Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak je to s prohlášením k dani tzv. růžovkou. Mám brigádu na dobu určitou, minulý měsíc mi končila původní smlouva a dostal jsem novou. Musel jsem dávat nové potvrzení o studiu, protože bylo pouze na loňský školní rok, ale zároveň nevím, zda musím znovu podepsat prohlášení k dani nebo jak to je? Tím, že jsem odevzdal potvrzení o studiu neměly by mi být strhávány žádné srážky, ale nevím, zda se mi ještě počítá sleva na poplatníka (2070 kč).
Předem děkuji za odpověďi.
Slevu na poplatníka i slevu na studenta lze uplatnit pouze v případě podepsaného prohlášení k dani z příjmu. Nové potvrzení o studiu dokládá, že ve studiu pokračujete v dalším školním roce. Podpis na prohlášení k dani z příjmu platí na kalendářní rok nebo do konce zaměstnání. Je-li druhá dohoda u stejného zaměstnavatele, podepíšete prohlášení až začátkem roku pro příští rok.
doplněno 18.10.14 16:54:Podpis údajů v prohlášení platí do 31. 12. 2014, začátkem ledna musíte podepsat pro rok 2015.
Děkuji za Vaši odpověď, jestli Vás dobře chápu, tak tedy není třeba prohlášení, které jsem podepisoval teď v dubnu řešit a bude platit do dubna 2015?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.