Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace notebooku

Od: bubbles* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám dotaz k reklamaci.

11.10.2014 jsem si koupila notebook, kterému se od samého začátku zpožďuje systémový čas, což údajně vypadá na chybu baterie na základní desce. I internet je pomalejší, než na starším notebooku, ale to nevím, zda může souviset s nějakou další vadou, nebo jde jen o chybu poskytovatele připojení.

Mám nárok na vrácení peněz, jestliže jsem převzala vadný kus?

Doba doručení měla být 48 hodin, notebook přišel třetí den, to by ani tak nevadilo, ale ještě mě zarazila jedna věc - záruční lhůta, jelikož jsem notebook převzala dne 15.10.2014, měla by záruka platit do 15.10.2016, ne? A když jsem si ověřila záruku online, tak je tam uvedeno: "započtení dne 5.7.2014 a konečné datum 3.8.2015" pro právnické osoby, nicméně záruka by měla přeci platit 12 měsíců pro PO a 24 měsíců pro FO, ne?

Děkuji předem za rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Předpokládám nákup v e-shopu, tedy máš 14 dní lhůtu na odstoupení od smlouvy. NEREKLAMOVAT, ale vrátit ve 14-denní lhůtě a podle obchodních podmínek prodejce. Při tomto odstoupení od kupní smlouvy budeš mít samozřejmě nárok na vrácení peněz (obvykle do 30-ti dnů, prakticky to bývá dřív).

jmhad*
hodnocení

0x

napište mi to podrobněji - jak a kde bylo zakoupeno, a pod. na email makon@ asociace-sos.cz a dám Vámodpověď .

Tohle je nějaký zmatek . Uvádíte PO,ale na ty se OZ vůbec nevztahuje a mají záruku podle údaje v ZL nebo na faktuře. Tohle vypadá,že bylo kupováno přes překupníka "z druhé ruky".

Makoň,vedoucí poradny Sdružení obrany spotřebitelů Šumperk

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]