Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda - prohlášení k dani (růžovka)

Od: cybershot odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jak je to s prohlášením k dani tzv. růžovkou. Mám brigádu na dobu určitou, minulý měsíc mi končila původní smlouva a dostal jsem novou. Musel jsem dávat nové potvrzení o studiu, protože bylo pouze na loňský školní rok, ale zároveň nevím, zda musím znovu podepsat prohlášení k dani nebo jak to je? :) Tím, že jsem odevzdal potvrzení o studiu neměly by mi být strhávány žádné srážky, ale nevím, zda se mi ještě počítá sleva na poplatníka (2070 kč).

Předem děkuji za odpověďi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Slevu na poplatníka i slevu na studenta lze uplatnit pouze v případě podepsaného prohlášení k dani z příjmu. Nové potvrzení o studiu dokládá, že ve studiu pokračujete v dalším školním roce. Podpis na prohlášení k dani z příjmu platí na kalendářní rok nebo do konce zaměstnání. Je-li druhá dohoda u stejného zaměstnavatele, podepíšete prohlášení až začátkem roku pro příští rok.

doplněno 18.10.14 16:54:

Podpis údajů v prohlášení platí do 31. 12. 2014, začátkem ledna musíte podepsat pro rok 2015.

cybershot
hodnocení

Děkuji za Vaši odpověď, jestli Vás dobře chápu, tak tedy není třeba prohlášení, které jsem podepisoval teď v dubnu řešit a bude platit do dubna 2015?

Prohlášení bude trvat do 31.12.2014. Od 1.1.2015 podepíšete totéž prohlášení, má kolonky na 3 roky, ale začátkem každého kalendářního roku se musí podepsat znovu. Podepisujete platnost údajů "na kalendářní rok".

cybershot
hodnocení

Ještě bych doplnil, že první dohoda, byla uzavřena v dubnu 2014 a měla platnost do 30.9. 2014. Nová smlouva je platná od 1.10. 2014 do 28. 2. 2015.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]