu).
Mám brát vážně to, co v opilosti říkal? O opilcích se říká, že mluví pravdu a jsou upřímní. A jak bych na něj měla reagovat až ho zase uvidím? Když vím, co se tehda dělo?
Poradte prosím.
Ahoj.Já jsem dalo by se říci skoro abstinent a v naší rodině je tomu také tak.I když,pokud něco slavíme,tak si pár sklenek dobrého vínečka dáváme.Na tom nevidím nic zlého !
Ovšem,zajímalo by mě,proč tvrdíš o tomto chlapci,že je opilec...Soudíš tak dle jednoho večera,kdy přebral? Já se ho nezastávám,ale je možné,že třeba málo snese a to se stalo i ten večer...A co ty,pila jsi colu? Asi ne,že? A dozajista o tobě taky nikdo neříká,že jsi opilec...Pokud je notorik,jak říkáš,utííííkéééj
Ampére:
Tak než mi padla, tak jste to napsala. Odpověděl bych v úplně stejném duchu . Příliš málo informací na jednoznačné soudy. Je propastný rozdíl mezi opitím se (1x za uherský rok) a opíjením se (takovýho fakt nebrat). Blahé paměti jsem toho taky vypil hafo a dnes je ze mě takřka abstinent.
No on zapíjí skoro každou blbost abych tak řekla, možná mi neuvěříte ale já měla fakt jen jednu colu .
Pak platí všechny ostatní odpovědi: Člověku, který je schopný se opít tak, že si nepamatuje, co řekl/dělal, nevěřit a utíkat, utíkat, utíkat ...
–––––––––– Poznámka: Ten, kdo málo snese, to o sobě zpravidla ví, a pokud nemá s alkoholem vážný problém (míním závislost), "neupraví se" tak, aby nevěděl, co dělá nebo říká.
Pravda je, že alkohol odbourává zábrany. Ale zřejmě záleží i na každém jedinci, jak na něho alkohol působí a jak se chová. Já bych rozhodně nebrala smrtelně vážně to, co mi kdo řekne v alkoholovém opojení, pokud není schopen mi to říci i střízlivý.. Ale záleží na tom, čemu více chcete věřit Vy. Až ho zase uvidíte, chovejte se naprosto normálně a přirozeně. Anebo se mu vyhněte. Záleží na Vás, co je Vám příjemnější..
Pokud se opíjí tím způsobem. že má "okno", má dobře našlápnuto do protialkoholní léčebny. Ne třeba hned, bude to přiživovat několik let, ale jednou se tam stoprocentně propije.
V té době /*pokud mu popřeješ sluchu/ budeš už strhaná a zničená máma dvou či více dětí, budeš obracet každou korunu, v noci nebudeš spát strachy a čekat, co zase bude za ostudu. Zda se přimotá domů sám, či zda ho kumpáni přinesou. A jako bonus možná i nějaké ty dluhy. Ty chodívají s alkoholismem společně.
Zažila jsem na vlastní kůži a vím, o čem píšu. Proto vezmi nohy na ramena, jistě jsi dost hezké a chytré děvče a nebude pro Tebe problém seznámit se s někým slušným. Od alkoholika a opilce opravdu co nejdál. Jaga.
Napíšu něco, co se asi většině nebude líbit, ale - jak často do té hospody chodí?
Jako sorry, ale to, že se někdo jednou "rozjede" tak, že má druhý den "okno", ještě neznamená, že s ním budou problémy na celý život.
Třeba je to jen citlivý člověk, který je příliš nesmělý na to, aby dokázal vyjádřit své city jen tak, a potřebuje si nějak pomoci, aby odhodil zábrany. Chápu to, protože říci dívce, že se mi líbí, bych za stříliva taky nedokázal (je teda fakt, že já bych jí to asi nedokázal říct ani na pervitinu, ale většina lidí tak neléčitelně zbabělá asi nebude), ovšem to, že bych jí to řekl opilý, by nic nezměnilo na citech, které k ní chovám, ať už střízlivý nebo ne.
Osobně si myslím, že kdyby třeba nebylo alkoholu, tak má tahle země (a kdyby jen tahle) tak pětinu obyvatel.
A potomky by měli jen ti, kteří jsou svojí tupostí a splachovací povahou "opiti" permanentně.
Takže bych se příště zamyslel, než někoho odsoudím...
podle mých zkušeností - to, co lidi říkají v opilosti, nemůžeš brát vážně, opravdu ne... rčení, že ve víně je pravda, je zavádějící - být tebou, počkám si na to, co bude říkat, až bude střízlivý, tomu už se dá věřit víc... a jak už tu psali ostatní, bacha na to, jestli je opilý častějc, než zdrávo - takovýmu klukovi se už nedá věřit vůbec nic...
Já bych to možná vyjasnil - pokud jde o sliby, v opilosti si člověk většinou více věří, takže může slíbit věci, které ve skutečnosti není schopen splnit.
Nicméně, pokud jde o vyjádření citů, v opilosti člověk ztrácí zábrany, je upřímnější, nebojí se vyjádřit svoje city. Takže tady bych naopak věcem řečeným v opilosti věřil více, než tomu, co člověk řekne za střízliva.
Niky, zbláznila ses? To jsi na tom tak špatně, že se chceš vidět a povídat si s alkoholikem? A ještě celá zvědavá, co jeho ožralé veličenstvo, byť na chvilku střízlivé, ti chce říct? Neříkej, že máš tak nízké sebevědomí, že jsi vděčná za to, že ti bude věnovat pozornost?! Proč si nejsi naprosto jistá, že zasloužíš něco lepšího! Instink, šestý smysl tě nevaruje? Zamysli se!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.