Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Eletrikář v Kanadě

Od: bang17 odpovědí: 3 změna:

Ahoj,

dneska jsem byl pohovoru, kvůli práci eletrikáře v Kanadě. Nějaké zkušenosti v praxi mám. Na střední jsem chodil na hodně po brigádách. Od zedničiny, električiny až po dlouhodobou spolupráci na projekci. Teďka jsem zaměstnaný u rozvaděčů.

Dnes na pohovoru mě zaskočila jedna odpověď. Pokud budu chtít nastoupit do firmy Tarpon Energy, která má několik desítek poboček v celé Kanadě, tak se musím upsat na šest let. Firma sice zaplatí letenky, ubytování, dokonce snad i zvýšení vzdělání. Ale není 6 let až příliš. Je mi teprve 20 let, takže si umím představit, že bych se do Čech vrátil v 26 s ohromnými zkušenosti a perfektní angličtinou, ale přijde mi to hrozně dlouho být odloučen od kamarádů, rodiny a dalších známých.

Hodně mě do zahraničí láká myšlenka dělat v oboru a jít na zkušenou. Hodně začínajích podnikatelů šlo nejdříve mimo republiku a vrátili se s mnoha nápady a vysokým, snad i zaslouženým sbevědomím. Tohle mě hrozně bere, dokázat v životě něco, čeho se ostatní bojí! :) Ale jedříve bych si chtěl zjistit informace od lidí, kteří něco podobného prožili.

Je tady někdo, kdo má nějaké zkušenosti a důležité poznatky se začátkem úplně nového života bez známých a v cizí zemi? Každou radu velice rád přijmu, protože by mohla rozhodnout o mojí budoucnosti.

Děkuji, s pozdravem Bang17

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Těch šest let má firma spočítané, že vydělá na tom, že mimo platu vám zafinancuje všechno, co jste vyjmenoval. ;) Každý jsme jiný. Někdo je teritoriální, stačí mu nějaký okruh, místo k životu, jeho teritorim. Očas, na dovolené nakoukne za roh, aby se ujistil, že je svět kulatý a zase se spokojeně vrací na své území. Pro jiného je celý svět domovem. 6 let je dlouho, to je pravda. Ale zase jsou mobily, pc, maily, webkamery, Skype a jiná komunikační zařízení. A dovolená, možnost přijet okoštovat mamčinu svíčkovou, dát "jedno" s kamarádama. ;) Poznat jinou, kulturnější, kulturu a vlastně šesti roky ovlivnit celý svůj další život. Vydělat tolik, že si, bez obav, budeš moci zajistit svou firmu, kde budeš svým šéfem. Pro kluka, omlouvám se za ten výraz kluk, je to úžasná příležitost. Nenechej si ji ujít! Mohlo by se ti stát, že doma práci neseženeš, ale najdeš ji na druhé straně republiky, kde stejně budeš sám, na ubytovně, s malým platem. *palec* Hodně štěstí.

hodnocení

0x

Nelze ti bohužel napsat vzkaz ale můžeš kdyžtak něco o tom pisnout, občas mě chytají podobné nápady ač si nejsem jistý, snažím se alespoň pobrat kdejakou informaci...díky.

jagermajstr
hodnocení

0x

na nic nečekej, sbal kufry a jeď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]