Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuji se pojistit, konkrétně pojištění odpovědnosti, vyžaduje to po mě moje nájemnice, u které budu od ledna 2015 bydlet. Tak bych se chtěla zeptat, jestli někdo nevíte, u které pojišťovny mě to vyjde nejlevněji? Je to tak, že se dá pojistit třeba na rok, takže naráz zaplatím jednu částku a mám klid? A co když to budu chtít zrušít? Anzionka.
Co jsem četl podmínky různých pojišťoven, tak všichni mají na toto výluku.
Ale třeba to nějaká pojišťovna nabízí.
Jakou výluku?! Kde jste co četl? Mohl byste být prosím konkrétnější? Takhle odpověd mi vůbec nepomohla.
Např. Česká pojišťovna
Vedle obecných výluk uvedených v čl. 6 bod 1 všeobecných pojistných podmínek a speciálních výluk uvedených v čl. 3 bod 1 doplňkových pojistných podmínek se pojištění dále nevztahuje na odpovědnost pojištěného za škodu: a) vyplývající z vlastnictví, držby,nájmu nebo správy nemovitosti;
doplněno 19.10.14 14:46:Jedná se o "klasické" Pojištění odpovědnosti občana.
V tomto případě je nutné uzavřít smlouvu pro pojištění majetku a odpovědnosti občanů. Klasická tzv. pojistka na "blbost" nestačí. Ale to Vám skoro žádný pojišťovák neřekne.
Vlastní zkušenost.
Takže jasně a stručně, potřebuji pojistku, kdybych třeba zapomněla zavřít kohoutek a vytopila sousedy nebo zapomněla zavřít plyn a ono to bouchlo. Budu v podnájmu a ta paní, co u ní budu bydlet to po mně chce. Kam mám jít a co mám říkat? A na kolik mě to vyjde?
Zdravím,
tohle pojištění nabízejí všechny univerzální pojišťovny. Je třeba pohlídat limity pojistných částek. Cena řádově stokoruny ročně (400-800). Pojištění odpovědnosti v běžném občanském životě.
Pojištění odpovědnosti v běžném občanském životě. Výluka tam opravdu je, a to, že pojištění se nevztahuje na pronajmutý byt a věci v něm. Sousedy vytopit tedy klidně můžete, ale zničit věci v bytě ne. Doplnit pojištění odpovědnosti klasickou pojistkou na domácnost, buď z vaší strany nebo majitelkou bytu.
Ta paní, u které budu bydlet tvrdí, že pojistku má, ale ta se nevztahuje na podnájemníky, tak proto chce, abych se pojistila. Tak když je výluka, že se nevztahuje na podnájemníky a když se budu pojišťovat, tak je u mě taky nějaká výluka, to je nějaké divné, celé tohle...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.